המדור מציג סקירה קצרה של כותרות שלוש המהדורות המרכזיות של ערוצי החדשות: כאן 11, קשת 12 ורשת 13, ואת הכותרות עצמן. בנוסף, מוצגות כותרות ערוץ 14, המנצל את הנראות של פורמט חדשותי כדי להטמיע בשיח הציבורי חדשות כזב ותעמולה ממשלתית.
הכותרת הראשית: שלוש מהדורות החדשות פתחו בכותרת על הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה. בחדשות 13 הדיווח נדחק לסוף הכותרת הראשית, שנפתחת עם "המבצע הדרמטי בלב ח'אן יונס" ומונולוג משתפך של הכתב הצבאי, אור הלר, על נפלאות המבצע.
המשבר ההומניטרי ברצועה: בשלוש מהדורות החדשות מפרסמים כי הסיבה שישראל אישרה הכנסת סיוע הומניטרי לעזה היא התחייבות שניתנה בתמורה לשחרור החטוף עידן אלכסנדר, וכי הממשלה שיקרה עד כה לציבור כשטענה שהוא שוחרר ללא תמורה.
בערוץ 14, הפתעה, משמיטים את הפרט הזה מהדיווח על הסיוע ההומניטרי (שמגיע גם אצלם לכותרת הראשית). בערוץ 12 הפרט הזה, לא חלילה הרעב בעזה, הוא הזווית היחידה בה עוסקת הכותרת ("עסקה בלי תמורה"), שמתהדרת לחינם בתואר "פרסום ראשון".
בכאן 11 גילי כהן מדגישה שלא משנה מי יושב בבית הלבן: "להרעיב את האוכלוסייה בעזה ולמנוע מזון זה פשע מלחמה". כבוד לכתבת המדינית של כאן 11, שאומרת בבירור, בשמה שלה, את האמת הפשוטה. בתקשורת הישראלית זה כבר לא מובן מאליו.
כמובן שכהן ממהרת להוסיף מיד בהמשך המשפט "וכדי להמשיך להילחם ישראל צריכה לדאוג לאוכלוסייה", כדי שלא יאשימו אותה חס וחלילה באמפתיה אנושית פשוטה ("מוסר מערבי מנוון", בז'רגון של ערוץ 14), או בדאגה לגורלם של בני האדם ברצועה בפני עצמו, ללא קשר למאמץ המלחמתי של ישראל.
כהן מסבירה שלמרות שמדובר בפשע מלחמה, לא זו הסיבה שישראל התירה הכנסת סיוע הומניטרי אלא הלחץ הבינלאומי, ומסכמת את דיווחה באמירה כי "הכנסת משאיות המזון לעזה הופכת להיות עוד משל לניהול המלחמה כולה: כשדוחים קבלת החלטות, האפשרויות כבר לא ממש מזהירות".
בהמשך המהדורה משודרת כתבה של מואב ורדי העוסקת בשאלה כיצד העולם רואה את המצב בעזה ומהן ההשלכות על ישראל. אמנם הכותרת והמסגור עוסקים בישראל, אבל גם כך מדובר בהצגה נדירה בתקשורת הישראלית של המשבר האזרחי הכבד שהמטנו על עזה. "על עצם המשבר החריף השורר בעזה מבחינת מזון ותרופות, אין עוררין" מסכם ורדי.
נתניהו ואוכלי המוות: בחדשות 13 ליאור קינן מדווחת כי הביקורת מהימין הקיצוני על החלטת נתניהו להכניס סיוע הומניטרי לרצועה לא מלווה באיומים או אולטימטומים. בערוץ 14 מדגימים.
לקראת "סיקור" המשברון הפוליטי שנוצר עקב החלטת נתניהו שלא להמית ברעב את תושבי עזה, חולקו התפקידים בחמ"ל ערוץ 14: הלל ביטון רוזן יציג את ביקורת הימין הקיצוני על לחנוק אותה עם דפי המסרים, בעוד תמיר מורג ואראל סג"ל יספקו אש תומכת נתניהו באגפים.
החלטת נתניהו נשענת על המלצת הדרג הצבאי (הממלא את התפקיד המסורתי של הפלסטינים ב"נוהל יתוש" של נתניהו) ונכנס רק "כדי שיהיה ניתן להמשיך בלחימה", פותח מורג ברתק. ובכלל "אנחנו דיווחנו כבר בשבוע שעבר שהשבוע צפוי להתחדש הסיוע ההומניטרי, כך שההלם וההפתעה סביב האירוע הזה קצת לא במקום. למרות זאת, בדרג המדיני מפנימים את הביקורת ומבהירים היום: חידוש הסיוע במתכונת הנוכחית, שבה עדיין לא ברור שלא יהיו זליגות לחמאס, הוא רק למשך כשבוע, לאחר מכן יתחיל לפעול המנגנון המושתת על החברות האמריקאיות ונועד למנוע זאת". עו"ד עמית חדד, מאחוריך.
בהמשך, על מנת לאוורר את זעם הבייס ששנה וחצי מטריפים אותו בשנאה ודה-הומניזציה, מדווח ביטון רוזן כי "סערה ציבורית כזו לא הייתה פה מזמן". הציבור, אליבא דערוץ 14, הם איתמר בן גביר, טלי גוטליב ונציגי "פורום תקווה". ביטון רוזן מצרף גם את סמוטריץ' שיספוג חלק מהביקורת ויספק אפולוגטיקה, כשהכל ארוז תחת הכותרת "הסערה וההבהרה". מיד חוזרים לאולפן כדי שסג"ל יסביר מדוע נתניהו צודק.
המשא ומתן לעסקת חטופים: בחדשות כאן 11 סולימאן מסוודה מדווח כי המשלחת הישראלית עדיין נמצאת בדוחא אולם הסיבה לכך, לפי "בכיר ישראלי", היא: "כדי לא להעליב את ארה"ב. זה לא ייראה טוב אם ישראל תחזור מדוחא לפני חמאס". וזה הסיפור לדבריו, המשלחת אמנם נמצאת שם עדיין אך עם מנדט מצומצם שלא מאפשר לה לקיים דיונים משמעותיים.
גם בחדשות 12 דנה וייס מדווחת כי רה"מ נתניהו משאיר את המשלחת בדוחא ליום-יומיים נוספים כי הוא רוצה לשדר לאמריקאים, וגם לציבור בישראל, ש"עושים כל מאמץ", אך ההערכה הישראלית היא שעסקת חטופים הולכת ומתרחקת, לאחר שחמאס דחה כבר את ההצעה הישראלית למתווה החלקי ומתעקש על ערבויות לסיום המלחמה - ונתניהו מסרב לכך.
וייס מצטטת גורם ביטחוני עלום שם הטוען כי "רק אם טראמפ יכפה על נתניהו את סיום הלחימה, יש איזשהו סיכוי לשחרור חטופים", ואת "סביבת רה"מ" שם טוענים שהם מתואמים עם האמריקאים ושהם אינם מעוניינים לכפות על ישראל עסקה. מצד שני, היא מוסיפה, סגן הנשיא ואנס ביטל את ביקורו המתוכנן בישראל השבוע.
בחדשות 13 מוריה אסרף מדווחת כי העובדה שהמשלחת הישראלית עדיין בדוחא מראה ש"יש על מה לדבר", אך לצערה היא אינה יכולה לומר שיש התקדמות במגעים אלא להיפך, המגעים תקועים: ישראל ממשיכה להציע את המתווה החלקי בשינויים אלו ואחרים, אך חמאס מתעקש על התחייבות לסיום המלחמה שישראל ממשיכה לסרב לו. בסוף דבריה מוסיפה גם אסרף כי השארת המשלחת בדוחא נועדה להראות לאמריקאים שלא אנחנו מפוצצים את המשא ומתן ואילו גיל תמרי מדווח על הלחץ הבינלאומי, ובפרט האמריקאי, על ישראל לסיום המלחמה.
בערוץ 14 חמאס מסרב לפירוז והגליה ואם לא תיחתם עסקה בימים הקרובים הלחימה תתעצם.
מרגלים איראנים: בחדשות 13 ובכאן 11 מקדישים כותרת לעוד מקרים של ישראלים שאיראן ניסתה לגייס כסוכנים על-ידי פנייה דרך הרשתות החברתיות. בחדשות 13 זהו בן 16 שהוגש נגדו כתב אישום, בכאן 11 אלו "שני צעירים שהסתבכו בחובות הימורים".
בשנה האחרונה התפרסמו לא מעט סיפורים כאלה, ומאמצי הגיוס של איראן נראים חובבנים למדי עד מגוחכים ממש, אבל העורך יוצא מגדרו עם כותרת מפוצצת על "הפרשה הביטחונית החדשה" ועל "אישיות ביטחונית בכירה" שהיתה "על הכוונת של הצעירים".
"הפרשה הזו צפויה להסתיים בכתב אישום חמור" חותמת שלי טפיירו את האייטם הקצר עצמו. טיפ לעורך: את הטייטל "פרשה ביטחונית חדשה" אולי כדאי לשמור לחומרים משמעותיים יותר.
יוקר המחיה וחדשות מסחריות: כל המהדורות מקדישות כותרת לרווחי הבנקים על חשבון הציבור, פרט לחדשות 12 שבבעלות דודי וורטהיים, שהוא גם הבעלים של בנק מזרחי-טפחות (בין היתר). אבל שלמה קרעי ופורום קהלת מסבירים שלא צריך ערוץ חדשות ציבורי או הפרדה מבנית של חברת החדשות.
ברד ירד בדרום ספרד: בחדשות 12 ובכאן 11 מקדישים כותרת ל"קריאות באירופה להרחיק את ישראל מהתחרות, גם של ראש ממשלת ספרד". אחרי שבמשך יותר משנה וחצי התקשורת הישראלית מצנזרת כמעט באופן מוחלט את מראות ההרג של עשרות אלפי אזרחים ברצועה, עבור הצופה הישראלי המחאה האירופית נראית כתעלומה מקוממת.
סערת חידוש הסיוע ההומניטרי לעזה - רה"מ החליט על הכנסת משאיות לרצועה וסירב להביא את הנושא להצבעה בקבינט. והבכיר האירופי שאומר לגילי כהן: "זה כמו להכניס 20 ק"ג מזון לכל תל אביב".
המגעים לעסקה: "אין התקדמות" - גורמים המעורים בפרטי המו"מ אומרים שאין התקדמות, המשלחת צפויה לחזור היום לישראל.
פרסום ראשון: הפרשה הביטחונית החדשה. על הכוונת של שני צעירים, אישיות ביטחונית בכירה.
החגיגה של הבנקים על חשבוננו - "דיסקונט" ו"הפועלים" הרוויחו כשלושה וחצי מיליארד ש"ח מתחילת השנה. דנה ירקצי מפרסמת: הארנונה מתייקרת.
ההישג שלנו באירוויזיון והקנאה הספרדית - ראש ממשלת ספרד קורא להחרים את ישראל מהתחרות, והאם שיטת הניקוד שפעלה לטובת ישראל תשתנה?
פרסום ראשון: עסקה בלי תמורה? בכיר ישראלי אומר: "חידוש הסיוע ההומניטרי הוא התשלום על החזרת עידן אלכסנדר" וההבטחה שנתן טראמפ לחמאס.
צה"ל מעמיק את התמרון בעזה - תקיפות אוויריות נרחבות של צה"ל בצפון הרצועה ובמרכזה. אחרי הודעת דובר צה"ל, תושבי ח'אן יונס מתפנים לאזור ההומניטרי.
בישראל מעריכים - חמאס יסרב להצעה הישראלית לעסקה, הסיכוי להתקדמות תלוי רק בלחץ האמריקאי.
בבגדי נשים באישון לילה - כל הפרטים שאפשר לחשוף על המבצע שבו חוסל הבכיר בח'אן יונס ומדוע היה יעד לחטיפה?
כך צה"ל מבסס את האחיזה באזור החיץ בשטח סוריה - המוצבים, הפשיטות לכפרים הסמוכים ושיתוף הפעולה עם האוכלוסייה. כתבנו ניצן שפירא עם הלוחמים במוצבים שננטשו על ידי משטר אסד.
משבר התעופה - מנכ"ל ענקית הלואו קוסט שאמר: "מאבדים סבלנות לישראל" וסכנת הביטול של עשרות אלפי כרטיסי טיסה לקיץ.
ציון נאנוס על הפרויקט שמחבר כלבים למשפחות חטופים.
ואחרי ההישג של יובל רפאל באירוויזיון - הקריאות באירופה להרחיק את ישראל מהתחרות, גם של ראש ממשלת ספרד.
מבצע דרמטי בלב ח'אן יונס - חיילים מחופשים לנשים צרו על ביתו של מחבל בכיר, ניהלו קרב, חיסלו אותו ועצרו את בני משפחתו. לראשונה מאז חידוש הלחימה נכנס הערב סיוע הומניטרי לעזה.
הצעה מעודכנת לחמאס - ישראל העבירה בלילה הצעה מעודכנת נוספת לחמאס, לפי שעה אין התקדמות בשיחות בדוחא. נכון לעכשיו, רה"מ נתניהו החליט שהמשלחת לא תחזור לישראל.
גל ביטולי הטיסות מחריף - למרות האופטימיות, חברות תעופה נוספות מצטרפות להשעיית הטיסות לנתב"ג, אחרות מצמצמות טיסות לישראל או דוחות את חזרתן, ומנכ"ל ענקית הלואו קוסט "ריינאייר" מודיע: מאבד את סבלנותי למצב בישראל.
רווחי הבנקים משתוללים - בנק "הפועלים" גרף כ-2.5 מיליארד ש"ח תוך שלושה חודשים בלבד וגם "דיסקונט" מודיע על רווח של יותר ממיליארד ש"ח. איפה בנק ישראל שיגן על הלקוחות בזמן שיוקר המחייה וריבית מאמירים?
נוער בשירות איראן - כתב אישום הוגש היום נגד נער בן 16 לאחר שניהל מגעים עם סוכנים איראנים באמצעות אפליקציית טלגרם בזמן המלחמה וביצע משימות שונות תמורת תשלום.
סיפור האהבה המרגש שנולד במטה החטופים - בימי האסון והמאבק על החזרתם של המשפחה שלהם.
הקרב על הסיוע ההומניטרי - ישראל נכנעת ללחץ ומחדשת הכנסת מזון לעזה. השר סמוטריץ' שהתנגד בעבר, העניק גיבוי מלא, בן גביר תקף. מיד על הביקורת החריפה בקואליציה נגד נתניהו.
מבצע דרמטי לאור יום בלב ח'אן יונס - בכיר בוועדות ההתנגדות חוסל היום.
מבצע מרכבות גדעון בעיצומו - הכתישה בעזה נמשכת, אלפים נמלטו מח'אן יונס.
המו"מ בקטאר מדשדש - חמאס דורש ערבויות לסיום המלחמה - ישראל מתנגדת. בישראל מעריכים: השיחות לקראת מיצוי.
פרסום ראשון: הממשלה תכשיר את כל ההתיישבות הצעירה ביו"ש, בעקבות הפיגוע ליד ברוכין. מדובר ב-22 יישובים.
השתלטות לא חוקית ביו"ש - וילות, תשתיות מתקדמות ומבנים מרווחים, נבנים לא חוקית בסמוך לישובים יהודיים.
מחדל גניבת הנשקים מצה"ל - מצבור אדיר של אמל"ח אותר בפזורה הבדואית.
הציבור שוקע, הבנק מתעשר - 30 מיליארד ש"ח, רווחי שיא של הבנקים בישראל. איפה המדינה?
מחלת החצבת בישראל - עשרות חלו במחלה, משרד הבריאות מזהיר מהתפרצות.
ג'ו ביידן אובחן בסרטן - פחות מחצי שנה לאחר שסיים את כהונתו בבית הלבן. סערה סביב הסתרת מצבו הרפואי במהלך כהונתו.
ניו יורק כחול לבן - עשרות אלפים במצעד מרגש למען ישראל.




