נדב פרי הוא פרשן פוליטי לגיטימי למרות עבודתו כלוביסט פנימי של תאגיד הגז של יצחק תשובה, מוסר מנהל רשת ב' גל ברגר. ברגר מסר היום את הדברים בתשובה למכתב התראה לפני עתירה ששלח עו"ד שחר בן-מאיר לתאגיד השידור הציבורי
פרי, עיתונאי לשעבר, עובד כיום כסמנכ"ל רגולציה וקשרי ממשל בניו-מד אנרג'י (לשעבר דלק קידוחים), חברת הגז הגדולה בישראל הנשלטת בידי קבוצת דלק של יצחק תשובה. החוק הישראלי אינו מגדיר את פרי "שדלן" (לוביסט) כיוון שאינו עובד בחברת שדלנות אלא פועל כשכיר של חברת הגז, אך מהות עבודתו בפועל זהה: לפעול מול פוליטיקאים, חברי כנסת ורגולטורים כדי להטות את החלטותיהם לטובת חברת הגז.
פרי מרבה להתראיין בתכנית הפוליטית המרכזית של רשת ב', "קלמן וליברמן", בהנחיית קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן. סמוך לבחירות תכפו הופעותיו בתוכנית: בן-מאיר ציין במכתבו כי לקראת הבחירות הופיע פרי ארבע פעמים בתוכנית, בתקופה של פחות מחודש. בין היתר השתתף פרי כפרשן פוליטי בתוכנית ששודרה ביום הבחירות עצמו.
"עסקי האנרגיה של מר תשובה בישראל הם עסקים 'עתירי רגולציה'", מדגיש עו"ד בן-מאיר, "במובן שיש להחלטות של הרשות המבצעת וגם של הרשות המחוקקת השפעה מהותית ומשמעותית על אותם עסקים". תכנית חדשות ציבורית שהופכת לוביסט ודובר לפרשן פוליטי, כותב עו"ד בן-מאיר, פועלת בניגוד גמור לאינטרס של הציבור שמממן אותה. מעמד הפרשן מעניק לחברה ששכרה אותו כוח רב מול מי שלמחרת יכריעו בעניינה: "תכנית בה מופיע נדב פרי אינה בגדר עיתונות אלא היא תשדיר שירות לבעל הון בתחפושת של עיתונות".
ברגר, בתגובה, מזכיר כי פרי היה בעבר כתב ופרשן פוליטי וכי הוא "בקיא בפוליטיקה" ולכן "מוזמן מידי פעם להשתתף בתוכניות התאגיד". ברגר מדגיש כי פרי אינו פרשן "קבוע" של התאגיד וכי "התוכנית 'קלמן ליברמן' מקפידה על גילוי נאות". ברגר מסייג כי לצופים נמסר שהפרשן הפוליטי אותו הם שומעים הוא לוביסט המקדם אינטרסים כלכליים פרטיים רק "בכל מקרה שהדבר נדרש". הוא אינו מפרט מתי הדבר נדרש.
לכן, כותב מנהל רשת כאן ב', "לא מצאנו כי יש בדברים סטיה מהוראות חוק השידור הציבורי הישראלי". ברגר מסכם כי "הדברים האמורים עומדים תקפים בכלל הופעות שדלנים ו/או דוברים בשידורי החדשות ואנו בוחנים כל מקרה לגופו באופן מוקפד, מוודאים כי להופעתו של גורם בעל עניין יש אכן תרומה בנושא והכל תוך עריכת האיזונים האתיים המתבקשים ותוך מתן גילוי נאות מלא בכל מקרה".
ברגר לא כותב מהם האיזונים האתיים המתבקשים או מהי אותה בחינה מוקפדת שעורכים בתאגיד כל אימת שפרי נקרא לדגל כדי לתת פרשנות פוליטית. מנהל רשת ב' גם לא נדרש לשאלה מדוע נצרך התאגיד לבצע בחינות מוקפדות ואיזונים אתיים במקום להשתמש בשירותיו של אדם בעל בקיאות פוליטית שאינו עובד במקביל כלוביסט.