ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ניהל יומן כפול באופן שאִפשר לו להסתיר פגישות רגישות שהתקיימו במעון הרשמי בבלפור – כך עולה מעדותו במשטרה של אייל חיימובסקי, שכיהן כמנהל לשכת ראש הממשלה. חיימובסקי, שהעיד השנה במשפט המו"לים, חשף את קיומם של שני היומנים בעדות שמסר במסגרת חקירת תיקי נתניהו. עדותו, שהוגשה לבית-המשפט רק השבוע, מאשרת חשיפה של "העין השביעית" מ-2022 שלפיה נתניהו ניהל לפחות שני יומני פגישות.
חיימובסקי, כיום מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים, כיהן כמנהל לשכת ראש הממשלה מ-2012 ועד סוף 2014. במסגרת תפקידו היה אחראי על לוח הזמנים השוטף של נתניהו וניהל את יומן הפגישות הרשמי שלו. בנובמבר 2018 זומן למטה להב 433 בלוד כדי למסור עדות בנוגע ל"תיק 4000", פרשת השוחד של נתניהו ובני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', הבעלים לשעבר של קבוצת בזק ואתר החדשות "וואלה".
"אתה זוכר פגישה של נתניהו עם שאול אלוביץ' בבית ראש הממשלה בשנת 2014?", שאל אחד החוקרים. חיימובסקי השיב בשלילה, והסביר כי ביומן שהוא ניהל לא נרשמו פגישות שהתקיימו במעון הרשמי, שלא היו בתחום סמכותו.
"פגישות בבית [במעון הרשמי] לא רואים ביומן שניהלתי, אלא ביומן מיוחד לבית שמנוהל על-ידי הבנות שסיפרתי לכם קודם. היומן הזה לא היה באחריותי ולא ראיתי אותו", אמר חיימובסקי לחוקרים. ה"בנות" שעליהן דיבר הן שתי עובדות שהועסקו על-ידי המדינה כעוזרות של שרה נתניהו, דקלה שמש ומיכל שרביט. לדברי חיימובסקי, שתיהן ניהלו בתקופתו את "הלו"ז של הבית" וגם עסקו בפגישות שקיים שם ראש הממשלה. שתיהן פרשו מאז מהתפקיד (שרביט הורחקה משירות המדינה על רקע מעורבותה בפרשת המעונות), ובהמשך מסרו עדות במסגרת חקירותיו הפליליות של נתניהו.
שרביט ושמש אישרו בעדויותיהן שניהלו את לוח הזמנים של שרה נתניהו. שמש הוסיפה שבמסגרת התפקיד ביקשה ממנה שרה נתניהו לפנות ללשכת ראש הממשלה כדי לקבל את הלו"ז הרשמי של בעלה.
ניתוח שערך כתב "העין השביעית" אורן פרסיקו כבר ב-2022 המחיש כיצד השימוש בשני יומנים או יותר אִפשר לנתניהו להסתיר מהציבור פגישות שקיים עם בעלי הון שהמטירו עליו טובות הנאה, וכך לעקוף את החובה המוטלת עליו לפי חוק חופש המידע. הבדיקה התבססה על השוואה בין יומן שמסר משרד נתניהו במסגרת עתירת חופש מידע לבין יומן שנמסר לחוקרי המשטרה מתוקף צו בית-משפט במסגרת ההליכים הפליליים שנפתחו נגדו.
היומן שנמסר לעותרים – עמותת "הצלחה", עיתון "הארץ" והעיתונאית רויטל חובל – היה דל בפרטים באופן יחסי, וכלל השחרות שבוצעו על-ידי אנשיו של נתניהו. היומן שנמסר לחוקרים היה מפורט יותר וכלל תוספות ששורבטו בכתב יד.
מההשוואה בין שני היומנים עולה שנתניהו הסתיר פגישה שקיים בינואר 2015 עם ספנסר פרטריץ', איש עסקים, חבר אישי ו"שותף" של ראש הממשלה בבעלות על בית ילדותו בירושלים. פרטריץ' גם העניק לנתניהו 2 מיליון שקל כהלוואה למימון ההגנה המשפטית שלו, לצד חליפות, סיגרים וזכות להשתמש במטוסו הפרטי.
בפגישה אחרת, שהתקיימה למחרת, השתתפו שלדון ומרים אדלסון, שהקימו למען נתניהו את החינמון "ישראל היום". לפי הערכות, האדלסונים הזרימו ל"ישראל היום" למעלה ממיליארד שקל בשנים שבהן שימש כשופר של נתניהו. גם הפגישה הזאת לא מופיעה ביומן ה"רשמי" שנמסר בעקבות עתירת חופש המידע – אבל כן מוזכרת, בכתב יד, ביומן שקיבלו החוקרים.
בדפי היומן שמתעדים את פגישותיו של נתניהו מחודש יולי 2015 מופיעה פגישה עם המיליארדר ארנון מילצ'ן באחוזתו במושב בית-ינאי. מילצ'ן הוא אחד המחוללים הראשיים של "תיק 1000", פרשת טובות ההנאה של שרה ובנימין נתניהו, שקיבלו ממנו שמפניה, סיגרים, תכשיטים ובגדים בשווי מאות אלפי שקלים. גם הפגישה עם מילצ'ן לא מופיעה ביומן ה"רשמי" של נתניהו, וכן מופיעה בזה שנאלץ למסור למשטרה. שלושה ימים לאחר מכן מוזכרת עוד פגישה של נתניהו שהוסתרה באותה דרך, עם שאול אלוביץ'.
חוק חופש המידע אמנם מחייב את ראש הממשלה לחשוף לציבור את יומניו, אך נתניהו ואנשיו נמנעים מכך באופן קבוע ובניגוד לחוק, ומאלצים את הפונים לעתור לבית-המשפט. יומני הפגישות שנחשפו נמסרו בשיהוי ארוך, ורק לאחר שהשופטים הורו לנתניהו לחשוף את המידע. עיון במסמכים שנמסרו והשוואתם לחומרי החקירה ולדיווחים עיתונאיים מעלה שחלק ניכר מהמידע צונזר או מעולם לא נרשם ביומן ה"רשמי". זהותם של האישים שהפגישות עמם הוסתרו ממחישה מדוע.