בחדשות 12 של חברת קשת (מפעילת ערוץ 12) הצניעו מאוד את הקנס שהטילה רשות התחרות על החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הידועה יותר בשם "קוקה קולה ישראל". בעל השליטה בחברה, דודי ורטהיים, הוא גם בעל השליטה בחברת קשת.
הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה השבוע (15.2) כי בכוונתה להטיל עיצומים כספיים בסך של כ-18 מיליון שקלים על החברה, בשל הפרת חוק קידום התחרות.
לפי בדיקת רשות התחרות, בשנים 2021-2022 "המליצה החברה המרכזית, במספר הזדמנויות, לקמעונאים גדולים שונים בעניין הצגת מוצריה בחנויותיהם או התערבה בדרך אחרת בתצוגות מוצריה". בנוסף, כך לפי רשות התחרות, החברה "המליצה" לקמעונאים הגדולים "בעניין המחיר לצרכן של מוצרי חלב מתוצרתה, או התערבה בדרך אחרת בעניין זה".
במילים אחרות, החברה ניצלה לרעה את עמדת הכוח שלה בשוק, כמונופול בתחום המשקאות הקלים, כדי ללחוץ על הקמעונאים לפעול באופן שייטיב עם מכירות מוצרי מחלבת טרה שבשליטתה.
אין זו הפעם הראשונה שרשות התחרות מטילה עיצומים כספיים על קוקה קולה ישראל, וכמו בפעם הקודמת - גם הפעם חדשות 12 הצניעו את ההתפתחות שאינה נוחה לבעלים.
במהדורה המרכזית של כאן 11, ערוץ הטלוויזיה של תאגיד השידור הישראלי, דיווחו על הקנס בקצרה בעומק המהדורה. במהדורה המרכזית של חדשות 12 (כמו גם במהדורות המסחריות האחרות) גם זה לא היה.

דודי ורטהיים, בעל השליטה בקשת ובקוקה-קולה ישראל (צילום: סיון פרג')
בזירה המקוונת, ההבדלים היו בוטים עוד יותר.
באתר החדשות ynet פרסמו ידיעה על החלטת רשות התחרות ב-15.2 כבר בשעה 12:47, וזאת תחת הכותרת "קנס של 17.7 מיליון שקל לקוקה קולה ישראל".
הידיעה הופיעה גם בדף הבית של האתר, החל משעה 13:30 ועד חצות הלילה ומעבר לו. גם בדף הבית הכותרת של ההפניה קראה: "קנס של 17.7 מיליון שקל לקוקה קולה ישראל".
באתר החדשות "וואלה" פרסמו ידיעה על החלטת הרשות בשעה 13:54, וזאת תחת הכותרת "התערבה בתצוגה ותמחור, שילמה לקמעונאים: קוקה קולה תיקנס בכ-18 מיליון שקל".
הידיעה עלתה לדף הבית ככותרת הראשית במדור "כסף" כבר בשעה 14:00, ונותרה במיקום מרכזי זה לפחות חצי שעה. בהמשך נותרה ההפניה בדף הבית, במיקום מעט מרכזי פחות, לפחות עד השעה 17:00. לשון ההפניה בדף הבית של "וואלה" קראה: "תיקנס במיליונים: שורה של הפרות חוק בקוקה קולה".

מנכ"ל חדשות 12 אבי וייס, כנס החירום להצלת הדמוקרטיה, תל-אביב, 9.12.25 (צילום: מרים אלסטר)
באתר החדשות N12, מבית קשת, עלתה ידיעה רק בשעה 15:59, וזאת תחת הכותרת "בגלל הפרות חוק המזון: החברה המרכזית תשלם 18 מיליון שקל".
בשונה מיתר הידיעות שהופיעו באתרים שאינם בבעלות הבעלים של קוקה-קולה ישראל, כמו ynet, "וואלה" וכן שלל אתרי חדשות האחרים, הידיעה של N12 לא כוללת את הביטוי "קוקה קולה ישראל" ומקפידה על השם הרשמי "החברה המרכזית לייצור משקאות קלים".
זאת ועוד, בארכיון דפי הבית של "העין השביעית", הסורק את אתרי החדשות מדי 15 דקות, לא נמצא אפילו מופע אחד של הידיעה בדף הבית של N12 ביום פרסום הידיעה.
רק למחרת, ב-16.2, בשעה 16:15, כ-24 שעות לאחר הפרסום המקורי של הידיעה וכשעתיים לאחר הפנייה הראשונה של "העין השביעית" לקבלת תגובה, הופיעה לפתע הפניה לידיעה במדור הצרכנות של דף הבית. ההפניה נותרה שם במשך שעות ארוכות, ולמעשה למעלה מיממה.
באתר N12, אם כן, שבבעלות בעלי החברה שספגה את הקנס הגבוה, פרסמו את הידיעה אחרי המתחרים המרכזיים, העלימו את שמו של המותג המוכר מהדיווח והחביאו את הדיווח עצמו במשך כ-24 שעות מחוץ לעמוד הבית.
מחדשות 12 לא נמסרה תגובה.
