העיתונאי העצמאי ליאור קופלוביץ' ("אישתון"), הנאשם בפגיעה בפרטיות והתחזות כעובד ציבור, מתעקש לייצג את עצמו.

בדיון ראשון באישום נגדו שהתקיים היום (23.12) בפני השופט ירון גת טען קופלוביץ' כי אין ביכולתו לשכור עורך דין וכי הוא יוכל לייצג את עצמו לא פחות טוב מעורך דין שהמדינה תספק לו.

קופלוביץ' הועמד לדין אחרי שעקב וניסה להתל בחשבת הכללית לשעבר במשרד האוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, שהעידה במשטרה במסגרת פרשת הצוללות וכלי השיט ("תיק 3000"). הוא הצמיד מכשיר מעקב לרכבה, הגיע לביתה והציג את עצמו כסוכן מוסד, בניסיון לדלות ממנה מידע לצורך תחקיר עיתונאי שערך על הפרשה.

הבוקר התקיים הדיון הראשון בעניינו, כשאל אולמו של השופט גת הגיעה גם עבאדי-בויאנג'ו.

בפתח הדיון הבהיר קופלוביץ' כי אינו מיוצג וכי אינו מעוניין לקבל ייצוג. גם ניסיונות השכנוע של השופט לא צלחו. "ייצוג לא יהיה פה", אמר, כך לפי פרוטוקול הדיון.  "עברתי עשרות עורכי דין בהליך הזה כולם היו קטסטרופה בלי יוצא מן הכלל". לדבריו, הוא אינו יכול להרשות לעצמו עורך דין טוב (אלא רק כאלה "שלא משקיעים יותר מדי"), ואילו עורך דין שהמדינה תספק לו יוכל, סטטיסטית רק "לקבל ענישה מופחתת".

"אני לא טוען להיות יותר טוב מעורך דין אלא יותר טוב מעורך דין שהמדינה מעוניינת לתת לי", סיכם.

השופט גת קבע לתחילת פברואר מועד להקראת כתב האישום. לאחר מכן יחל שלב הראיות.

34383-07-24