התחנה נוסדה בקול-ישראל באוגוסט 1995, כחודש לפני פתיחת שידורי הרדיו האזורי בישראל. הקמת התחנה היתה חלק מהיערכות הרדיו הציבורי לתחרות הצפויה עם תחילת שידוריהן של התחנות האזוריות. מטרות התחנה היו לשדר מבזקי תנועה לצד מוזיקה מז'אנרים מוזיקליים שמחוץ לזרם המרכזי, ובהם ג'אז, רוק, בלוז, מוזיקת עולם, מוזיקה אלקטרונית ומוזיקת שוליים, עם דגש על שילוב של מוזיקה עכשווית ומוזיקה מן העבר.

בתחילת שידוריה שידרה התחנה גם דיווחי תנועה ונקראה קול הדרך. שנה לאחר מכן החלה התחנה לשדר גם מבזקי כלכלה ופינות שבהן התארחו אנשי עסקים מובילים, ובהתאם לכך שונה שמה לקול הדרך לעסקים. ב-2001 הוחלט להפסיק את תוכניות הכלכלה, ושמה של התחנה שונה ל-FM88.

ב-2001, עם התבססותה של התחנה כגוף רווחי ובעל קהל מאזינים אדוק, ביקשו עורכיה לבדל את עצמם אף יותר מהתחנות המסחריות, שרובן משדרות לפי שיטת רשימות ההשמעה (פלייליסט), והרחיבו את מגוון סגנונות המוזיקה המשודרים.

במרץ 2003 החליטה הממשלה להקים את ועדת דינור, בראשות מנכ"ל משרד התמ"ת דאז רענן דינור, במטרה לגבש עקרונות לרפורמה כללית במבנה רשות השידור. שנתיים וחצי לאחר מכן, ב-30 באוקטובר 2005, אישרה הממשלה את עקרונות דו"ח הוועדה, וביניהם המלצה לסגור את התחנה, או לחלופין להפריט אותה. אחד הנימוקים להמלצה היה כי "בכלכלה ציבורית גוף הממומן בכספי הציבור אינו צריך להתחרות בשידורים שיכולים להיעשות בסקטור הפרטי, בשל החשש מתחרות בלתי הוגנת" (חבר הוועדה יצחק לבני, עיתון "הארץ").

לאחר החלטת הממשלה לאשר את עקרונות דו"ח דינור פרצה מחאה ציבורית נרחבת נגד הכוונה לסגור את התחנה. בהפגנה המרכזית נגד סגירת התחנה השתתפו אלפי מפגינים ועשרות מוזיקאים, ביניהם רבים שאינם מזוהים עם זרמים אלטרנטיביים. המאבק הצליח, וועדת הכספים של הכנסת הכריעה לטובת המשך קיומה של התחנה.

את שידורי FM88 ניתן לקלוט בתדרים הבאים:

צפת: 87.6FM
חיפה: 88FM
ירושלים: 88FM
תל-אביב: 88FM
באר-שבע: 88FM