בית המשפט המחוזי בירושלים דחה היום (ד') בקשה של שורת כלי תקשורת להעביר בשידור חי את עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שצפויה להתחיל ביום שלישי בשבוע הבא. ניתן לומר שההחלטה לדחות את הבקשה הייתה צפויה, בין השאר בגלל שנתניהו עצמו נמנע מלבקש שידור חי של עדותו, למרות הצהרותיו הרבות בעבר.

נתניהו חזר על הדברים בנאומים ובראיונות לתקשורת הישראלית והזרה, אך בפועל, בקשה שכזו מעולם לא הוגשה לבית המשפט. בנאום ההשמצות המפורסם שנשא נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים עם פתיחת משפטו ב-2020, אמר בין היתר כי "הבקשה הראשונה שלי מבית המשפט היא שקיפות מלאה. אני מבקש שהכול ישודר בשידור חי. שידור רציף ולא מצונזר, הציבור צריך לשמוע הכל ולא דרך המסננת המעוותת של כתבי החצר של הפרקליטות".

גם בראיונות שהעניק נתניהו בשנים האחרונות לרשתות טלוויזיה בחו"ל חזר על המנטרה לפיה "הייתה לי רק בקשה אחת: שדרו את המשפט". בראיון ל-CNN אף הוסיף "הם סירבו", מבלי להסביר למי הוא מתכוון בדבריו.

רה"מ בנימין נתניהו מכריז כי ברצונו שמשפטו הפלילי ישודר בשידור חי, 24.5.2020 (צילום מסך מתוך שידורי כאן)

רה"מ בנימין נתניהו מכריז כי ברצונו שמשפטו הפלילי ישודר בשידור חי, 24.5.2020 (צילום מסך מתוך שידורי כאן)

בישראל אסור לצלם בתוך אולם בית משפט בעת שמשפט מתנהל בו, ומשפטים לא משודרים - בשידור חי או אחר - ללא היתר מפורש. לכן, אם נתניהו היה אכן מעוניין בשידור חי של משפטו, הצעד הראשון שהיה צריך לעשות הוא הגשת בקשה שכזו לבית המשפט - בקשה שכאמור מעולם לא הוגשה. נתניהו עצמו לא הצטרף מעולם לבקשות שכן הוגשו, ואף לא ביקש להביע את עמדתו.

השופטים כתבו היום במענה לבקשת כלי התקשורת כי "הטעמים שעמדו בבסיס דחיית בקשות קודמות בנושא, עומדים גם היום, ולא מצאנו כי חלוף הזמן או שידורים מדיוני בג"ץ, כנטען בבקשה, יש בהם כדי לשנות את החלטתנו".

בבקשה שהגישו כלי התקשורת נכתב כי "ההליך שבעניינו מוגשת הבקשה מעורר עניין ציבורי מיוחד. מדובר במועד תחילת פרשת ההגנה בתיק בו נאשם ראש ממשלת ישראל. דומה שאין צורך להכביר במילים עד כמה מדובר בנושא משמעותי חשוב ובעל עניין רב לכלל הציבור בישראל".