ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל פנה היום (24.11) אל ועדת השרים לענייני חקיקה בבקשה לגנוז את הצעת החוק להפרטת תאגיד השידור בטענה כי מדובר בחוק בלתי חוקתי שיפגע בזכויות אלף עובדי ציובור.
בשבוע שעבר נודע כי ח"כ טלי גוטליב יזמה קידום הצעת החוק שנוסחה במקור על ידי שר התקשורת שלמה קרעי ואשר מטרתה הפרטת וסגירת תאגיד השידור הישראלי. אם תאושר הצעת החוק של ח"כ גוטליב, אחרי 76 שנה יבוא הקץ לשידור ציבורי ישראלי שאינו תלוי בבעלי הון ומפרסמים.
ההצעה תידון היום בוועדת השרים לענייני חקיקה שבראשות שר המשפטים ח"כ יריב לוין. לקראת הדיון שיגרו מנכ"לית הארגון מיכל גרא מרגליות ואחראית חופש העיתונות בארגון ענת סרגוסטי מכתב לח"כ לוין ויתר חברי הוועדה.
הצעת החוק, כך נטען במכתב הארגון, תוביל ל"פגיעה קשה ובלתי מידתית בחופש העיתונות", אולם לצד זאת תפגע ההצעה "פגיעה קשה – ואולי גם אנושה – בזכויותיהם האישיות והקיבוציות של ציבור העובדים בתאגיד".
הארגון, שמאגד בתוכו אלפי עיתונאים מכלי תקשורת שונים כולל בתאגיד, טוען כי "מדובר ב-1,000 עובדי ציבור העמלים למען השידור הציבורי במקום עבודתם, והמותקף מכל עבר על ידי שרים וחברי כנסת, הן בהצעת החוק נשוא מכתבנו זה, והן במסגרת שורה של הצעות חוק פרטיות שעניינן הוא אחד - החלשת השידור הציבורי והצרת חופש העיתונות ובתוך כך, יצירת אפקט מצנן של מסרים המחלחלים לעובדים כי מקום עבודתם אינו מובטח עבורם ועתידו אינו ברור".
בארגון מבקשים מחברי הוועדה לגנוז את ההצעה בטענה כי מדובר בהצעה שאינה חוקתית.
בשבוע שעבר, עם היוודע דבר הגשת הצעת החוק, נמסר מטעם הארגון כי הוא "החל לגייס את כלל העיתונאים והעיתונאיות בישראל למאבק הציבורי לשמירת השידור הציבורי נקי מפוליטיקה, ויעמוד איתן לצד עובדי ועובדות התאגיד".
מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קראה בשבוע שעבר אף היא לוועדת השרים לענייני חקיקה "לעצור את התהליך של חיסול השידור הציבורי המקצועי והעצמאי בישראל". במועצת העיתונות טענו כי "בדמוקרטיה הישראלית יש צורך ויש חובה לקיים שידור שאינו תלוי הון ושלטון".
מטה המאבק למען היצירה המקורית הביע אף הוא התנגדות להצעת החוק והבטיח "להיאבק בכל התוכניות של קרעי וחבריו, בכל מקום ובכל עת ולקרוא לו להתחיל לפעול לטובת שוק התוכן והתקשורת בישראל במקום לנסות להרוס אותו".
באיגוד עובדי הקולנוע והטלוויזיה טענו בתגובה להצעת החוק כי זו "תחסל את מקור הפרנסה של אלפי עובדים" והבהירו כי האיגוד מחויב "ביחד עם יתר איגודי העובדים בתעשייה, לשמור על עצמאותו וקיומו של התאגיד".