אבנר נתניהו, הצעיר בשלושת ילדיו של רה"מ בנימין נתניהו, רכש בלונדון דירה בשווי של כחצי מיליון לירות שטרלינג, תחת השם אבי אבנר סגל. נתניהו גם שינה את שמו לסגל, כשם משפחתה של סבתו מצד אימו, באופן רשמי בתעודת הזהות שלו.
הפרטים הללו, השאובים ממרשם המקרקעין הבריטי ומעדותו של סגל עצמו, פורסמו הבוקר על-ידי הכתב אמיתי גזית ב"כלכליסט", בעיתון ובאתר. למרות שמדובר במידע פומבי וכזה שבעל העניין נידב מרצונו, הצנזורה הצבאית הורתה להוריד את הידיעה מהאתר. היא עלתה מחדש רק כעבור שעתיים. לא ניתן לדעת מה היו טעמיה של הצנזורה, אך יתכן כי הסיבה היא הביקורת הציבורית שעורר המהלך.
"תפקידה של הצנזורה הצבאית להגן על ביטחון המדינה, וכלי התקשורת בישראל משתפים איתה פעולה מתוך רצון להגן על האינטרס החשוב הזה, המשותף לכולנו", פרסם הבוקר ארגון העיתונאים והעיתונאיות, "יחד עם זה, השימוש בכלי הצנזורה צריך להיעשות אך ורק כשיש חשש לפגיעה אמיתית בביטחון מדינת ישראל - ואי אפשר לומר שזה המצב בידיעת נדל"ן שפורסמה בעיתון כלכליסט, וקשורה לאחד מבניו של ראש הממשלה".
"השימוש בכלי הצנזורה בכתבה זו", הוסיפו בארגון, "גורם לפגיעה קשה באמון העיתונאים בענייניות החלטותיהם של עובדי הצנזורה. אנו קוראים למפקד הצנזורה לבטל את ההחלטה, ולחדד את הנהלים".
ב"כלכליסט" פעלו לפי הוראת הצנזורה, למרות שגליונות הדפוס ממילא יצאו כבר ללקוחות, הכתבה היתה זמינה באתרי אגרגציה כמו MSN וגרסאות PDF ואחרות שלה הפכו ויראליות בתוכנות מסרים.
לא רק חוסר התוחלת המסתמן שבפעולת הצנזורה מעורר שאלות, אלא גם עצם ההחלטה להשתמש בכוחה הדרקוני של הצנזורה הצבאית כדי להסתיר מידע על דמות שאינה נבחרת ציבור או בשירות הביטחון או החוץ של ישראל.
בנים ובנות של ראשי ממשלה בישראל אינם מוגדרים בחוק כאישי ציבור הזכאים לאבטחה באמצעות מדור אבטחת אישים של השב"כ, זאת עד ימי נתניהו שהיה הראשון לדרוש מימון אבטחה לשניים מילדיו: יאיר ואבנר. זאת בזמן שבנו, יאיר, טען פעם אחר פעם בהליכים משפטיים כי הוא "אדם פרטי" ואינו בשום פנים "איש ציבור".
החלטת הצנזורה הבוקר לפעול נגד "כלכליסט", אחד מכלי התקשורת הביקורתיים ביותר כלפי נתניהו וממשלתו, היא חלק מתהליך זוחל במסגרתו מצליח נתניהו להוציא מתקציב המדינה מימון שירותים ועלויות שונות שלו ושל משפחתו, ובמקרה זה מימון אבטחה - שעל חיוניותה יש לכל הפחות מחלוקת בקרב גופי הביטחון, אם לא התנגדות גורפת.
פעולת הצנזור מהבוקר מרחיבה עוד יותר את תהליך הפיכת בניו של נתניהו לאישי ציבור, כשהדבר נוח להם, תהליך שאינו מגובה בחוק אלא בפרשנויות של נתניהו לחוק ושל הנעתרים לדרישותיו.
ניסיונות להשיג תשובה מהצנזורה הצבאית כשלו. בין היתר הפנתה "העין השביעית" לצנזורה את השאלה האם להחלטה על הצינזור הכתבה קדמה פנייה מלשכת נתניהו, לשכת שר הביטחון או כל לשכה פוליטית אחרת.