ניר דבורי וחדשות 12 תובעים 750 אלף שקלים מינון מגל, איש תקשורת בערוץ 14 וברדיו 103FM, בשל שקר שכתב בחשבון הטוויטר שלו. מגל טען שמדובר בבדיחה.
בתחילת חודש אפריל האחרון צייץ מגל את המילים "פרסום: מגעים עם ניר דבורי להפוך לעד מדינה". פרסום דומה הופיע גם בחשבון הטלגרם שלו וכן בערוץ הווטסאפ שלו. ברקע הפרסום, הזמנתו של דבורי ליחידת להב 433 כדי למסור עדות פתוחה במסגרת חקירת פרשת קטאר-נתניהו.
הפרסום של מגל היה שקרי. דבורי, הכתב הצבאי של חדשות 12, לא היה חשוד בפרשה ולא היה במגעים להפיכת עד מדינה בפרשה.
דבורי התייחס לפרסום של מגל בתוך רבע שעה וכתב: "לצערי נשארו עוד כמה אנשים בישראל שלוקחים אותך ברצינות. ולכן אני מציע לך למחוק או שתקבל עוד תביעת דיבה. ולא תוכל להגיד לא ידעתי". בעקבות זאת הוסיף מגל מעין הבהרה בזו הלשון: "לאלה שעושים את עצמם שלא הבינו: מדובר בבדיחה. (כמוכם)".
כעת מממש דבורי את איומו. באמצעות עורכי-הדין ד"ר ישגב נקדימון, דקלה בירן ונוי הדר דורשים דבורי וחברת החדשות לא רק פיצוי בסך 750 אלף שקלים אלא גם צו שיחייב את מגל לפרסם תיקון או הכחשה וצו נוסף שיאסור על מגל לחזור על הדיבה.
דבורי מדגיש כי מעולם לא נחקר כחשוד בפרשה או הואשם בעבירה כלשהי, ולכן הפרסומים של מגל "שקריים, פוגעניים וחמורים". עוד טוען דבורי כי בעקבות הפרסומים פנו אליו גורמים שונים בדאגה לשלומו.
"דיווח שווא על התובע, עיתונאי בכיר ועתיר זכויות המשמש כתב ופרשן צבאי בנתבעת, לפיו מתקיימים איתו מגעים 'להפוך לעד מדינה', במסגרת חקירת פרשה ביטחונית-פלילית חמורה ביותר, מהווה האשמה קשה מאין כמוה, ויש בו כדי להטיל דופי חמור בשמם הטוב, ביושרתם ובמקצועיותם של התובעים", נטען בכתב התביעה.
מגל טרם הגיש כתב הגנה, אך בעבר פרסם עיתונאי "וואלה" דוד ורטהיים כי בתגובה למכתב ההתראה שנשלח למגל, ובו דרישה לפיצוי בסך 60 אלף שקל, מסר מגל "אעביר לו את הכסף בביט בתוספת ריבית פיגור".
ינון מגל, מגיש בערוץ 14 וברדיו 103FM, הגיש כתב הגנה בתביעת הדיבה של העיתונאי גיא פלג, בשל פרסום שקרי של מגל ברשתות החברתיות. מגל טוען להגנתו כי הוא ידוע ב"סגנונו הייחודי" המערב סאטירה וחדשות, וכי האחריות להבדיל ביניהם מוטלת על הגולשים ו"רוב רובם המוחלט מבין".
מגל פירסם, פעמיים,… pic.twitter.com/rCOf1gwQO2
— העין השביעית (@the7i) February 23, 2025
זו אינה הפעם הראשונה שמגל מפרסם בדיות גמורות ובהמשך טוען כי מדובר בבדיחה.
טענה דומה העלה לאחרונה בתגובה לתביעה שהגיש נגדו גיא פלג, אף הוא כתב בחדשות 12, אחרי שנתבע בעקבות ציוץ שבו טען כי פלג עצור זה שבוע במתקן חקירות של שב"כ. גם ציוץ זה היה שקרי, ופלג מעולם לא היה עצור במתקן חקירות, של שב"כ או של כל גוף אחר.
מגל משתמש בטענה כי מדובר ב"סאטירה" לא רק לפרסום שקרים אלא גם לפרסום הסתה. כך בשנה שעברה פרסם בחשבון הטוויטר שלו קריאות הולכות ומקצינות נגד היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, מהכפשות חסרות בסיס ועד קריאה לרצח.
66710-05-25
