שר התקשורת שלמה קרעי (הליכוד), מקדם פעיל רשת המפיץ תיאוריית קונספירציה שקרית, ומביא אותו כדוגמה לאופן בו הוא מעוניין לעצב את שוק התקשורת בישראל.
קרעי צייץ (30.12) שירי הלל לעידו גבעוני לאחר שהתראיין לפודקאסט שלו. לדבריו, "עידו גבעני [הטעות במקור] הוא מחלוצי הדור הבא של שוק התקשורת הישראלי – צעיר מלא חזון, יוזמה ואומץ לפרוץ גבולות. הוא רק בתחילת הדרך, אבל כבר עכשיו ה'הסכת' (פודקאסט) שלו הוא דוגמה חיה למגוון ההזדמנויות הטמון בשוק שידורים תחרותי ומגוון יותר".
במציאות, גבעוני, טיקטוקר פופולרי ומי שמגדיר את עצמו בטוויטר כ"משפיען רשת", הוא פעיל רשת המפיץ חנופה לנתניהו ורעייתו לצד תיאוריות הקונספירציה של "תפירת תיקים" לנתניהו ושל "בוגדים מבפנים" על מחדל ה-7 באוקטובר.
באוקטובר 2023 פרסם איתמר ב"ז ב"העין השביעית" כי גבעוני הציף כבר ב-7 באוקטובר, ביום הטבח עצמו, את הקונספירציה לפיה מתקפת החמאס היתה למעשה יוזמה ישראלית. גבעוני שיתף סרטון שבו ישראלית שהציגה עצמה כתצפיתנית לשעבר תוהה אם "מישהו מבפנים עזר לזה לקרות" (שזכה למיליוני צפיות), וסרטון נוסף, של הקומיקאי גיא הוכמן, שהעלה תהיות ביחס ל"תיאוריה" לגבי ה"בגידה מבפנים" והוסיף תשובה נחרצת: "לא מדובר בשגגה ולא בטעות אנוש!!!!!!!!".
בזמנו, בתשובה לפניית "העין השביעית", אמר גבעוני: "לא הצבתי דברים כעובדה. אני לא כתבתי בשום מקום 'תקשיבו, מדובר בבגידה'. אני חושב שהאחריות של כולנו היא לשאול את השאלות הקשות והמורכבות". אולם לאחרונה הצהיר גבעוני כי לא רק "שאל שאלות". ארגון "פייק ריפורטר" הציף שורת פרסומים של גבעוני בהם האשמה כי רה"מ לשעבר אהוד ברק והמפגינים נגד הממשלה אחראים לטבח ה-7 באוקטובר ומשתפים פעולה עם החמאס, כינוי המפגינים "סרטן שיהרוג אותנו" ועוד. בתגובה צייץ גבעוני כי הוא "עומד מאחורי וגאה בכל הדברים שאמרתי. מסיבה אחת, הם האמת, ולא תצליחו לסלף אותה".
באותו יום (31.12.24) צייץ גבעוני תגובה לפרסום ב"הארץ" לפיו ראש השב"כ אמר לקבינט כי חקירת פרשת פלדשטיין-נתניהו סיכלה כוונה לחשיפת מידע סודי נוסף. "נו ברור", כתב גבעוני, "עוד חס וחלילה יכל היה להחשף בפני הציבור וראש הממשלה מה היה בשיחות בין ראש השב"כ, הרמטכ"ל וראשי אמ"ן בלילה של ה-7.10, היכן היה חיל האוויר ב-7.10, מי הפעיל את המרגל בפיקוד דרום והאם הייתה בגידה ושיתוף פעולה מבפנים עם החמאס. מזל ששמו אותם במרתפי עינויים ובכך הגנו על החונטה".
שר התקשורת קשר את מסר ההוקרה שלו לגבעוני, לחוק אותו הוא מנסה לקדם שישנה מן הקצה אל הקצה את אסדרת התקשורת המסחרית בישראל: "בזכות חוק השידורים שאנחנו מקדמים, תיפתח הדלת לשחקנים קטנים, חדשניים ונועזים, שיביאו לשוק גיוון ויצירתיות – בדיוק כמו עידו". בכך חשף קרעי את הכוונה האמיתית מאחורי ביטול חסמים רגולטוריים, המיועדים לשמירה על עצמאות ואתיקה עיתונאיים.
"השחקנים הקטנים, חדשניים ונועזים" שקרעי מעוניין לקדם בשוק התקשורת בנויים בדמותו של גבעוני: פעילי רשת חסרי עכבות, משוחררים מדרישות אתיות ומקצועיות כלשהן, המגוייסים למתקפה נגד כל מי שאינו מתיישר עם נתניהו ומדיניותו.
חוק השידורים, כמו הצעות החוק האחרות בתחום התקשורת שהממשלה מקדמת, נועדו לעצב שוק תקשורת שיהיה מגויס למנהיג העליון וידברר אותו. כבר כעת, פועלים בשוק התקשורת מגוון שחקנים כאלה, ממיזמי רשת כמו "האולפן הפתוח", ששניים ממשתתפיו עומדים לדין באשמת הטרדת עדה במשפטו של נתניהו, ועד לכלי תקשורת מסחריים כמו ערוץ 14 וגלי-ישראל המשדרים דרך קבע תעמולה והסתה. אם בליץ החקיקה יצלח, יתגשם "החזון" של קרעי וגבעוני: כך יראו כל כלי התקשורת במדינה.