ראש הממשלה בנימין נתניהו, הגיש תביעת דיבה נוספת, שביעית בתוך שבועות ספורים. לצד זאת, ובעוד מסע תביעות הדיבה של נתניהו נמשך, ראש הממשלה הנאשם בפלילים מתקשה להגיע לדיונים בתביעות שהגיש בעבר.
אחרי שהגיש בשבועות האחרונים תביעות דיבה נגד שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון, הצייצן איתי לשם, יו"ר התנועה לאיכות השלטון אליעד שרגא, יו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן, בכיר המוסד לשעבר אוהד (אודי) לוי ואחת ממובילות המחאה נגדו שקמה ברסלר, החליט נתניהו לתבוע את אל"מ במילואים יגאל כרמון ואת מכון ממר"י שבראשותו.
כמו התביעות הקודמות שהגיש נתניהו בשבועות האחרונים, גם הנוכחית הוגשה בגין טענות לקשרים מושחתים שלו עם קטאר (תביעה אחת עוסקת בפרשת הצוללות). התביעות של נתניהו לא מתמקדות בפרשיות קטאר-נתניהו הנחקרות במשטרה ונוגעות ליועציו ומקורביו שניהלו קמפיין השפעה עבור הנסיכות במפרץ הפרסי, גם בזמן המלחמה.
במקום זאת, מתמקד נתניהו בטענות אחרות, שלא נפתחה בגינם חקירה פלילית, לפיהן קיבל בעצמו כסף מקטאר. טענות אלה התפרסמו בישראל לראשונה ע"י כרמון, באתר ממר"י ועליהן נסובה התביעה.
שני הפרסומים במוקד התביעה, מדצמבר 2023 ומיוני 2024, הציגו מסמכים מהם עולה כי נתניהו קיבל עשרות מיליוני שקלים מקטאר בשנים 2012 ו-2018, למימון קמפיין הבחירות שלו.
"כספים מקטר לנתניהו"
באתר ממר"י, תחת הכותרת "פרויקט RAVEN והדלפת המסמכים הקטריים" הציג כרמון, לשעבר היועץ לענייני לחימה בטרור של ראשי הממשלה שמיר ורבין, אוסף מסמכים קטארים פנימיים לכאורה, שהושגו בהתקפת סייבר ע"י אנשי NSA לשעבר שעבדו עבור איחוד האמירויות ב-2019.
לטענת כרמון, המסמכים הודלפו על ידי אדם בשם מארק אייכינגר לעיתונאי הצרפתי ברנארד ניקולא ופורסמו באתר BLAST. הם חשפו מעורבות פוליטית של קטאר בעולם הערבי והמוסלמי, מאמצים לחיזוק ארגוני טרור ותנועות אסלאמיסטיות ומענקים כספיים לגורמי שלטון, פעילים פוליטיים ואחרים במדינות שונות ברחבי העולם.
חמישה מהמסמכים, כך לפי הפרסומים נשוא התביעה, עוסקים בפוליטיקאים ישראלים: שלושה מכתבים מ-2012 מתארים לכאורה מענקים של 15 מיליון דולר לנתניהו ו-5 מיליון דולר לאביגדור ליברמן, ושני מכתבים מ-2018 עוסקים במענק לכאורה של 50 מיליון דולר לנתניהו.
בפרסום הנוסף באתר ממר"י, תחת הכותרת "מסמכים קטריים נוספים בדבר כספים מקטר לנתניהו", מתאר כרמון מסמכים קטאריים נוספים העוסקים בכספים שלכאורה הועברו מקטאר לבנימין נתניהו.
מכתב מראש ממשלת קטאר דאז, השייח' חמד בן ג'אסם אאל ת'אני, מסביר את המניעים להחלטת אמיר קטאר לשלם לנתניהו מענק בסך 50 מיליון דולר. על פי מכתב משר הכלכלה והאוצר הקטארי, הסכום הועבר במזומן לידי נתניהו באמצעות מנגנון ביטחון המדינה הקטארי.
לפי המסמכים, ניסיון קודם להעביר את הכסף באמצעות ארגון World Vision ובנק HSBC בעמאן לא צלח, כיוון ששלטונות ירדן סירבו לאשר את ההעברה בטענה שהיא נועדה "למימון ארגונים חשודים ובהם תנועת החמאס".
המסמכים מציינים כי מטרת התשלום היתה "להגביר את שיתוף הפעולה בין שתי המדינות ולהקל על תנועות הכספים בעתיד, במה שנוגע לעזה ולתנועת חמאס האסלאמית".
כרמון הדגיש כי אין במסמכים אלה משום ראיה שהכסף אכן הגיע לידי נתניהו, וכי קביעה כזו תדרוש חקירה פלילית.
"שקרים מוחלטים"
"מדובר בפרסומים כוזבים וחסרי בסיס", טוען נתניהו בכתב התביעה. לפי תביעת נתניהו, שהוגשה באמצעות בא כוחו אוריאל חור ניזרי, הטענות שהציג כרמון באתר ממר"י על בסיס מסמכים הנחזים להיות מסמכים קטאריים, הם "שקרים מוחלטים שפורסמו מסיבות פסולות וחמורות ביותר תוך פגיעה וביזוי ומתוך כוונה לפגוע".
כאמור, שני הפרסומים באתר ממר"י הופיעו כבר בדצמבר 2023 וביוני 2024, אך ודומה כי מה שהוביל את נתניהו להגיש את תביעת הדיבה כעת הוא ראיון שהעניק כרמון בשבוע שעבר ל"ישראל היום". שם, טוען נתניהו, ניסה כרמון "לחזק את טענותיו ביחס לשקריו המכוערים כאמור במטרה ליצור מצג שווא של בדיה כאמת".
מלבד פיצוי בסך חצי מיליון שקלים דורש נתניהו, כרגיל בתביעות האחרונות שלו, לתת צו "איסור הפצה של עותקי הפרסום", ו"צו החרמה שכוחו יפה כלפי כל אדם שברשותו נמצאים עותקים כאלה לשם מכירה, הפצה או החסנה, גם אם אותו אדם לא היה צד למשפט".
טרם הוגש כתב הגנה.
44687-05-25