המדור מציג סקירה קצרה של כותרות שלוש המהדורות המרכזיות של ערוצי החדשות: כאן 11, קשת 12 ורשת 13, ואת הכותרות עצמן. בנוסף, מוצגות כותרות ערוץ 14, המנצל את הנראות של פורמט חדשותי כדי להטמיע בשיח הציבורי חדשות כזב ותעמולה ממשלתית.

הכותרת הראשית: בחדשות 12 ובחדשות 13 מעניקים את הכותרת הראשית לאישור "תקציב הגזירות". באופן מטריד, הכותרות הראשיות של כאן 11 וערוץ 14 דומות מאוד, ועוסקות בשאלת זהותו של ראש השב"כ הבא, משל הפיטורים הספק חוקיים הם כבר עובדה מוגמרת. 

תקציב המדינה: בכאן 11 אישור התקציב זוכה לכותרת לקונית, אך כזו המדגישה כי אושר "על רקע המחאה מחוץ לכנסת". בחדשות 12 ו-13 הכותרות ביקורתיות, מדגישות את מיליארדי השקלים שחולקו לשותפות בקואליציה כדי לשמור על שלמותה, הגזירות הקשות על הציבור והמפגינים שניסו למנוע את כניסת הח"כים לכנסת. בחדשות 13 הכותרת מדגישה גם אישור התקציב מעניק לממשלה "יציבות של לפחות שנה בלי איום דרמטי של נפילה מיידית". בערוץ 14 חוגגים את התקציב ואת כישלון האופוזיציה בעיכוב סמלי של ההצבעה ומציגים את המפגינים כאספסוף אלים. 

סיקור המחאה מחוץ לכנסת: הטרפוד הסופי של עסקת החטופים ע"י נתניהו, החזרה המלאה של ההפיכה המשטרית ופיטורי ראש השב"כ על רקע חקירת פרשת קטאר-נתניהו, הגבירה את המחאה נגד הממשלה, שאחד משיאיה היה ניסיון לשבש את הכניסה לכנסת בזמן ההצבעות על התקציב.

כל מהדורות החדשות סיקרו את המחאה כמפגן דמוקרטי של אזרחים החרדים לגורל המדינה, כשבכאן 11 הציגו את התמונה הרחבה והמקיפה ביותר ונתנו קול ובמה למפגינים.

בערוץ 14 דיווחו על המחאה מנקודת המבט של חברי הקואליציה, ותיבלו בתעמולה ושקרים: "מחוץ למשכן היו מי שניסו לשבש את ההליך הדמוקרטי [...] המפגינים תקפו חברי כנסת מהימין בניסיון למנוע מהם מלהשתתף בהצבעה". זאת למרות שנראה בבירור מהתיעודים כי אף אחד לא הותקף, גם לא ח"כ אלמוג כהן.

החטופים: בכאן 11 אין אף כותרת העוסקת בחטופים. בחדשות 12 מקדישים שתי כותרות לחטופים: הראשונה עוסקת בעדותה של שורדת השבי אילנה גריצווסקי על התקיפה המינית שעברה בשבי והשנייה מפנה לראיון באולפן עם אמו של החטוף אלקנה בוחבוט. בחדשות 13 מקדישים כותרת לעדותה של גריצווסקי ולראיון עם אמו של בוחבוט ועם אמו של החטוף יוסף חיים (שני החטופים שהחמאס שיחרר אות חיים מהם). בערוץ 14 בנוהל, אין חטופים. 

פרשת פיטורי ראש השב"כ: בג"ץ אישר לנתניהו לבחון מועמדים להחלפת ראש השב"כ. בחדשות כאן 11, בלי להתבלבל, פתחו את המהדורה בכותרת: "מי יהיה ראש השב"כ הבא?", זאת למרות שפיטורי בר הוקפאו על-ידי בג"ץ עד לדיון בעתירות נגדם. לא ברור מדוע חשוב לעורך המהדורה לקדם את הנרטיב של נתניהו בעניין.

בחדשות 12 כלל לא דיווחו על ההתפתחות בפרשה, ובחדשות 13 דיווחו בכותרת רק כי "בג"ץ מאשר לראש הממשלה לראיין מועמדים לראשות השב"כ" והשמיטו את הקפאת הפיטורים עד הדיון בעתירות. בערוץ 14, כמו בכאן 11, הכותרת שואלת "מי צפוי לרשת את הכסא של בר?".

הכסף הקטארי לחמאס, חדשות 12, 25.3.25 (צילום מסך)

הכסף הקטארי לחמאס, חדשות 12, 25.3.25 (צילום מסך)

פרשת קטאר-נתניהו: הקשר בין קטאר לנתניהו עמוק ומסועף ומתפרש על פני כמה פרשות. שלוש מהן זכו לכותרת אמש: השימוש שעשה נתניהו בכסף הקטארי למימון החמאס במהלך השנים, כחלק מקונספציית "החמאס הוא נכס"; המימון הקטארי לדוברים ויועצים בלשכת נתניהו, פרשה בה מעורבים אלי פלדשטיין ויונתן אוריך; והטענה הקונספירטיבית לפיה נתניהו קיבל לכיסו מיליוני דולרים מקטאר.

בחדשות 12 מתייחסים לפרשה הראשונה: ירון אברהם חושף כי בשתי נקודות זמן, ב-2019 וב-2020, הצמרת הביטחונית הזהירה את נתניהו כי הכסף הקטארי שמועבר לעזה במזומן משמש לצרכים צבאיים של חמאס ולא לצרכים אזרחיים אך נתניהו התעלם מהאזהרות. רק כשהוחלף נתניהו בראשות הממשלה ע"י בנט הופסקה העברת הכסף המזומן. אברהם מציג את תגובת לשכת רה"מ לפיה מדובר בשקר, תגובה שהפכה זה מכבר לחותמת אמינות הכרחית עבור כל ידיעה על נתניהו. 

בחדשות 13 מקדישים כותרת לפרשה השנייה: "מצעד העדויות בפרשת 'קטארגייט' הולך ומתרחב", מדווח אלי סניור, "אלון פנקס, הקונסול הכללי לשעבר כבר העיד, פוטניק ובירגר ששילמו על פי החשד, בדרך, אולי גם כמה עיתונאים".

בערוץ 14 מתפרסמת כותרת המתייחסת לפרשה השלישית: ראש הממשלה נתניהו תובע חצי מיליון שקל מצייצן חצי אלמוני (הכותרת אפילו לא מציינת את שמו), שבערוץ 14 מכנים, כחלק מההסתה הקבועה, "פעיל מחאה".

העובדה שפעילים ברשתות החברתיות מקדמים את הקונספירציה משחקת לידיו של נתניהו, שמעדיף שיעסקו בה ולא בפרשות החמורות האחרות הנוגעות לקשר שלו ושל אנשיו עם מדינת האויב.

ההפיכה המשטרית: ההפיכה המשטרית נעה על שני מסלולים: חקיקה ומינויים. במקביל לקידום חוקי ההפיכה בכנסת (הפוליטיזציה של בחירת השופטים מיועדת לאישור בקרוב), הממשלה מפטרת וממנה בכירים לפי מפתח אחד: נאמנות למנהיג העליון. כך לאחרונה הצליחו בממשלה להיפטר מהרמטכ"ל הרצי הלוי ולהחליפו באייל זמיר. אלא שכמו שנתניהו כבר גילה בעבר, תוכניות לחוד ומציאות לחוד, ולפעמים מי שחשבת שהוא מלחך פנכה מתגלה כבעל חוט שדרה.

שר הביטחון ישראל כ"ץ, המריונטה שנתניהו מפעיל במשרד הביטחון, המשיך ביחס האדנותי והפוגעני שלו גם כלפי זמיר, הפעם סביב חקירת מצ"ח נגד קצין מילואים בכיר. הקצין, תא"ל אורן סולומון, יקר בעיני הממשלה משום שיש לו טענות כלפי תפקודו של הלוי ב-7.10 - מה שמשתלב עם קמפיין גלגול האחריות על המחדל מנתניהו והלאה. כ"ץ מיהר לשלוח הודעה לעיתונות שטינפה את הפרקליטות הצבאית וחבטה בזמיר. אלא שהלה הגיב בתקיפות, בהודעה משלו: "לא מקבל הנחיות בתקשורת".

בכאן 11 מדווחים על "עימות פומבי ראשון" ומבטיחים פרטים מ"פגישת הפיוס".

בחדשות 12, אלמוג בוקר מספק את הרקע ל"התנגשות פומבית ראשונה" ומדווח כי סולומון נחקר בחשד לעבירות ביטחון מידע חמורות לאחר שהעביר מאות קבצי מחשב מסווגים אל מחשב אזרחי בביתו, בניגוד לפקודות, וכי החקירה נפתחה בהתאם לנהלים ברגע שזוהתה העברת הקבצים, ללא קשר לטענות שיש לסולומון נגד הרמטכ"ל לשעבר.

כותרת חדשות 13 נפתחת בדיווח של אור הלר על "פגישת יישור הדורים בעקבות עימות חזיתי ראשון", אך ממשיכה ומבארת כי "העימות מתפרש בצה"ל הערב כהכרזת העצמאות של הרמטכ"ל אייל זמיר". עוד מדווח הלר בכותרת "על החשדות החמורים של מצ"ח נגד תת אלוף אורן סולומון, שבעקבותיו פרץ העימות הזה".

בערוץ 14 עולם הפוך. ערוץ התעמולה הממשלתי קונה על קרביה את את גרסת סולומון ("יש כאן ניסיון להלך אימים ולהשתיק אותי..."), וקצין המילואים הבכיר שעבר לכאורה עבירת ביטחון מידע חמורה הוא "גיבור ישראל" שמעצרו הוא קונספירציה שנועדה להשתיק את טענותיו כלפי הלוי.

כך השדרן נועם אמיר טוען כי "כל תכלית הסערה סביב סולומון היא בגלל התעוזה שלו לבקר את מערכת הביטחון ואת צה"ל" (מעניין אם היה טוען כך לגבי ענת קם); היועץ הפוליטי של נתניהו ו"הפרשן הפוליטי" של הערוץ, יעקב ברדוגו, מספק כרגיל עוקץ קונספירטיבי מופרע עוד יותר: "לא אתפלא אם הרצי הלוי לא ביקש מאייל זמיר, ואייל זמיר נכנס לתמונה, להפיל את התחקיר הזה".

יוקר המחיה: בכאן 11 מדווחים בכותרת על רווח של חצי מיליארד שקל לחברת שטראוס, זאת לאחר שש העלאות מחירים רצופות של ענקית המזון.

רדיפה פוליטית במסווה של חדשות: בערוץ 14 מקדישים שלל כותרות להמשך הרדיפה של אויבים פוליטיים: רה"מ לשעבר אהוד ברק (חברת פארגון), השופט יצחק עמית (מישהו הגיש תלונה במשטרה שקר כלשהו) וערבים (גנבים).

קקיסטוקרטיה: מהדורות החדשות מקדישות כותרת לסיפור החדשותי הגדול בארה"ב ביממה האחרונה: בכירי ממשל טראמפ בתחום הביטחון ניהלו תכתובת ביטחונית סודית ביותר, כולל פרטים ספציפיים על תקיפה בתימן ויחסים בינלאומיים, בתוכנת מסרים מסחרית - ואז צירפו בטעות לקבוצה את העיתונאי ג'פרי גולדברג, עורך ה"אטלנטיק".

ההתנהלות המזעזעת הזו, בצירוף תוכן השיחות המביך שנחשף ע"י גולדברג, הם אחת ההמחשות הבוטות ביותר, עד כה, לכך שארה"ב הפקירה את את עצמה בידי אוסף מושחת של דגנרטים חסרי אחריות. כזה שבאור מסוים, אפילו אוסף חדלי האישים שמינה נתניהו נראה כחצי הגיוני. ובכל זאת, כדי להזכיר לנו שגם בישראל שולטת קקיסטוקרטיה, בערוץ 14, ערוץ התעמולה הממשלתי, מפרסמים את הכותרת "התקציב הגדול בתולדות ישראל אושר בתוך שעות". כי זה שאישרו את התקציב הכי גדול ומורכב בתוך שעות זה כמובן דבר חיובי, ולא אולי נורת אזהרה מהבהבת.

לוגו חדשות כאן 11

מי יהיה ראש השב"כ הבא? אחרי האישור מבג"ץ ראש הממשלה הודיע: הראיונות יחלו מחר. 

על רקע המחאה מחוץ לכנסת - אושר התקציב הגדול ביותר בתולדות המדינה.

עימות פומבי ראשון - שר הביטחון מחה על חקירת הבכיר בצה"ל, הרמטכ"ל תקף: "לא מקבל הנחיות בתקשורת". מיד פרטים נוספים מפגישת הפיוס.

החגיגה של חברות המזון לא עוצרת - אחרי שש העלאות מחירים, שטראוס מודיעה על רווח של כמעט חצי מיליארד שקל.

ממשיכה בדרכו - אלמנתו של חן אמיר שנרצח בפיגוע בתל אביב, נכנסת למדיו בסיירת העירונית. 

מיוחד - צניחה חופשית בגיל 90 ועבודה מסביב לשעון. יצאנו לגלות את הסוד לחיים ארוכים מהאנשים עם הכי הרבה ניסיון.

אחרי רעידות האדמה - התיירים חוזרים לסנטוריני.

לוגו חדשות 12

אושר תקציב הגזרות - מיליארדים לשותפות בקואליציה, מפגינים ניסו למנוע כניסת הח"כים לכנסת. מיד: מי יקבל יותר? מי ישלם יותר?

הכסף הקטארי והאזהרות שהעבירה הצמרת הביטחונית לנתניהו בזמן אמת - מיד ירון אברהם עם פרטים חדשים ודרמטיים. 

התנגשות פומבית ראשונה בין שר הביטחון לרמטכ"ל החדש בעקבות חקירה של קצין בכיר בחשד שלקח מסמכים מסווגים לביתו. מיד אלמוג בוקר שחשף את הפרשה עם פרטים חדשים, מה טוען תת אלוף סלומון כלפי הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי, מה ענה לו?

אחרי חשיפת אות החיים המצולם הראשון של בנה - אמו של החטוף אלקנה בוחבוט בראיון באולפן. 

שורדת השבי אילנה גריצווסקי בעדות מטלטלת על התקיפה המינית שעברה בשבי: "מצאתי עצמי עירומה בעזה כש-7 מחבלים מסביבי".

מאות תושבי עזה בהפגנות חריגות נגד חמאס.

אחרי תחקיר "המבקר" - ראש עיריית עכו נעצר בחשד לשוחד וקניית קולות.

הכתב האמריקאי הבכיר שמצא עצמו בצ'אט סודי עם בכירי הממשל האמריקאי, על התקיפות בתימן. 

כתבנו עם הרב החרדי שהולך נגד הזרם ומקדם גיוס חרדים לצה"ל.

המחקר שמצא קשר בין זריקת ההרזיה לנשירת שיער.

לוגו חדשות 13

התקציב אושר בכנסת - הוא כולל גזרות קשות וגם מעניק לממשלה יציבות של לפחות שנה בלי איום דרמטי של נפילה מיידית. על הפרטים, המשמעויות והמחאה נרחיב מיד.

שורדת השבי אילנה גירצווסקי בעדות מצמררת על התקיפה המינית שעברה בשבי. ביום שאחרי אות החיים מיוסף חיים ואלקנה בוחבוט, האמהות שלהם בראיון איתנו באולפן.

עימות חזיתי – שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל אייל זמיר הערב בפגישת יישור הדורים בעקבות עימות חזיתי ראשון ומשמעותי ביניהם, עימות שמתפרש בצה"ל הערב כהכרזת העצמאות של הרמטכ"ל אייל זמיר. על החשדות החמורים של מצ"ח נגד תת אלוף אורן סלומון, שבעקבותיו פרץ העימות הזה, מיד. 

מצעד העדויות בפרשת "קטארגייט" הולך ומתרחב - אלון פנקס, הקונסול הכללי לשעבר כבר העיד, פוטניק ובירגר ששילמו על פי החשד, בדרך, אולי גם כמה עיתונאים. כל ההתפתחויות בפרסום ראשון מיד במהדורה.

המבוכה של טראמפ - הדליפה הדרמטית שמסעירה את ארה"ב: עיתונאי הוכנס בטעות לקבוצה הכי סודית של מערכת הביטחון האמריקאית.

ניסוי מיוחד - מה כדאי יותר לקרוא לילדים שלנו? סיפור מספר אמיתי או מטאבלט?

הכותרת של השעה האחרונה - בג"ץ מאשר לראש הממשלה לראיין מועמדים לראשות השב"כ.

לוגו ערוץ 14

בג"ץ מקפיא את פיטורי רונן בר עד דיון בעתירות - אולם רה"מ יוכל לראיין ממחר מועמדים לתפקיד ראש השב"כ. מי צפוי לרשת את הכסא של בר? מיד הפרטים. 

סערת תחקיר אוגדת עזה - עימות בין כ"ץ לזמיר ברקע חקירת תא"ל סולומון. כ"ץ מחה על הזימון לחקירה, זמיר בתגובה: לא מקבל הנחיות בתקשורת. הערב מפגש פיוס בין השניים, מיד התייחסות ראשונה של סולומון לחקירה.  

תקציב המדינה 2025 - התקציב הגדול בתולדות ישראל אושר בתוך שעות, מה כולל התקציב?

כתישה רב זירתית - חיסולים ברפיח ובדרום לבנון, תקיפות נרחבות בסוריה. 

עבירות הבנייה של השופט עמית - תלונה במשטרה בעקבות חשיפת תמלילי ועדת התכנון כאן אמש. 

פרסום ראשון - מבוכה במשרד הביטחון בשל המעקבים של "פארגון". מדוע משרד הביטחון מתקשה להסביר את המחדל?

מעקב חדשות 14 - דיר אל אסד מתרחבת על חשבון הישוב לפידות. 

פרסום ראשון - תביעת ענק של ראש הממשלה נגד פעיל מחאה - על סך חצי מיליון שקלים. מה עומד מאחורי המהלך?

פרסום ראשון - חובשת במד"א שהביעה צער על מות מחבל והושעתה לאחר פנייה של חדשות 14.

מבוכה בבית הלבן - עיתונאי נחשף בטעות לתוכניות התקיפה בתימן. מי הבכיר שצפוי לשלם את המחיר בעקבות דליפת המודיעין, ומהן התגובות בבית הלבן?

מכת גניבות הרייזרים - רכבי השטח היוקרתיים, אטרקציה של עברייני הפזורה.