התנועה לאיכות השלטון דורשת מראש הממשלה בנימין נתניהו להודיע כי מינויה של אודליה מינס לממלאת מקום יו"ר הרשות השנייה מבוטלת ומאיימת לעתור לבג"ץ.

ביום ראשון (4.8) אישרה הממשלה את מינוי ד"ר אודליה מינס לתפקיד ממלאת מקום יו"ר הרשות השנייה, לאחר שהיו"ר עדן בר-טל התפטר במפתיע, ככל הנראה בשל קיצוץ בשכרו.

ההחלטה התקבלה למרות שד"ר מינס, חברת מועצת הרשות השנייה, חסרה את הניסיון הניהולי הנדרש על מנת להתמנות לתפקיד, למרות שבין חברי המועצה ישנם מספר חברים שעומדים בתנאי הסף, למרות שהנושא כלל לא היה על סדר היום של ישיבת הממשלה, למרות חוות דעת של היועצת המשפטית של משרד התקשורת כי המינוי אינו קביל ולמרות שהייעוץ המשפטי במהלך הישיבה הזהיר אזהרה דומה.

הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו היא הגוף המפקח על הטלוויזיה והרדיו המסחריים, והממשלה מנסה מאז היבחרה להשתלט עליה במסגרת ניסיונות ההשתלטות הכלליים על התקשורת. שר התקשורת שלמה קרעי ניסה להעביר בשנה שעברה חוק המבטל את הרשות השנייה, ומקים במקומה רשות פוליטית שהוא ישלוט בה. החוק נגנז עקב ביקורת חסרת תקדים אולם קרעי הבטיח לשוב ולקדמו.

מימין: רה"מ בנימין נתניהו עם שר התקשורת שלמה קרעי ושר המשפטים יריב לוין, הכנסת, 27.5.34 (צילום יונתן סינדל)

מימין: רה"מ בנימין נתניהו עם שר התקשורת שלמה קרעי ושר המשפטים יריב לוין, הכנסת, 27.5.34 (צילום יונתן סינדל)

בעקבות המהלך הודיע הייעוץ המשפטי לממשלה לשר קרעי כי המינוי בטל, משום שמינס אינה עומדת בתנאי הסף לתפקיד. אולם השר קרעי התעקש כי המינוי "תקף ופורסם כדין".

כעת פונה התנועה לאיכות השלטון לרה"מ נתניהו, שר התקשורת קרעי, מזכיר הממשלה יוסי פוקס והמשנה ליועמ"ש גיל לימון, ומאיימת לעתור לבג"ץ.

"הממשלה אישרה מינוי בלתי תקין במחטף, בהליך בזק, בהיעדר מוחלט של תשתית עובדתית, ובניגוד לקביעת הייעוץ המשפטי לממשלה לפיה קיימת מניעה משפטית בקידום ההליך", כותבת התנועה באמצעות עורכי-הדין אריאל ברזילי ואורי הס. "בכך חרגה הממשלה בבוטות מסמכותה. בשורה התחתונה – הממשלה בחרה במודע לפעול בניגוד לדין ובחריגה מסמכות, ותוך התעלמות גמורה מחוות הדעת המשפטית בנושא".

בתנועה לאיכות השלטון מתייחסים גם להתעלמות של השר קרעי מקביעת הייעוץ המשפטי לממשלה כי המינוי בוצע שלא כדין ועל כן בטל.

"לאחר שנה וחצי בהן הממשלה פעלה להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה, להטיל אימים על עובדיו ולפטר את היועצת המשפטית לממשלה עצמה, החליט שר התקשורת פשוט להתעלם מקיומו של מוסד הייעוץ המשפטי לממשלה, וממוסד הדין המינהלי בכלל", נכתב במכתב התנועה. "[...] מאמצו של שר התקשורת להתייצב מאחורי המינוי תוך התרסה כנגד מוסד הייעוץ המשפטי לממשלה אינו אלא ניסיון ברור ליצור משבר למול היועצת המשפטית לממשלה ולערער על תפקידה וסמכותה".

לפיכך דורשת התנועה לאיכות השלטון מנתניהו, קרעי, פוקס ולימון "להודיע בהקדם" על ביטול ההחלטה למנות את מינס לתפקיד ומבקשת שיעשו זאת עד ליום רביעי הקרוב, כדי שיוכלו במידת הצורך לשקול פניה לערכאות.

* * *

להורדת הקובץ (PDF, 152KB)