ערוץ 14 הציג באופן מסולף דברים שאמר הרמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון, כך שישרתו טענות של רה"מ בנימין נתניהו נגדו. כך נטען בתלונה שהגישה היום (10.3) התנועה לרגולציה הוגנת לממונה על פניות הציבור של הרשות השנייה, דוד רגב.
התלונה נסובה על פרסום אמש במהדורה המרכזית בערוץ, על כוונת ראש הממשלה נתניהו לתבוע את מי שמאשימים אותו בקשר אסור עם קטאר, הרודנות במפרץ הפרסי שמימנה את שלטון חמאס ונוטלת כעת חלק מרכזי במשא ומתן לשחרור החטופים ברצועה.
את הטענה כי נתניהו קיבל מיליוני דולרים מקטאר פרסם מכון ממרי בראשות יגאל כרמון, והוא מסתמך על שורת מסמכים שפירסם באתר המכון. טענותיו של כרמון מעולם לא הוכחו כדבעי, לא הוכח כי המסמכים שהציג כרמון אותנטיים והעיתונות הישראלית לא הידהדה את הטענות שנפוצו בעיקר ברשתות החברתיות.
העניין ב"קטאר גייט" התפרץ מחדש עם הגילויים החוזרים ונשנים על הקשר של קטאר עם גורמים בלשכת נתניהו, מהמקורבים אליו ביותר, חשדות שגם נחקרים באופן רשמי על-ידי השב"כ, בין השאר בעקבות פרשת פלדשטיין-נתניהו.
ב"הארץ" ובחדשות 12 חשפו כי יועציו הקרובים של נתניהו, יונתן אוריך, שרוליק איינהורן ואלי פלדשטיין, היו יועצים בשכר עבור קטאר ועבדו על מנת לשנות את תדמיתה בתקשורת הישראלית.
בראיון שהעניק יעלון לאריה גולן ברשת כאן ב', התייחס למכלול הפרשיות והבהיר כי הטענה כי נתניהו עצמו קיבל כסף מקטאר לא הוכחה וכי דרושה חקירה על מנת לדעת אם הדברים נכונים.
"עכשיו מסתבר ששלושה אנשים בלשכת ראש הממשלה חשודים בזה שקטאר ממנה אותם", אמר יעלון והוסיף, "יש מידע מודיעיני שעוד לא הוכח, בשביל זה צריך חקירה, שגם ראש הממשלה קיבל ב- 20212 15 מיליון דולר, ב- 2018 קיבל 50 מיליון דולר".
בתגובה לגולן שאמר "יש לכך הוכחות? זה דבר חמור מאין כמותו", השיב יעלון "בוודאי, תראה, לכן כשראש השב"כ חוקר את זה אז מיד מתעסקים בלפטר אותו".
מוטי קסטל, המוגדר בערוץ 14 ככתב פוליטי, ציטט באופן מסולף את הדברים שאמר יעלון והשמיט את ההסתייגות הברורה שהוסיף שר הביטחון לשעבר.
"מדובר באיזשהו פרסום פייק של מכון מחקר כביכול שטוען שנתניהו קיבל ב-2012 וב-2018 מיליוני דולרים מקטר", אמר קסטל, "הבוקר גם שר הביטחון לשעבר, בוגי יעלון, מהדהד את הדברים בביטחון רב ברדיו". אלא שמהראיון שהוצג בערוץ 14 נחתכו המילים "יש מידע מודיעיני שעוד לא הוכח, בשביל זה צריך חקירה" ו"תראה, לכן כשראש השב"כ חוקר את זה אז מייד מתעסקים בלפטר אותו".
הקטע הראשון ש"נפל בעריכה", הוא תחילת דברי יעלון שמסביר כי הטענה שנתניהו קיבל כסף מקטאר טרם הוכחה ודורשת חקירה. יעלון חוזר על כך שוב בסוף דבריו כאשר נשאל אם ישנן הוכחות לכך וקושר זאת לחקירת השב"כ. כלומר, פעמיים במהלך הראיון הדגיש יעלון כי ההאשמות דורשות חקירת שב"כ ואינן מאומתות.
בתלונה נטען כי "שוב עושה ערוץ 14 שימוש פסול ולא אתי בקטעים מוקלטים כדי לגבות את הקו המערכתי המנחה אותם מראש, על חשבון האמינות ובהטעיית הציבור". לפי התלונה, "מנהג פסול זה של עריכה מסלפת אינו חדש בערוץ וקבלנו בפניכם פעמים רבות בעבר על התנהלות לא אתית ולא מקצועית זו".
התנועה לרגולציה הוגנת מבקשת לפתוח בהליך הפרה נגד ערוץ 14, נגד בעליו ונגד קסטל, על בסיס סעיף 7 לכללי האתיקה של הרשות, "דיוק בשידור ואימות המידע" לפיו "לא ישדר בעל זיכיון דבר שאינו אמת, אינו מדויק או מטעה".
בתלונה מודגש גם כי היא מופנה לא רק לנציב התלונות, אלא גם לחברי מועצת הרשות. "אמירתו של הנציב שאין בקביעותיו כדי לחייב את הרשות, אינה פוטרת את הרשות כבעלת הסמכות להטיל סנקציות מסוימות על בעלי רישיון, מהפעלת שיקול דעתה בקשר עם ההפרות של הדין ע"י בעלי הרישיונות, והיא אינה יכולה להסתתר מאחורי פעולותיו של הנציב, בפרט כאשר לטענתו שיקוליו אחרים מאלה של הרשות".
מערוץ 14 לא נמסרה תגובה.