המתקפה הרצחנית של ארגון הטרור חמאס מפשירה את יחסם של מנהיגי העולם הדמוקרטי לישראל. זאת לאחר שניסיון ההפיכה המשטרית הביא מנהיגים ברחבי העולם, כולל נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, להפנות כתף לראש הממשלה בנימין נתניהו. בזמן שישראל נלחמת זה היום הרביעי, בהודעות של עשרות ממנהיגי העולם בימים האחרונים, ששותפו ברשתות החברתיות, הביעו זעזוע עמוק מהאופי הברוטאלי של המתקפה וגינו את חמאס.

בלילה בין יום שני לשלישי פרסמו מנהיגי ארה"ב, צרפת, גרמניה, איטליה ובריטניה הצהרה משותפת שבה נכתב כי הם מביעים תמיכה "איתנה ומאוחדת במדינת ישראל ומגנים באופן חד משמעי את ארגון חמאס ומעשי הטרור המחרידים שביצע". "אנו מדגישים כי לפעולות הטרור של חמאס אין הצדקה ולגיטימציה, ויש לגנותן באופן גורף", נכתב בהצהרה שעליה חתומים נשיא צרפת עמנואל מקרון, קנצלר גרמניה אולף שולץ, ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני, ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן.

"כולנו מכירים בשאיפות הלגיטימיות של העם הפלסטיני ותומכים בצדק וחירות לישראלים ולפלסטינים כאחד", נכתב בהצהרה. "אך אל תטעו: חמאס אינו מייצג את השאיפות הללו, והוא אינו מציע דבר לעם הפלסטיני מלבד טרור ושפיכות דמים נוספת". מנהיגי המדינות סיכמו: "בימים הקרובים נשאר מאוחדים ומתואמים, יחד כבני ברית וכידידים משותפים של ישראל, כדי להבטיח את יכולתה של ישראל להגן על עצמה, ובסופו של דבר גם להעמיד תנאים לשלום במזרח התיכון".

נשיא ארה"ב ביידן המשיך והביע את תמיכתו המלאה בישראל, בין אם בהצהרות רשמיות, ברשתות החברתיות או במחוות אחרות. אמש, הואר הבית הלבן בצבעי כחול לבן. "הלילה, אמריקה אומרת בבירור לישראלים, לעולם ולטרוריסטים בכל מקום: אנחנו עומדים לצד ישראל", כתב הנשיא בהודעה שפורסמה בטוויטר לצד תמונת הבית הלבן. "עמדתנו לעולם לא תשתנה". "זו לא איזו טרגדיה רחוקה מאיתנו", הבהיר הנשיא המכהן בציוץ נוסף. "הקשרים בין ישראל לארצות הברית עמוקים".

גם נשיא ארצות הברית לשעבר, ברק אובמה, הצטרף להודעות התמיכה בישראל. בין אובמה ונתניהו שררו יחסים מתוחים, שלא לומר תיעוב עמוק. "האמריקאים כולם צריכים להזדעזע ולהתקומם נוכח מתקפות הטרור על ישראל והטבח של אזרחים חפים מפשע", צייץ הנשיא לשעבר, "אנו מתאבלים על המתים, מתפללים לשובם של בני הערובה, ועומדים בבירור לצד בת בריתנו, ישראל, בפעולותיה לחיסול החמאס. בזמן שאנו תומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני מתקפות טרור, מחובתנו להמשיך לשאוף לשלום צודק ומתמשך עבור ישראלים ופלסטינים כאחד".

נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, התייצבה גם היא לצד ישראל. "האכזריות של מתקפת חמאס הותירה אותנו חסרי נשימה", כתבה הנשיאה בטוויטר, לצד תמונה של דגל ישראל שהונף לצד דגל האיחוד האירופי. "אנשים חסרי הגנה נרצחו באכזריות ובדם קר ברחובות. אנו עומדים איתנים עם ישראל ואנשיה. כיום, דגלי האיחוד האירופי וישראל מתנוססים זה לצד זה".

לא רק באירופה ובארה"ב גינוי את המתקפה חסרת התקדים. ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, הגיב לאירועים כבר ביום שבת וכתב: "בהלם עמוק מהחדשות על מתקפות הטרור בישראל. מחשבותינו ותפילותינו עם הקורבנות התמימים ומשפחותיהם. אנו עומדים בסולידריות עם ישראל בשעה קשה זו". היום הוסיף והודה לראש הממשלה בנימין נתניהו על שקיים עמו שיחת עדכון בטלפון. "אני מודה לראש הממשלה נתניהו על שיחת הטלפון שקיים עמי ועל העדכון בהתפתחויות", כתב מודי בטוויטר. "הודו מגנה בחריפות ובאופן חד משמעי את הטרור, על כל צורותיו וביטוייו".

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי מתבטא בקביעות נגד מתקפת הטרור ומרבה להשוותה לפלישה הרוסית לאוקראינה. "העמדה שלנו ברורה וחד משמעית: כל מי שגורם לטרור ומוות – בכל מקום על פני כדור הארץ - חייב לתת על כך את הדין", אמר ביום שבת האחרון. "לישראל יש את הזכות המלאה להגן על עצמה מפני טרור, כמו כל מדינה אחרת. חשוב שהעולם כולו יגיב לטרור באופן מאוחד ובלתי מתפשר".

להודעת הגינוי הצטרף גם הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, בן-בריתו ובן-דמותו של נתניהו, אולם הוא ניצל את התגובה כדי להכפיש את הנשיא המכהן. "המתקפה הנוראית על ישראל, בדומה למתקפה על אוקראינה, לעולם לא הייתה מתרחשת לו הייתי נשיא - אפס סיכוי!", כתב בפלטפורמת המדיה החברתית שבבעלותו, Truth Social.