חודש וחצי לפני המועד שבו ראש הממשלה בנימין נתניהו אמור להתחיל להעיד בתיקי האלפים, המתקפות על היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, עלו הילוך. בדיונים בוועדות הכנסת ובממשלה, בראיונות לתקשורת וברשתות החברתיות, חברי הממשלה והקואליציה מסיתים נגדה ומאשימים אותה באחריות כמעט לכל הבעיות במדינה.
כך למשל, ביום אחד (18.11), חבר הכנסת משה סעדה (ליכוד) האשים את היועצת בדיון בוועדת חוקה בכנסת באחריות לפשיעה המשתוללת ("למשטרת ישראל אין כלים - כי היועמ"שית לא מאפשרת"); השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר טען בישיבת סיעת עוצמה-יהודית שהיועצת הורתה לעובדים מטעמה "תחקרו ותמצאו לי משהו נגד השר בן גביר", ובישיבת סיעת הציונות-הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' האשים את היועצת ב"התנהלות עוינת" ו"ניצול תפקידה לרעה כדי לנהל מאבק פוליטי" וקרא לה להתפטר.
יום קודם לכן, שר התקשורת שלמה קרעי האשים את היועצת באחריות לירי הזיקוקים לכיוון בית נתניהו בקיסריה והסית נגדה בקיצוניות בציוץ שפרסם ברשת ("הפקרות שמקרבת אותנו בצעדי ענק לאסון - לרצח של ראש ממשלה [...] הקם להורגך - גם ברפיסות ובהסכמה שבשתיקה - השכם לפטרו" ולפני כן (4.11) השר במשרד המשפטים דוד אמסלם אמר בישיבת ממשלה שהיועצת והמשנה שלה ד"ר גיל לימון, "אשמים בכל".
אף שבינתיים ראש הממשלה נתניהו עצמו לא התבטא בקיצוניות כמותם, הוא המנצח על מקהלת השרים וחברי הכנסת שמסיתה ותוקפת את היועצת המשפטית לממשלה - במטרה להכשיר ציבורית את פיטוריה ולתפור תיק על חוסר היכולת של הממשלה לעבוד איתה למקרה שפיטוריה יגיעו לדיון בבג"ץ.
אף אחד מחברי המקהלה לא היה מעז להצטרף למתקפת ההסתה על היועצת המשפטית לממשלה אלמלא היה מבין שיש לכך אור ירוק מראש הממשלה נתניהו. באותה ישיבה ממשלה בה התבטא השר אמסלם אמר שהיועצת המשפטית לממשלה "לעומתית" וביקש משר המשפטים יריב לוין "לפתור את זה". ראש הממשלה נתניהו "כבר לא שולל לפטר אותה", דיווחו ביום המתקפה המשולבת של סעדה, בן-גביר וסמוטריץ מפי "בכיר בממשלה".
שרי הממשלה מנמקים את קריאותיהם לפיטורי עו"ד בהרב-מיארה במחלוקות החריפות איתה על סוגיות כמו גיוס החרדים, המשך הכהונה של השר בן גביר, אי מינוי נשיא קבוע לבית המשפט העליון, הקמת ועדת חקירה ממלכתית ועוד תיקים שנידונו ונידונים בבג"ץ בשנתיים האחרונות. אך גם אם עו"ד בהרב-מיארה תפוטר מחר בבוקר – ההכרעה לגבי הנושאים הללו נתונה בידי השופטים. בחלק מהתיקים, כגון גיוס החרדים, המצב המשפטי כבר ברור לאור הכרעות קודמות בבג"ץ. כלומר, מדובר בהסלמה מלאכותית מצד השרים.
האמת היא, שהבוננזה האמיתית בפיטורי עו"ד בהרב-מיארה לא נוגעת לאף אחת מהסוגיות הללו אלא לתיקים הפליליים של נתניהו. היועץ משפטי לממשלה שנתניהו מעוניין למנות לא צריך לעצור את ההליך המשפטי הפלילי כמו בדיקטטורות מלאות, הוא יכול פשוט להסכים לעסקת טיעון מפנקת שתאפשר לראש הממשלה נתניהו להמשיך לכהן.
כך למשל, היועץ המשפטי לממשלה הקודם, עו"ד אביחי מנדבליט, הסכים לעסקת טיעון מקלה מאוד עם שרה נתניהו בפרשת המעונות. נתניהו, שהואשמה תחילה בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים, הודתה רק בעבירה של "קבלת דבר בתחבולה או ניצול מכוון של טעות הזולת שאין בהם מרמה" ובתשלום קנס. לעומת מנדלבליט, על פי הדיווחים בתקשורת עו"ד בהרב-מיארה מסרבת לעסקת טיעון עם ראש הממשלה נתניהו שלא תכלול קלון שימנע ממנו לכהן כראש ממשלה.
בהחלטות ממשלה קודמות, נקבע נוהל לפיו כדי למנות יועץ משפטי לממשלה יש צורך בוועדת איתור בראשות שופט בדימוס של בית המשפט העליון. עבור נתניהו, לא מדובר במכשול בלתי עביר במשימה למנות יועץ "נוח". כזכור, בנובמבר 2009 ממשלה בראשותו של נתניהו אישרה את מינויו של עו"ד יהודה וינשטיין, שהיה פרקליטו של נתניהו בפרשת "עמדי" וסנגור של פוליטיקאים אחרים שהיו חשודים בשחיתות. כולנו זוכרים את התיקים שסגר וינשטיין לליברמן ואת סימני השאלה לגבי טיפולו ב"פרשת ביביטורס" שחשף העיתונאי רביב דרוקר.
בנוהל מינוי היועץ המשפטי לממשלה ישנו סעיף שמאפשר להסתפק במינוי "ממלא מקום", התנהלות חביבה במיוחד על נתניהו. במקרה כזה, לא צריך להשלים הליך מלא של בדיקת שלל מועמדים על ידי ועדת האיתור אלא רק "להתייעץ" עם הוועדה. ראש הממשלה נתניהו כבר ניסה תרגיל כזה כאשר שר המשפטים אמיר אוחנה מינה לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה את עו"ד דן אלדד וניסה להאריך את מינויו הזמני בניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה מנדבליט.
בכל מקרה, מי שעל פי הנוהל אמורים לאשר את מינוי המחליף של עו"ד בהרב-מיארה, וגם רשאים להחליט לא למנות מועמד מבין המועמדים שתציע ועדת האיתור וכך לחייבה לבחון מועמדים נוספים, הינם שרי הממשלה. שרים שבימים אלה ישנה שרשרת של חקירות פליליות בעניין התנהלות משרדיהם או שהם חוששים שיפתחו חקירות נוספות ואף אישיות נגדם.
משרת התחבורה מירי רגב, שמתנהלת חקירה נגד בכירים במשרדה בפרשת "שיטת הרמזור"; השר בן גביר, שמתנהלת חקירה נגד בכירים במשרדו בפרשת חלוקות רישיונות נשק לא כדין; ועד לשר האנרגיה והתשתיות אלי כהן, שמתנהלת חקירה נגד בכירים במשרד החוץ בזמן שכיהן בראשו, בפרשת הנפקת דרכונים.
ובקיצור, לממשלת ניגוד העניינים של ראש הממשלה נתניהו יש עניין משותף אחד בנוגע למינוי יועץ משפטי לממשלה נוח: הם מעוניינים במי שייתן להפר את החוק בשקט, מראש הממשלה ועד לאחרון השרים.