בכתבה שפרסם שלשום (14.6) כתב חדשות החוץ של "מעריב", אלי לאון, נותרה בטעות הערת עריכה (של עורך בדסק או של מנוע בינה מלאכותית). "הטקסט בסך הכול כתוב טוב. התיקון הכי חשוב הוא בפסקה האחרונה: לא להשאיר 'המועמדות... מציגות... קוראות... דורשות', כי זה לא מתאים כשבראד לנדר כלול ברשימה", כתב מי שכתב.
מי שחיבר את הידיעה, לקח לתשומת לבו את ההערה ושינה את הפעלים מלשון נקבה לזכר, אך שכח למחוק את ההערה. טעות מביכה, שספק אם היתה ראויה לציון אלמלי באתר התפרסמו באותו יום 17 ידיעות שונות בחתימתו של ליאון, היקף פרסומים שלא מאפשר עבודה עיתונאית עצמאית, והמספר המדויק בו נקב מנכ"ל האתר, גדעון אוזן, בדיון בבית-הדין לעבודה בנוגע לטענות הקשות של עיתונאי האתר האחר שהוא מנהל, "וואלה".
"כשיש לי כתב ב'מעריב' שעושה 17 אייטמים ביום, שלדעתי זה יותר מדי, וכתב ב'וואלה' שעושה שני אייטמים ביום, אני כמנהל אומר לו 'תעשה ארבעה או חמישה אייטמים ביום. על זה כל הבלגן פה", אמר מנכ"ל "וואלה" ו"מעריב" באולם בית-הדין.
עיתונאי "וואלה" סבורים כי "הבלגן" הוא על דברים אחרים דווקא: הם האשימו את ההנהלה כי זו מפרה דרך קבע את תקנון האתיקה המעוגן בהסכם הקיבוצי, בין היתר בשל קביעת מכסות אייטמים לכל כתב, פרסום ידיעות בשם כתבים ללא ידיעתם, מעורבות של גורמים מחוץ למערכת בתוכן עיתונאי וגניזת אייטמים מטעמים זרים.
עורך אתר "מעריב" רם לירן סירב להגיב.

"מעריב", 14.6.2026
