בהנהלת בתי המשפט פנו לכלל השופטים בישראל ב"הודעת ריענון", בעקבות האירוע שבו דרשה שופטת להוציא את עיתונאי "הארץ" ג'וש בריינר מהאולם והורתה למאבטחים לבדוק אם הקליט את הדיון.
היועץ המשפטי של הנהלת בתי המשפט, עו"ד ברק לייזר, מסר בעקבות פניית ארגון העיתונאים כי ההנהלה תפנה לשופטים על מנת "לעורר בקרבם את המודעות לנושא. אנו תקווה שאירועים מסוג זה לא יחזרו על עצמם וכי המסקנות המתחייבות תוסקנה על ידי כלל הגורמים המעורבים".
בחודש שעבר הגיע בריינר לסיקור דיון בהליך פלילי שנפתח נגד תושבת רחובות ירדן מן, המואשמת בתקיפת השרה עידית סילמן. במהלך הדיון, שנערך בפני השופטת קרן וקסלר, טענה התובעת מטעם המדינה כי בריינר מקליט את הדיון.
בפרוטוקול הדיון, שנערך בהקלטה, מצוטטת עו"ד עדי סעדיה כמי שאמרה: "גבירתי אני מצטערת, הוא שם משהו והוא הקליט ושם את זה על השולחן. והקלטות לא פה. אני מבקשת בבקשה אישור שהשופטת שיבדקו אם הקליט". הדוברת של השרה סילמן, ויקה וורטמן, שנכחה אף היא באולם, הצטרפה לטענה כי העיתונאי מקליט את הנעשה בבית המשפט.
חופש העיתונות ופומביות הדיון הם עקרונות בסיסיים בחוק הישראלי, ומכוחם יכול כל אזרח לנכוח בכל דיון משפטי שאינו חסוי, ואף לדווח עליו לציבור. החוק אף אינו אוסר על הקלטת דיונים, והדבר נאסר רק מכוח הוראות מנהל בתי המשפט. בכל מקרה, כאמור, אין כל מניעה לדווח, מילה במילה, על תוכן הדיונים.
לתובעת ולדוברת גם לא היו הוכחות כלשהן שמתבצעת הקלטה ובריינר עצמו הודיע לשופטת בו במקום כי אינו מקליט את הדיון, למרות כל זאת, דרשה שהמאבטחים יערכו חיפוש במכשיר הטלפון שלו וימחקו כל הקלטה של הדיון שימצאו. העיתונאי נדרש לצאת מהאולם ושם התבקש על ידי האבטחה למסור את מכשירו לצורך בדיקה. בריינר הודיע להם שלא יעשה זאת אך הציע להם לראות אילו אפליקציות פתוחות במכשיר, ולאחר שאלו נבחנו קיבל לידיו חזרה את הטלפון והורשה לשוב לאולם.
בעקבות תלונה שהגיש בריינר לנציבות תלונות הציבור על השופטים, הודיע היועץ המשפטי למערכת בתי המשפט, עו"ד ברק לייזר, כי לאחר שבוצעה בדיקה בעניין התברר כי לא נפל כל פגם בהתנהלות השופטת.
עם זאת, במענה שניתן היום (19.2) לעו"ד אמיר בשה, בא כוח ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל, מסר עו"ד לייזר כי על אף שכל הגורמים פעלו בהתאם לדין ולא חרגו מסמכותם, ממצאי הבדיקה בעניין העלו כי "ניתן לסבור כי ראוי היה לנהל את האירוע נשוא פנייתך אחרת, באופן שהיה מונע מהמעורבים בו חוסר נעימות". לפי עו"ד לייזר, "אין חולק, כי מטעם הגורמים המעורבים נאמרו אמירות מיותרות, ברם לא כאלה המצריכות נקיטת פעולה כלשהי".
עוד טוען עו"ד לייזר כי "ממצאי הבדיקה העלו בנוסף, כי עד שלב מתקדם יחסית של ההליך, בית המשפט לא היה מודע כלל כי מדובר בעיתונאי וגם בהמשך לא היה ברור כי מדובר במר בריינר, כך שנשללה האפשרות לאירוע מגמתי".
בניגוד לטענה זו של היועץ המשפטי של הנהלת בתי המשפט, מפרוטוקול הדיון, שכאמור מתומלל מהקלטת בית המשפט, עולה כי כבר בפתח האירוע הודיע בריינר לשופטת על תפקידו.
"גבירתי אני לא הקלטתי ואני עם כל הכבוד אני לא יודע מאיפה הגיעו למסקנה שהקלטתי את הדיון. זה לא מקובל שיבדקו, אני עיתונאי בישראל, עם כל הכבוד", מצוטט בריינר בפרוטוקול. לא זו אף זו, השופטת וקסלר בתגובה אמרה לו: "אתה עיתונאי, זה בסדר גמור, אתה יכול לכתוב כל דבר, הכל בסדר", כך שברור כי תפקידו של בריינר היה גלוי לבית המשפט כבר בתחילת האירוע.