איש העסקים האוסטרלי המיליארדר ג'יימס פאקר העביר לפחות 1.25 מיליון דולר למשרד עורכי הדין הישראלי חדד-שנהר-רוט, המייצג את ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטיו הפליליים. כך עולה מתחקיר שפורסם היום (26.10) ב"סידני מורנינג הראלד" האוסטרלי, בשיתוף ה"בריסביין טיימס" ו-WAtoday.
לפי התחקיר, הכספים הועברו בתשלומים חודשיים של 50 אלף דולר מחשבון בנק של חברה בשליטת פאקר לחשבון משרד עורכי הדין בבנק מזרחי-טפחות. התשלום הראשון, שהוגדר כריטיינר חודשי, הועבר ב-23 בספטמבר 2024. לפי הפרסום, התשלומים נמשכו במשך כשנתיים.
פאקר הוא מולטי-מיליארדר אוסטרלי שהיה ממיטיביו של נתניהו והעביר לו טובות הנאה בשווי של מיליוני שקלים, שרק חלק מתוכם נכנסו לכתב האישום נגד נתניהו ב"תיק 1000", תיק טובות ההנאה בו הוא מורשם במרמה והפרת אמונים. פאקר אף רכש את הווילה הסמוכה לזו של נתניהו בקיסריה, לפי דרישת נתניהו, שהשתמש בה כבשלו.
הקשר בין השניים החל לאחר שהמיליארדר ארנון מילצ'ן, שהיה מעוניין לחלוק את העלות הכספית של הדרישות של משפחת נתניהו, הכיר ביניהם. לאחר שב-2016 החלו להתפרסם החשדות נגד נתניהו, התרחק פאקר מנתניהו, אולם הקשר חודש סביב ביקורו של נתניהו בקונגרס האמריקאי ביולי 2024, שבו נכח פאקר כאורח מיוחד. בהמשך השתתפו השניים בארוחת שבת משותפת.
לפי התחקיר, התשלום הראשון של פאקר למשרד עורכי הדין הועבר כשמונה שבועות לאחר חידוש הקשר.
לפי התחקיר, הכספים הועברו מחשבון Citibank של Consolidated Press International (CPI), אחת מחברות ההשקעות שבשליטת פאקר, לחשבון של משרד עורכי הדין הישראלי.
עורך-הדין עמית חדד, מבכירי המשרד, הוא סנגורו המרכזי של נתניהו לאחר שעורך הדין המנוסה יותר, בעז בן-צור, פרש מייצוגו של נתניהו בעיצומה של ההפיכה המשטרית שהובילה ממשלתו.
פאקר לא הכחיש את העברות הכספים, אך סירב להגיב לשאלות שהפנה אליו העיתון. מקור המכיר את ענייניו הכספיים טען כי התשלומים נועדו לשירותים שניתנו לפאקר עצמו, ובכלל זה איתור עסקאות בישראל, שבה יש לו אינטרסים עסקיים. לפי אותו מקור, אין לתשלומים קשר למשפט נתניהו.
העיתון ביקש מפאקר ומחברותיו להציג ראיות לעסקאות או לעבודה שבוצעה עבורו בתמורה לכספים, אולם לפי הפרסום לא נמסרו ראיות כאלה עד למועד פרסום התחקיר. גם חברת Consolidated Press Holdings, החברה הפרטית של פאקר, לא השיבה לשאלות מפורטות בנושא.
עמית חדד לא השיב גם הוא לפניית העיתון האוסטרלי. הבוקר, לאחר הפרסום, סירב חדד להגיב לשאלת "העין השביעית" בנושא.
בתגובה לפניית העיתון, דוברו של נתניהו הגיב בזלזול לשאלות ואמר: "לא אכפת לי כהוא זה מהשאלות שלכם. אנחנו עסוקים מאוד. יש לנו עכשיו בחירות"
האם התשלומים למשרד עורכי הדין עשויים להיחשב, במישרין או בעקיפין, כטובת הנאה לנתניהו? הרשויות בישראל מנעו בעבר מנתניהו להסתמך על מימון של תומכים אמידים מחו"ל לצורך הגנתו המשפטית.
מקור שהיה מודע לתשלומים, אך לא היה מוסמך לדבר בפומבי, אמר לעיתון כי יש לבדוק אותם בדחיפות כדי לברר אם נתניהו קיבל מפאקר טובת הנאה שלא דווחה. לפי המקור, אם יתברר שהתשלומים למשרד עורכי הדין הועילו לנתניהו במישרין או בעקיפין, עשויות להתעורר שאלות משפטיות נוספות בישראל ובארצות-הברית.
