אתמול, בסיומו של יום העדות העשירי של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שוב נופפו שופטי משפט המו"לים בדגל לבן. בהתאם לבקשתו של הנאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים ביטלו השופטים את יום הדיונים שנקבע להיום ואף אותתו כי יחזרו בהם מהחלטה קודמת שקיבלו, כדי לאפשר לנתניהו להעיד רק פעמיים בשבוע.

עוד קודם לכן הסכימו השופטים, למרות בקשותיהם החוזרות ונשנות להימנע מכך, להאזין במשך שעות ארוכות לרשמיו של נתניהו מדיווחים וכתבות שהופיעו באתר "וואלה" בשנת 2015, דיווחים וכתבות שהוא עצמו מעיד שקרוב לוודאי שלא ראה בזמן אמת, ומכל מקום אין לו כל זיכרון שנחשף אליהם ובוודאי שלא ביצע שום פעולה ביחס אליהם.

אותן שאלות, שנשאלו ביחס לעשרות דיווחים וכתבות קודמים, חזרו על עצמן גם הפעם, עם אותן התשובות ממש. "לא היענות חריגה אלא עוינות חריגה", "לא הייתי מודע לשיח הפנימי ב'וואלה'", "על זה מטרטרים מדינה שלמה?" וכו'. הדרבונים של השופטים, בניסיון להאיץ את קצב העדות, הובילו בסופו של דבר לוויתור על כמה שאלות בשולי החקירה, לא יותר. נתניהו המשיך להתייחס לא רק לכל פריט ופריט שנכלל ברשימת 315 הפריטים שבנספח כתב האישום, אלא גם לאינספור דיווחים שפורסמו במקביל באתר "וואלה" ובאתרים אחרים.

אם יתמיד קצב העדות הנוכחי, צפויה החקירה הראשית של נתניהו להימשך עוד כשלושה חודשים והחקירה הנגדית, בידי הפרקליטות, צפויה לגלוש עמוק לתוך שנת המשפט הבאה.

נתניהו נדהם

יום הדיונים דווקא התחיל כשהשופטים משדרים תקיפות.

השופטת רבקה פרדמן-פלדמן נזפה בבא כוחו של נתניהו, עו"ד עמית חדד, כשניסה כהרגלו לקבוע בעצמו את סדרי הדיון. "לא אדוני יקבע מה יקרה או לא יקרה" באולם בית המשפט, אמרה לו.

כשעו"ד חדד התרעם, נזפה בו השופטת: "תוריד את הטונים ותשנה את השיח". כשעו"ד חדד איים להיעלב ("אז היום אין להגנה מה להגיד", פלט וניגש להתיישב בכסאו, כמו מוכן לוותר על כל טיעוניו), השופטת פרידמן-פלדמן לא נרתעה, נזפה בו פעם נוספת ובא כוחו של הנאשם מיהר לחזור בו והחל שוב לטעון בפניה.

כשראש הממשלה נתניהו נעמד לפתע, באמצע דיון בין עורכי הדין, והצהיר: "אני מבקש לומר משהו", השופטת פרידמן-פלדמן השתיקה אותו. "לא", חרצה. "אדוני לא אומר עכשיו כלום. אנחנו בדיון מול עורכי הדין ואדוני לא מוסיף".

ראש הממשלה הנאשם בנימין נתניהו, לפני יום עדותו העשירי, 17.2.2025 (צילום: אורן פרסיקו)

ראש הממשלה הנאשם בנימין נתניהו, לפני יום עדותו העשירי, 17.2.2025 (צילום: אורן פרסיקו)

"סליחה?", התפלא נתניהו, אך השופטת התעקשה.

"אנחנו בדיון מול עורכי הדין ולא מולך", הסבירה השופטת לנאשם מושכלות יסוד, "אם יש לאדוני משהו לומר, יגיד לעורכי הדין שלו. אדוני לא חלק מהדיון כרגע".

"אני נדהם", פלט ראש הממשלה, שככל הנראה אינו מורגל שמישהו מעז להשתיקו.

"מר נתניהו", אמרה לו השופטת, "אתה מתבקש לשבת".

נתניהו התיישב.

אך עד מהרה נסדקה חומת התקיפות של השופטת פרידמן-פלדמן, ועד סוף היום, כאמור, הסכר נפרץ.

השופטים נסוגים

בפתח היום נערך דיון קצר, שנקבע לבקשת התביעה, על סדרי העדות הראשית של נתניהו. אחרי תשע ישיבות שלמות החליטו השופטים שהגיעה העת לבקש מבא כוחו של נתניהו הערכה לגבי היקף החקירה הראשית שעוד נותרה.

הדיון נקבע מראש לשעה 9:00, שעה לפני המועד הרשמי של פתיחת ימי העדות של נתניהו, כדי שלא יבוא על חשבון זמן עדותו. נתניהו עצמו קיבל פטור מהתייצבות, אך הנאשם העסוק, שביקש להתחיל את ימי העדות שלו לא לפני השעה 10:00 בבוקר, השכים קום והגיע לדיון הפרוצדורלי. עד כדי כך, כנראה, הוא רואה חשיבות במשך הזמן שיעניקו השופטים לחקירתו הראשית.

"עברנו כבר תשעה דיונים, בסבלנות רבה שמענו, באמת בסבלנות רבה, והתחושה שלנו היא שצריך להיות איזשהו שינוי, כי הדברים חוזרים על עצמם ודי מיצו את עצמם", אמרה השופטת פרידמן-פלדמן, כשהיא מכוונת לקו החקירה שמעמת את נתניהו עם עשרות ידיעות ודיווחים שהופיעו באתר "וואלה" בעשור הקודם.

עו"ד חדד עשה עצמו מופתע, אך השופטת התעקשה. "אנחנו מרגישים שצריך לעשות שינוי באופן שבו מתנהלת החקירה", אמרה.

"אני לא רואה דרך שבה אני כסנגור יעשה את מלאכתי נאמנה בלי להתייחס לכל פריט", התעקש עו"ד חדד. "אני לא נהנה מה, גם ראש הממשלה לא נהנה מזה", טען, "אבל אין מה לעשות".

"כבודכם", הוסיף הסנגור, "אני לא גמבלר. אני הולך לקזינו, אני לא מהמר על סנט אחד. אני לא גמבלר! זה החיים של בנימין נתניהו, זה החיים של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ומי שתומך בו חושב שזה החיים של הדרך שלו".

"עו"ד חדד זה לא הימור", ביקשה השופטת פרידמן-פלדמן להרגיע את הסנגור, "אנחנו אומרים לאדוני שאחרי תשע ישיבות כאלה, כך זה נראה".

"בסוף איך ראש הממשלה רואה את האתר ביום נתון", התעקש עו"ד חדד, "אני חושב שאין לזה תחליף".

שופטי משפט המו"לים, מימין לשמאל: עודד שחם, ראש ההרכב רבקה פרידמן-פלדמן ומשה בר-עם (צילומים: אתר הרשות השופטת)

שופטי משפט המו"לים, מימין לשמאל: עודד שחם, ראש ההרכב רבקה פרידמן-פלדמן ומשה בר-עם (צילומים: אתר הרשות השופטת)

כאן ביצעו השופטים את הנסיגה הראשונה. מבלי להכריע חד משמעית בסוגיית דרך ניהול החקירה הראשית, הם עברו לדיון בהיקף החקירה הראשית שעוד נותרה. מיד בהמשך נסוגו נסיגה שנייה, משמעותית עוד יותר. במקום לקצוב את זמן העדות, כמקובל, פנו השופטים לעו"ד חדד ושאלו אותו מה הערכתו לגבי הזמן שיידרש להשלמת החקירה.

הסנגור נקב במספר של 12-14 ישיבות נוספות להשלמת החקירה בתיק 4000 ועוד כעשר ישיבות על אישומי תיק 1000 ו-2000 גם יחד. עו"ד חן, בא כוחם של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', נאשמים 2 ו-3 בהליך, העריך כי חקירתו את נתניהו תימשך כ-3-4 ימים. עו"ד שרון קלינמן, באת כוחו של מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס, הודיעה כי גם היא צפויה לחקור את נתניהו אך התקשתה להעריך כמה זמן תימשך חקירתה.

הפרקליטות, מנגד, הודיעה כי תוכל להעריך את משך חקירתה הנגדית רק בתום החקירה הראשית, אך הזכירה כי במהלך פרשת התביעה נהגו הסנגורים לחקור נגדית כל עד משך זמן שארך פי שניים ושלושה ישיבות מהתביעה.

בשלב זה פירקו השופטים קו ביצורים נוסף שהקימו רק דקות אחדות קודם לכן, והעניקו לנאשם נתניהו את זכות הדיבור, כדי שיוכל להביע את עמדתו האישית לגבי החקירה הראשית, למרות שהוא מיוצג כדין בידי סנגור נמרץ כעו"ד חדד.

"השוחד הזה שאני מואשם בו", אמר נתניהו, "הוא ב-315 פריטים שכל אחד מהם מהווה נדבך של שוחד. על זה מטרטרים אותי ומדינה שלמה כאן שנים ואני חושב שזכותי וחובתי לתת לכם את המענה על כל אחד ואחד מהפריטים הללו, כיצד הדבר נתפס בעיני, כי בזה אני מואשם והזכות שלי להגנה עצמית והזכות של משפט הצדק היא לתת לדבר הזה".

בהמשך דבריו הוסיף נתניהו: "היכולת שלי לבוא הנה כל פעם להעיד עדות אמת, לשאול אותי את השאלות הנוקבות ביותר לגבי כל פריט ופריט זה דבר יסודי", כאילו שבחקירה הראשית שלו שואלים אותו שאלות נוקבות, ולא מפנים כלפיו פעם אחר פעם שאלות מוזמנות שמאפשרות לו לשטוח את קו ההגנה שלו.

"אתם חופשיים להחליט", הודה הנאשם בסמכות השופטים על פניו, "אבל מבחינה מוסרית הדבר הזה מחייב לתת לי את הזכות להגן על עצמי מול האשמות החמורות הללו [...] אני רוצה לענות על כל פריט ופריט. זו זכותי, וזו חובתי וזה מה שהצדק מחייב".

"טוב", הודיעה השופטת פרידמן-פלדמן, "אנחנו את הדיון הזה סיימנו".

מבלי לקבל החלטה על היקף החקירה הראשית שתותר, מבלי אף להודיע כי החלטה שכזו תתקבל בהמשך, פתחה השופטת את יום העדות העשירי של נתניהו מהמקום שבו נפסקה העדות ביומה התשיעי.

מצגי שווא

המאפיין הבולט ביותר ביום העדות העשירי של נתניהו היה האופן המטעה, לעתים שקרי ממש, שבו הוצגו הראיות בפני בית המשפט.

בדיון הקודם הגיש עו"ד חדד אסופת ציוצים של אדם בשם אבי אלקלעי, שגידף והכפיש את נתניהו. הסנגור טען כי מדובר בעורך "וואלה" לשעבר, למרות שמבט שטחי על חשבון הטוויטר של המפרסם העלה כי מדובר באדם אחר בעל שם זהה.

אחרי שהמקרה פורסם בידי איתמר ב"ז באתר "העין השביעית", והעיתונאי אלקלעי פנה לפרקליטות בהודעה כי אכן לא מדובר בו, ביקשה המדינה מבית המשפט להוציא את הראייה מהתיק. כמקובל, כלי תקשורת רבים דיווחו על כך.

אתמול טען עו"ד חדד טען כי היה קורבן ל"מסע השמצה מופרע ואלים", מסע "מתוזמר מאוד" שבולטות בו "טביעות האצבע" של "מתדרכים", מסע שגרם לו אישית "צלקות על הגב" במידה כזו שהוא "מרגיש איך כבודכם לפעמים מרגיש". בהמשך הודיע הסנגור כי הוא מסכים להוציא את המוצג מהתיק, שכן לטענתו אלקלעי העורך ממילא אמר דברים לא פחות גרועים על נתניהו, ואולי יותר.

עו"ד חדד לא חזר אתמול על טעות, או הטעיה, בוטה עדי כדי כך, אך הציג צבר של מניפולציות ואי דיוקים שיחדיו מסתכם בעיוות לא פחות חמור של המציאות.

כשעו"ד חדד הציג דף בית של אתר "וואלה" מה-31.1.2015, שבראשו ידיעה על מחבל שרצח ארבעה במרכול כשר בפריז ומתחתיו ידיעה המצטטת את דברי ציפי לבני באירוע שבתרבות ("לבני: האלכוהול שנתניהו קונה בחודש שווה לשכר המינימום"), הוא ציין כי בהתכתבות פנימית במערכת "וואלה" נטען שנתניהו צריך להגיד תודה שהידיעה על לבני לא תפסה את הכותרת הראשית באתר.

על הדרך יצר הסנגור מצג שווא כאילו הפיגוע בפריז התרחש באותו יום שבו לבני דיברה על האלכוהול של בית נתניהו. נתניהו עצמו הדהד את ההטעייה ואמר: "כשהם אומרים מתוך אותה תכתובת פנימית 'תגיד תודה שזה לא היה כתבה ראשית', תארו לכם, ביום הזה שיש את הרצח שטלטל את כל העולם, היינו יכולים לשים את לבני בכתבה הראשית, זה אומר לכם הכל, עד כמה עבורם מילה אחת לטובתי זה דבר בלתי נתפס". אולם בפועל הפיגוע בפריז אירע שלושה שבועות קודם לכן.

כשעו"ד חדד הציג צילום מסך של ידיעה שפורסמה ב"וואלה" על מסיבת העיתונאים שערך הליכוד בגנות פעולותיה של עמותת V15, בראש הידיעה נראה תצלום של אחד המסרים שפרסמה V15 - "אנחנו האנשים שהחליטו לקום ויחד להביא את השינוי. אנחנו רוצים להחליף את השלטון. זה הזמן, זה הרגע".

"הם מיד שואלים שאלה, מטילים דופי", אמר עו"ד חדד כשהוא מכוון לכותרת הידיעה: "סערת V15: 'עמותת קש תומכת שמאל' או 'פאניקה של הימין'?", והוסיף: "ואחר כך עוד נותנים את הדברים של V15 בתמונה".

"התמונה מדהימה", התלהב נתניהו. "הם נותנים את הסלוגן של V15 ואת הקונטרה. זו ההיענות החריגה!".

אלא שצילום המסך שהציג עו"ד חדד היה מטעה. בראש הידיעה לא מופיע תצלום אלא סרטון ובו קטעים ממסיבת העיתונאים שערך הליכוד נגד V15. בפתח הסרטון מוצגים לכמה שניות המסרים של הארגון, כפי שהוצגו בפני באי מסיבת העיתונאים על-ידי נציגי הליכוד. הסנגורים החליטו, מטעמיהם, לעצור את הסרטון דווקא על אחד הפריימים האלה.

"תשוו את זה ל'הארץ'", דרש ראש הממשלה נתניהו, אחרי שעו"ד חדד הציג לו ידיעה שהופיעה באתר "הארץ" על מסיבת העיתונאים ונשאה כותרת אינפורמטיבית שסיכמה את מסרי הליכוד.

אלא שעו"ד חדד לא הציג את דף הבית של "הארץ" מאותם הימים, ולא במקרה. להבדיל מ"וואלה", שם הוקדשה במשך כחמש שעות ברציפות הכותרת הראשית באתר למסיבת העיתונאים של הליכוד על V15, ב"הארץ" הידיעה על מסיבת העיתונאים כלל לא הגיעה לכותרת הראשית.

אחת הסיבות לכך היא שרביב דרוקר פרסם באותה העת פרטים מטיוטת דו"ח המבקר על "פרשת ביביטורס". חומרי החקירה שכבר הוגשו במשפט מעלים כי באותו היום כתב בעל השליטה באתר שאול אלוביץ' למנכ"ל האתר אילן ישועה: "תנהג בזהירות לגבי רביב דרוקר, אנחנו במאני טיים איתו", כלומר עם רה"מ ושר התקשורת בנימין נתניהו. "ברור", השיב המנכ"ל.

בהמשך החקירה הציג עו"ד חדד ידיעה תחת הכותרת "מבוכה בליכוד: פרסמו מפת ישראל עם גבולות 67' - והסירו אותה", והפנה את תשומת ליבו של נתניהו לפיסקה האחרונה, ולפיה מוקדם יותר באותו היום פרסם עיתון "הארץ" סקר שלפיו הליכוד מתחזק וזוכה ל-25 מנדטים.

"בתוך הכתבה הזו מחביאים סקר מנדטים", אמר עו"ד חדד לנתניהו. "עד כמה זה מקובל לקבור כתבה על אירוע כזה בשולי ידיעה?".

"ב'וואלה' זה מקובל", השיב נתניהו. "סקרים לטובתי הם קוברים, בשיטת הקבורה שתיארתי לכם, וסקרים שלטובת הרצוג הם מעצימים". לדברי נתניהו, ב"וואלה" החליטו לעשות סיפור גדול מפליטת קולמוס של גרפיקאי, ולנצל זאת כדי להצניע את המידע שדווקא מחמיא לליכוד.

"בתוך הכתבה עשו תרגיל יפה מאוד", אמר ראש הממשלה. "לקחו את הנון איוונט הזה וקברו בתוכו איוונט. הסקר הזה משמעותי. ניפחו דבר חסר משמעות והחביאו בתוכו דבר שהוא בהחלט בעל משמעות, לטובת הליכוד כמובן".

"שבוע קודם לכן, ב-26.1 היה סקר לא מחמיא לליכוד", ציין עו"ד חדד והפנה את נתניהו לצילום מסך של ידיעה של "וואלה" שהכותרת שלה מוקדשת לממצאי הסקר. "הוא שאמרתי", הכריז נתניהו, "כשיש סקר לטובתנו הם קוברים אותנו וכשיש נגדנו הם מבליטים אותו. זה רק מוכיח שוב ושוב ושוב שאין היענות חריגה".

אלא שכמו שיכול היה לראות כל צופה באולם, הידיעה שבה "נקבר" המידע על הסקר המחמיא לנתניהו כללה קישור שהדגיש בכחול את המילים "הליכוד מתחזק וזוכה ל-25 מנדטים". מי שלחץ על הקישור הגיע לידיעה נפרדת, שהכותרת שלה מוקדשת להישג של הליכוד בסקר והתמונה הראשית שלה מציגה את נבחרת הליכוד במלוא תפארתה.

במילים אחרות, לא רק שב"וואלה" הקדישו ידיעה שלמה לדיווח על הסקר המחמיא לליכוד ולנתניהו, במערכת האתר גם טרחו לשבץ מידע על הסקר המחמיא והפנייה לידיעה המלאה בתחתית ידיעה שלילית לראש הממשלה, כדי "לאזן" את התמונה.

בהמשך הדיון שאל עו"ד חדד את נתניהו על ידיעה באתר "וואלה" שעסקה בדיווח שהופיע קודם לכן ב"הארץ" על קשרי נתניהו והמולטי מיליארדר שלדון אדלסון, אך נמחק. עו"ד חדד תהה "עד כמה זה מקובל לבצע פולו לכתבה של 'הארץ'", אחרי שאתר "הארץ" בעצמו מחק את הידיעה.

"אני לא שמעתי על דבר כזה", השיב נתניהו.

אולם הדיווח ב"וואלה" לא היה ידיעת המשך לדיווח גנוז ב"הארץ" אלא דיווח במדור הברנז'ה של האתר, שעסק בכך שכתבה מאתר "הארץ" נמחקה. עבור נתניהו, מסתבר, סיקור של הנעשה בעיתונות הישראלית הוא פסול וראוי לגינוי. "זו עוינות חריגה!", קבע נתניהו ביחס לידיעה במדור הברנז'ה של "וואלה", "משום שהם הפכו למשטרת העיתונות כאן".

טיעון הפכפך של ההגנה

כשלא סיפק את התשובות הקבועות ("לא היענות חריגה אלא עוינות חריגה") לשאלות הקבועות ("ראש הממשלה, עד כמה ידיעה כזו היא בעיניך היענות חריגה למענך?"), המשיך הנאשם נתניהו לתאר בעדותו את מערכת "וואלה" ככת סגורה של עיוורים שטופי מוח.

"או שהוא משקר או שהוא עיוור", הביע נתניהו את דעתו על עורך "וואלה" באותה תקופה אבי אלקלעי, שטען כי האתר נאנס לספק את צרכי נתניהו ומשפחתו. "אני חושב שבעניין הזה הוא עיוור", הוסיף הנאשם.

בהמשך הדיון שב להתייחס לאלקלעי ומערכת "וואלה" שתחתיו. "יש פה כת סגורה", אמר נתניהו. "אני מאמין שאבי אלקלעי באמת חושב שהוא עשה לי טובה גדולה, [...] ולכן מבחינתם כל הודעת דובר שניתנת בשגרה שבשגרה, שנשלחת לכל כלי התקשורת, עצם העובדה שבכלל הואילו לדון בזה זה כבר מהלך יוצא דופן לקראתנו. [...] ולכן אפשר להבין איך האנשים האלה, בתפיסת העולם שלהם ההזויה, הם חושבים שהדקירות שהם נותנים לנו והפירורים שהם אפילו לא זורקים לנו זה היענות חריגה".

מדובר בטיעון חוזר ועקבי של ההגנה, המדגישה תמונה לפיה העיתונאים ב"וואלה" היו עוינים לנתניהו. מטרת ההגנה היא להכחיש בכך את ההיענות החריגה, אולם מדובר בחרב פיפיות: כפי שנתניהו עצמו מציין, אם ב"וואלה" אכן היתה עוינות מיוחדת לנתניהו, הרי שגם היענות "שגרתית" לדרישות אנשיו היא בגדר היענות "חריגה".

קונספירציה נוספת

כשעו"ד חדד עימת את נתניהו עם כמה מההודעות המפלילות ביותר של אלוביץ' לישועה, המצביעות על עסקת השוחד בינו לבין נתניהו, כגון "אני לא צריך חתימה של ציפי השבוע", "לא ביקשתי ממך להוריד ביקשתי מתינות והבלטה קטנה יותר, הוא צריך לחתום השבוע", או "לכתבים הצדקנים לא יגרם כל נזק ואילו לי יגרם נזק אדיר, אם הוא לא חותם אין עסקה", טען הנאשם נתניהו כי מדובר במניפולציה של בעל השליטה באתר על המנכ"ל.

"אין שום בסיס לחתימה, אין שום תהליך של חתימה", אמר נתניהו על דברי אלוביץ'. "הוא פשוט הוזה בהקיץ או עושה מניפולציה על ישועה, ולדעתי זה מה שקורה פה. [...] ישועה עושה עליו מניפולציה שחייבים לצטט כל מילה של ציפי ובוז'י ואלוביץ' עושה מניפולציה על ישועה שזה עומד לפני חתימה, שלא קיימת בכלל, כדי לשכנע את ישועה למתן את הדברים כלפיי. זה מה שקורה פה, אין קשר למציאות, אני לא חותם כלום, אני לא חותם כלום חודשים, עד שבכלל זה הגיע".

טענה קונספירטיבית זו מצטרפת לטענות אחרות בעלות אופי דומה. כך לפי ההגנה במשפט, הדובר ניר חפץ היה למעשה "מאסטר מיינד" שהינדס את התנהלותו הפוליטית של נתניהו ביחס לאלוביץ' למטרותיו הפרטיות, ואילו אילן ישועה היה "מאסטר מיינד" שהינדס את התנהלות האלוביצ'ים.

נתניהו מיתמם

לקראת סוף יום הדיונים הציג עו"ד חדד בפני נתניהו ידיעה נוספת ממדור הברנז'ה של "וואלה", על הפגנה שנערכה מול משרדי "ישראל היום" בידי פעילי המחנה-הציוני, כמענה להפגנה שערכו תומכי הליכוד מול מערכת "ידיעות אחרונות". "הקשר בין ביבי לאדלסון זועק לשמיים הון-שלטון-עלון", צוטטה בכותרת אמירה מההפגנה.

"זה פרסום ייחודי כי זה דבר מדהים!", אמר נתניהו. "משטרת העיתונות כאן עושה דבר חדש, יש כאן איזושהו ניסיון להפליל תמיכה בי ולהגיד שזה הון-שלטון-עלון, אבל מה ההבדל? אנחנו אמרנו ב-V15 שכסף ענק נכנס כדי לסייע להכווין פעילות ביום בחירות, להניע אנשים בכל מיני שיטות להצביע למפלגות מסוימות ולא לליכוד.

"אבל הם לא יכולים לבוא לאדלסון שיש לו עיתון שתומך בי, כמו שאני לא בא בטענות לאחרים, לערוצים 12 ו-13 והכתבים שנמצאים פה, הם כל הזמן תוקפים אותי וזו זכותם. אבל זה מה שהם אומרים, הם אומרים שהמעשה הפלילי של V15 הוא שקול לעיתונות חופשית שיכולה לבחור במי היא תומכת. זה אבסורד! של כל העיתונות החופשית והדמוקרטיה. אל תממן לי בחירות והנעת בוחרים, אבל עיתון שיכול לתמוך במישהו, להגיד שזה הון-שלטון?".

"כן", פלטה בקול רם העיתונאית העצמאית אור-לי ברלב, ממקום מושבה בספסלי העיתונות.

השופטים מתקפלים

יום הדיונים הסתיים בכמה דקות של דיון בדלתיים סגורות שבו הסביר נתניהו מדוע הוא מבקש לבטל את יום הדיונים שנקבע למחר בשל אילוצים ביטחוניים ומדיניים. לאחר תום הדיון התברר כי נתניהו ביקש דבר מה נוסף, להעיד רק פעמיים בשבוע. כאמור, בקשה שכבר סורבה בעבר.

"בקשה זו נומקה בטעמים הנוגעים למילוי תפקידו של ראש הממשלה, על רקע המציאות הביטחונית והמדינית המורכבת, בהיבטים שונים ובזירות שונות", נכתב בידי השופטים בהחלטה שפרסמו מאוחר יותר.

לאחר שהסכימו לבטל את הדיון שנועד להתקיים היום, קבעו השופטים לגבי בקשתו השנייה של נתניהו כי "טרם מתן החלטה, מתבקשת ההגנה להציג בכתב, עד ליום 20.2.2025, את המתכונת המוצעת לניהול פרשת ההגנה, יום בשבוע, במקביל לשמיעת עדותו של נאשם 1 יומיים בשבוע. ההגנה מתבקשת בהקשר זה לפרט אילו עדים ניתן יהיה לשמוע בדרך זו ומתי תהיה ההגנה ערוכה לשמיעתם".

במילים אחרות, השופטים, שרק לפני שבועות אחדים דחו את הבקשה של נתניהו להעיד רק פעמיים וקבעו כי יעיד שלושה ימים בשבוע, פותחים פתח לנסיגה משמעותית. תרמה לכך בוודאי העובדה כי מאז שהחל להעיד, לא היה שבוע אחד שבו נתניהו אכן השלים שלושה ימי עדות.

67104-01-20

להורדת הקובץ (PDF, 1.81MB)

להורדת הקובץ (PDF, 144KB)

משפט המו"לים