תביעה בסך 250 אלף שקלים שהגישה מועמדת לשעבר מטעם מפלגת "ימינה" נגד מנכ"ל הקרן החדשה הסתיימה בהתנצלות וללא פיצוי כספי.
התביעה נסובה סביב פרשיית רדיפה מ-2022, נגד ילד טרנס שלמד בבית-ספר דתי בגבעת שמואל. פעילים אנטי-להט"בים והורים בבית הספר חשפו את הילד , שלמד בכיתה ג', והחלו במסע לסילוקו מבית-הספר. משרד החינוך נכנע ללחץ והורה להפסיק את לימודיו באמצע השנה ולהעבירו לבית-ספר אחר.
בשלהי 2022 פרסם מיקי גיצין מנכ"ל הקרן החדשה (גילוי נאות: לפני כארבע שנים תרמה הקרן למימון פעילות "העין השביעית") ציוץ ובו טען כי רוני ססובר "עשתה את הקריירה שלה בכך שהתעללה בילדה טרנסית צעירה, פגעה בנפשה וצילקה רבים ורבות אחרים". בהמשך טען כי ססובר "היא מתעללת אובססיבית בילדים שמצבם גם ככה לא משהו" וכמה שבועות קודם לכן פרסם כי ססובר "החליטה להתעלל בילד בן 9 בגלל זהותו המגדרית"
"מדובר בשקר ביודעין", טענה ססובר בתביעה שהגישה נגד גיצין, באמצעות עו"ד מיכאל דבורין. לטענתה, אין לה "כל עניין אישי כנגד אותו ילד טרנסג'נדר" שעמד במוקד הסערה הציבורית באותה תקופה, ובסך הכל נאותה להתראיין לכתבה שפורסמה ב"בשבע" על הפרשה והביעה את עמדתה כמנכ"לית ארגון בשם מאירים.
גיצין טען להגנתו, באמצעות עורכי-הדין יובל אדלר ולונה הלון, כי יש לסלק את התביעה על הסף כיוון שמדובר בתביעת השתקה. לגופן של טענות התביעה טען גיצין כי ססובר אכן פעלה באופן עקבי נגד הקהילה הלהט"בית מתוקף היותה מנכ"לית ארגון מאירים, שאחת ממטרותיו היא להיאבק "בערעור התא המשפחתי, בזהות המגדרית הטבעית, מחדירות בלבול וספקות שאין להם מקום בחינוך הילדים שלנו".
לפי גיצין, ססובר העידה על עצמה כמי שהתחילה את מלחמתה בלהט"ב כאשר נחשפה לכך שהגננת של בתה ביקשה להכיר בעובדה כי לא כל המשפחות מורכבות מאמא ואבא. "כאשר ילד אחד יצא מהארון ומצהיר כי מגדרו הפוך, ילדים אחרים מתחילים גם הם לחשוב כי נולדו בגוף הלא נכון", התבטאה בעבר ססובר.
אשר למקרה שבגינו התבטא גיצין בפרסום נשוא התביעה, בכתב ההגנה נטען כי ססובר היתה מעורבת בפרשה מעבר לראיון שהעניקה ל"בשבע". לדברי גיצין, ססובר "היא זו אשר חשפה את הכתבה ועמדה בחוד החנית של מחאת ההורים נגד שילובו התקין [של הילד] בבית הספר".
טענה זאת ביסס גיצין על פרסום של דוברות ארגון מאירים לפיו הפרשה "נחשפה לאחר פניות הורים אל רוני ססובר". במאמר דעה שפרסמה ססובר היא התפארה כי היא שפנתה ל"בשבע" כדי שיחשוף את הפרשה.
עוד טען גיצין כי ססובר הגיעה לבית-הספר שבו למד התלמיד ונאמה נגד הרוח הפרוגרסיבית, כהגדרתה, ועל פי מידע שקיבל גם השוותה בין תלמידים טרנסים לבין אנשים שסבורים שהם בעלי חיים ואף הזהירה מפני "הדבקת ילדים אחרים". גיצין טען כי עומדות לו הגנות תום הלב ואמת בפרסום.
הצדדים הופנו לגישור אצל המגשרת מיכל ליפשיץ ולאחרונה הודיעו לבית-המשפט כי הגיעו להסכמה לפיה גיצין יתנצל בנוסח שהוסכם בין הצדדים והתביעה תידחה.
גיצין פרסם בשבוע שעבר את ההתנצלות הבאה:
בתאריכים ה-1.12.22 וה-13.9.22 צייצתי בעניינה של רוני ססובר ופעילותה הציבורית, בין היתר סביב פרשת הילד הטרנסג'נדר מגבעת שמואל. לאור דברים שהובאו לידיעתי בשיחה בינינו, אני חוזר בי מהמילים שהשתמשתי בהן בפרסומים אלו. המילים שבחרתי להשתמש בהן מוגזמות ואינן מתארות את רוני ותפיסת עולמה באופן הגון, ואני מתנצל על כך. רוני ואני נמשיך להיות יריבים אידיאולוגיים, ואינני מסכים עם פעילותה כלל. עם זאת, נכון לנהל חוסר הסכמות באופן מכבד. מאחל ימים טובים לכולנו".
בית-המשפט דחה את התביעה וססובר צייצה צילום מסך של התנצלות גיצין עם הבעת תודה לעו"ד דבורין וכמה מילים מטעמה:
שניה לפני חודש הרחמים והסליחות, רגע לפני יום הדין, חשוב שנזכור לנהל ויכוחים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם ומודה ועוזב ירוחם".
63265-01-23