התביעה שהגיש שמואל (שמוליק) סילמן, בן זוגה של השרה עידית סילמן, נגד יועץ התקשורת ופעיל המחאה רועי נוימן הסתיימה בלא פיצוי כספי. תחת זאת התחייב נוימן לפרסם ציוץ בטוויטר שבו הוא לא חוזר בו מטענות שהשמיע כלפי סילמן אך מבהיר כי בסך הכל חזר על דברים שקרא בעיתון בלא שביצע בדיקה עצמאית.

בחודש דצמבר 2022, עם היוודע דבר מינוייה של סילמן לתפקיד השרה להגנת הסביבה, צייץ נוימן: "לגילה גמליאל יש עשרות אלפי תומכים בליכוד, אשת עשייה. היא רצתה את תיק הגנת הסביבה כי היא מחוייבת לנושא וזה בדמה. סילמן לא נבחרה בפריימריז ואין לו תמיכה גדולה. אבל לשמוליק סילמן יש קלטות שמוכיחות שביבי פושע. אז הוא סחט מביבי את התיק שגמליאל ראויה לו. ממשלת המאפייה".

"הייתכן?!", נכתב בכתב התביעה שהגיש סילמן באמצעות עו"ד אברהם סרוסי, "האם יעלה על הדעת כי פלוני יפרסם פרסום מעין זה, שתוכנו חמור כל-כך, והוא כל כולו מצוץ מן האצבע?". סילמן טען כי "הפרסום אינו אלא הכפשה בוטה ומשולחת רסן, כל כולה מצוצה מן האצבע", ודרש פיצוי בסך 140 אלף שקלים.

בכתב ההגנה שהגיש נוימן, באמצעות עורכי-הדין אוהד רוזן, נתן שוורצמן ועידן סגר, נטען כי מדובר בתביעת השתקה. לדבריו, בפסח 2022 פרסם נחום ברנע במוסף "ידיעות אחרונות" טור שבו טען כי במפלגת ימינה יש מי שרואים בנסיבות עריקתה של סילמן לליכוד פרשה הראויה לכינוי "תיק 5000". ברנע הוסיף:

לגרסתם, ההבטחות שנתן לכאורה נתניהו לסילמן, לשריין אותה ולהסדיר עבודה מכובדת לבעלה, הן עבירה על החוק. הדברים נחשפים, לגרסתם, בהקלטות שעשה שמוליק, הבעל. סילמן הוא מקליט סדרתי. סמוטריץ' התגאה בהסכם באוזני אנשים וטען לכאורה שהוא ערב לכך שנתניהו יקיים אותו, אחרת יסרב להצטרף לממשלתו. סילמן עצמה תתקשה למסור גרסה מסודרת במשטרה. אם תכחיש, תאבד את הסיכוי לממש את ההסכם; אם תאשר, תסתבך".

לאחרונה פנו הצדדים לבית-המשפט והודיעו כי הגיעו להסכמות המייתרות את המשך ההליך המשפטי.

בעקות המוסכם, נוימן פירסם מה שמכונה בהסכמות "הודעת תיקון" בזו הלשון:

"בחודש דצמבר 2022 פרסמתי פרסום שכלל טענות בקשר לשמואל סילמן, ולפיהן שמואל סילמן מחזיק בהקלטות של ראש הממשלה נתניהו, והשתמש בהקלטות אלה כדי לסחוט אותו לתת לאשתו את תפקיד השרה לאיכות הסביבה. שוחחתי עם סילמן שטען באוזניי כי טענות אלה אינן אמת וכי הוא אינו מחזיק הקלטות כלשהן. אני מצידי אמרתי לו, וכך אני מאשר, שהתבססתי בדברים על טור של נחום ברנע בידיעות אחרונות ולא ביצעתי בדיקות או בירורים עצמאיים של הטענות שפורסמו, ואין לי כל ידיעה אם הוא מחזיק או לא מחזיק הקלטות והאם הוא עשה או לא עשה בהן שימוש בקשר עם אשתו".

בית המשפט העניק להסכמות תוקף של פסק דין. הציוץ המקורי של נוימן, בגינו הוגשה התביעה, עודנו ברשת.

51179-04-23