פעיל המחאה איציק מדינה הודה, במסגרת הסדר עם הפרקליטות, בתקיפת שדרנית ערוץ 14 שיראל ללום-נהיר, אך הוא לא הורשע בעבירה ונידון לפיצוי בסך 500 שקלים.
במרץ 2023 הגיעה ללום-נהיר לשדר מהפגנה בפתח תקווה נגד ההפיכה המשטרית, כשבשלב מסוים חלק מהמפגינים הקיפו אותה והפריעו לה לשדר. ערוץ 14, כאז כן עתה, בלט בתמיכתו הנלהבת בניסיונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להוביל לשינוי שיטת המשטר בישראל ובביטויי השטנה כלפי המתנגדים לכך.
כתבת חדשות 14 ההריונית, שיראל ללום נהיר, מנסה להעביר דיווח לאולפן וזה מה שעושים לה pic.twitter.com/0Sc3xZF8nJ
— Gil mishali גיל משעלי (@gilmishali) March 23, 2023
מדינה, כך לפי כתב האישום המתוקן שבו הודה, התקרב אל ללום נהיר כשהוא אוחז במגפון, הצמיד אותו לאוזנה הימנית ו"השמיע קולות של סירנה בעוצמה גבוהה". ללום-נהיר הרחיקה את המכשיר מאוזנה ובהמשך הרחיקו מפגינים את מדינה ממנה.
בכתב האישום המקורי שהוגש נטען גם כי מדינה החזיר את המגפון אל עבר אוזנה פעמים נוספות, דחף את העיתונאית וצעק לעברה. עוד נטען כי כתוצאה ממעשיו נגרם לללום-נהיר, שהיתה אז בהריון, "מכאוב והיא נזקקה לטיפול רפואי בשל האצות בפעילות רחמית". כתב האישום המקורי טען לעבירת תקיפה הגורמת חבלה ממש כמו גם עבירת איומים.
סעיפים אלו, כמו גם הפרטים שמצוינים לעיל, נמחקו מכתב האישום שבו הודה מדינה. הפרקליטות, באמצעות עו"ד עדי דיווידסון, הודיעה בפתח דיון שנערך הבוקר בבית המשפט כי הגיעה להסדר לפיו כתב האישום יתוקן ומדינה יודה אך לא יורשע בעבירת תקיפה בלבד.
הפרקליטות ציינה כי בעדותה אמרה לללום-נהיר שהאירוע פגע בקריירה ובקידום שלה. בבית המשפט העידה העיתונאית כך: "יום שידורים מיוחד של המחאה, כל הכתבים הולכים לשדר מחאה, אני לא רוצה להישאר באולפן. ובאמת בעקבות כל האלימות וכל מה שהיה במחאות, אני נאלצתי להישאר במערכת בזמן שכל שאר הכתבים יוצאים לעבוד. זה פגע לי בקריירה, זה פגע לי ביכולת להתקדם בהרבה מאוד דברים, ואני איבדתי סיפורים לטובת כתבים שכן יכלו, ואני עבדתי עד הרגע האחרון של ההיריון שלי. וכן, אני, זה בגלל האלימות הזאתי, במחאות ובגלל שהותקפתי, נפגעתי בחוסר היכולת שלי להמשיך לסקר מחאות".
עו"ד גונן בן יצחק, בא-כוחו של מדינה, טען כי לאור הפער בין כתב האישום המקורי לזה המתוקן ברור ש"כתב האישום לא היה מוגש אם הדברים היו כהווייתם". לדבריו, ללום-נהיר לא היתה עוברת אורח שהגיעה להפגנה וחוותה במקרה את אשר חוותה אלא הגיעה לסקר את המחאה "מיוזמתה, במסגרת תפקידה העיתונאית". בשל כך, טען, אין כלל מקום לפיצוי.
מדינה עצמו פנה לבית המשפט ואמר: "לא עשיתי את זה מכוון נגדה".
מדינה טען כי הוא זה שהותקף באירוע ולא העיתונאית, אך יחד עם זאת הוסיף: "אם השימוש במגפון פגע בה, אני מודה. ועם זאת חשוב להסתכל על כל התמונה, הקרבה שלי אליה, חלק מהעניין של הקרבה זה שהיא משכה את המגפון והתלוננתי [...] בהיבט של פיצוי כספי, אני לא חושב שנגרם לה כל נזק".
השופט אריאל סלטו אישר את הסדר הטיעון ופסק כי מדינה כן יפצה את ללום-נהיר, אך בסכום פעוט.
"אכן המתלוננת הגיעה לסקר הפגנה מתוקף תפקידה, ובהפגנה סביר כי יהיה רעש רב, ואף צעקות ושימוש במגבירי קול", כתב השופט סלטו, "ואולם במקום בו במסגרת הנוכחות בהפגנה, בוצע מעשה פלילי, הרי שעל בית המשפט לבחון את שאלת הפיצוי בהתאם למעשה הפלילי ולנזקיו.
"במקרה שלפניי מדובר היה בהצמדה של מגביר קול לאוזנה של המתלוננת, שהייתה באותה עת בהריון, ושבעקבות האירוע נזקקה לטיפול רפואי. אין המדובר באירוע סביר ולגיטימי, שמתרחש בהפגנה, כי עם באירוע שאף הצדדים הסכימו כי יש בו אלמנט פלילי, ומשכך ועל אף שהאירוע התרחש בתוך הפגנה, יש מקום להטיל פיצוי".
לפיכך הטיל השופט סלטו על מדינה לפצות את ללום-נהיר ב-500 שקלים, וכן להתחייב לשלם לקופת המדינה אלף שקלים אם יחזור על עבירת תקיפה בשנה הקרובה.
52085-08-23