אזרח ישראלי נוסף הורשע בהטרדת העדה הדס קליין ונידון לעונש של מאסר על תנאי, קנס ופיצוי.
קליין, לשעבר העוזרת האישית של המיליארדרים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, העידה ב-2022 במשך מספר שבועות מטעם התביעה בהליך הפלילי נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמואשם בין היתר בקבלת טובות הנאה בסך מאות אלפי שקלים ממילצ'ן ופאקר.
בעדותה סיפרה קליין על זרם קבוע של טובות הנאה מזוג המיליארדרים אל נתניהו, אשתו ובניו יאיר ואבנר. הסיגרים, השמפניות והתכשיטים בעלות של מאות אלפי שקלים שנכללו בכתב האישום, ועוד טובות הנאה רבות אחרות. קליין העידה גם על ניסיונות ההסתרה של טובות ההנאה.
בעקבות עדותה סבלה קליין ממסע השמצה אישי נגדה מצד תומכי נתניהו. בדצמבר גם נחשפה בתוכנית "עובדה" מעורבותם של מנהלת הלשכה הפוליטית של נתניהו, חני בליוויס, ושל אשתו שרה, בקמפיין האגרסיבי נגד עדים ותובעים במשפט. רביב, כמו אחרים שבחרו להדהד מסרים כאלו, מזדהה בחשבון הטוויטר שלו כתומך נתניהו. כך למשל נשא תפילה כי אלוהים ימליך אותו לראש ממשלה.
הפרקליטות אף הודתה כי אין ברשותה המשאבים לנטר את קמפיין ההטרדה בשל פרישתו העצומה ברשתות החברתיות, אולם נגד אחדים מהמטרידים הגישה קליין עצמה תביעות אזרחיות בגין פרסום לשון הרע, ואחדים הועמדו לדין באשמת הטרדתה. אחד מהם הוא מנחם רביב, יליד 1962 המתגורר בטבריה.
בחודש נובמבר 2022, על רקע עדותם במשפט של עובדים נוספים באחוזת מילצ'ן, צייץ מנחם רביב: "ימח שמה של הבולשביקית מפא"ניקית הדס קליין הארורה, היא וכל חבר מרעיה שטפלו האשמות שווא על מר בנימין נתניהו".
בהמשך אותו היום צייץ: "מעדות אחת אל משניה, מסתבר שרשעותה וחלאותה של הנאלחת הדס קליין וכל חבר מרעיה, גדלה בקצב שהולך ונעשה מהיר יותר וחייבים לעצור אותה שאם לא כן היא חלילה וחס, עלולה להתפשט ממש כפי התפשטותו האקספננציאלית של נגיף הקורונה הקטלני!".
בחשבון הטוויטר של רביב ניתן למצוא ציוצים נוספים התוקפים בחריפות עדים ועדות במשפטו הפלילי של נתניהו, אולם הם לא נכללו בכתב האישום.
קליין העידה בפני בית המשפט על תחושתה לנוכח הציוצים של רביב.
"הדברים של מנחם רביב", אמרה לשופטת יעל פרדלסקי, "מבחינתי עברו את הרף של הכפשות והשמצות, דברים איומים, עברו את הרף הזה והפחידו אותי ואת המשפחה שלי כי הוא דורש לנקוט פעולה. הוא לא גוף אכיפה שיכול לעצור אותי והוא מבקש לעצור את זה. אני כשהגשתי את התלונה התחושה שלי הייתה שגם אם מנחם לא יבוא אלי באופן אישי ויעשה את זה, אנשים רואים את זה בטוויטר ואולי מישהו ייקח את העצה שלו ויוציא את זה לפועל".
"אני אחרי העדות שלה, אני פצוע בנפש שלי ואני מעדיף לשתוק", אמר רביב באותו הדיון.
במסגרת הכרעת הדין ציינה השופטת פרדלסקי כי בחקירתו במשטרה התבקש רביב להסביר מדוע כתב את אשר כתב ו"השיב שהוא כועס עליה, לא התכוון לזה כשכתב ימח שמה והתכוון שתעלם לנו מהחיים, שהוא לא רוצה לשמוע ממנה. הוא פרסם את הציוצים הללו, ועשה זאת כדי שהמדינה תחזור לשפיות, כשלא היתה לו כוונה להטריד אותה אלא הביע דעה שהוא לא יכול לראות אותה".
בא-כוחו של רביב, עו"ד טען תמיר אלטיט, טען כי יש לזכות את מרשו בשל זכותו לחופש הביטוי. "לטעמי", כתבה השופטת פרדלסקי, "האינטרס של עד לזכות לשלוות נפש ולא להיות מוטרד, גוברת על חופש הביטוי, ולא ניתן בשם חופש הביטוי להטריד עד בביטויים דוגמת הציוצים המכפישים, הפוגעניים, לרבות הקריאה לעצור את קליין אותם כתב הנאשם".
לאחר שרביב הורשע דרשה המדינה, באמצעות עו"ד אירנה אינברג, להשית על רביב "מאסר על תנאי מרתיע", קנס של 500 שקלים לפחות ופיצוי לקליין. עו"ד אלטיט טען מנגד כי יש לוותר למרשו על פיצוי וקנס.
"המצג שהמאשימה מנסה לייצר על הנאשם הוא מצג של בן אדם שיושב כל היום במקלדת ומחפש להרע לאנשים", טען. "לא זה המצב, הוא הקדיש את כל החיים שלו על מנת לעזור לאנשים".
רביב עצמו פנה לבית המשפט ואמר: "אני מבקש להוסיף שבנוסף לעזור לנשים שלא יכולות להיכנס להיריון, אני משקם אנשים אחרי אירועים מוחיים, אירועים לבביים, אנשים נכים כמוני, אני מתאמץ ומשפר את המצב שלהם כמה שאפשר. הרב פעמים מתוך חסד, יש אנשים שלא יכולים לשלם ואני מבקש שוב פעם סליחה מעומק לבי על כל מה שקרה, מבקש סליחה אמיתית אמיתית מכל הלב והנשמה ואני מצטער על כל מה שקרה".
השופטת פרדלסקי גזרה על רביב חודשיים מאסר על תנאי למשך 3 שנים, קנס בסך 500 שקלים שיועבר לקופת המדינה ופיצוי לקליין בסך 2,000 שקלים.
העונש הזה מצטרף לעונשים דומים שנגזרו על מי שהטרידו את קליין: שמעון אטיאס, שנידון למאסר על תנאי בן חודשיים, קנס של 500 שקלים ופיצוי לקליין בסך 1,500 שקלים ופנחס גריבי, שנידון לעונש זהה.
55182-01-23