משטרת ישראל פתחה בבדיקת הטענות של שלושה שרי ליכוד נגד יעקב ברדוגו, יועצו הפוליטי הקרוב של רה"מ בנימין נתניהו ואיש תקשורת בערוץ 14 ובתחנת הרדיו גלי-ישראל. שר המשפטים יריב לוין, שר התרבות והספורט מיקי זוהר ושר התקשורת שלמה קרעי, טענו כי ברדוגו סחט אותם באיומים. ברדוגו סיפק הכחשה כללית לדברים.
אף אחד מהשרים לא הגיש עד כה תלונה במשטרה, ולאחר ההודעה כי נפתחה בדיקה משטרתית קרעי וזוהר אף הזדרזו לפרסם הודעות לפיהן הטענות שהעלו לא היו להתנהלות פלילית של ברדוגו. השרים גם לא ליוו את ההאשמות החמורות שהעלו בפרטים והותירו אותן עמומות. הרושם הסופי שנוצר היה של ניסיון ליצור מאזן אימה של סחיטה באיומים בין השרים ובין היועץ המקורב לנתניהו.
פחדם של שרי הליכוד מחקירה משטרתית ברור הן על רקע הקמפיין שמנהל הליכוד בראשות נתניהו נגד מערכת אכיפת החוק, והן על רקע טענות ההגנה של נתניהו בתיקי האלפים, בהם הוא נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. במוקד התיקים עומדות טענות לעסקאות שוחד בין נתניהו לבין בעלי כלי תקשורת. נתניהו מצידו טוען כי עסקאות כאלה חוקיות ומקובלות.
כאמור, שרי הליכוד לא פירטו כיצד ברדוגו ניסה לסחוט אותם, אולם מאחר שאינו מוכר כעבריין אלימות נראה כי עמדת הכוח שהוא מחזיק היא זו התקשורתית: היותו "פרשן פוליטי בכיר" בכלי התקשורת הביביסטים המובילים, הפונים לקהל הבוחרים של אותם שרים. חקירה משטרתית בכיוונים אלו עלולה להקרין באור שלילי במיוחד על תיקיו הפליליים של נתניהו עצמו.
גם בדיקת ההתבטאויות המסלימות והולכות בין השרים לברדוגו מעלה כי מדובר בעימות המתרחש בזירה התקשורתית - וכי זו "זירת הפשע" של אותה סחיטה באיומים נגדה טוענים השנים. העימות כולל סבבי התקפות הדדיות שהתרחשו כמעט מדי חודש, כשברדוגו היה הראשון לתקוף בנובמבר 2024 בביקורת על מיקי זוהר בנוגע לדיל פוליטי, ובהמשך הרחיב את התקפותיו גם לשרים האחרים. השרים מצדם האשימו את ברדוגו בסחיטה, איומים ופעילות ממניעים אישיים.
העימותים הסלימו עם הזמן, כשהשרים החלו לתמוך זה בזה נגד ברדוגו, והגיעו לשיאם כעת. הרקע לסכסוך כולל טענות מצד השרים שברדוגו פעל ממניעים אישיים ואינטרסים כלכליים, בעוד ברדוגו מאשים את השרים בכך שהם מתנהלים בצורה חובבנית ונרפית ואינם מביאים הישגים ליוזמות ההפיכה המשטרית.
ברקע הדברים גם מתיחויות שונות בליכוד: גורמים בליכוד טוענים כי הפופולריות של לוין בליכוד היא לצנינים בעיניו של נתניהו, וכי המתקפות של ברדוגו נגדו הן בשליחותו של ראש הממשלה. סכסוך אחר שנקשר לעימות הנוכחי הוא זה של יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן עם השר קרעי. קשר זה צף בהופעה תקשורתית יוצאת דופן בסוף החודש האחרון של ביטן אצל ברדוגו בערוץ 14.
מה רוצה ברדוגו?
השרים לוין, זוהר וקרעי לא פירטו כיצד ברדוגו סחט אותם, וגם לא מה דרש מהם - למעט קרעי שהיה הראשון להעלות את הטענות נגד ברדוגו, ואמר כי ביקש להביא לגניזת הצעת החוק לחיסול הרדיו האיזורי. קרעי טען כי ברדוגו שירת את צביקה שלום, הבעלים של תחנות הרדיו גלי-ישראל ורדיו-דרום, שחשש מהתחרות שתיווצר עם העברת החוק.
קרעי חזר על הדברים מספר פעמים. כך בפברואר צייץ: "דבר אחד שחייבים לזכור:
בכל פעם שברדוגו תוקף שר בליכוד, זה כנראה רק בגלל שלא קיבל משהו אישי אינטרסנטי שביקש, או שאינטרסים כלכליים שלו נפגעו, גם כאשר מי שנהנה מכך הוא ציבור הימין".
@sefiova חושף: מה בדיוק ביקש יעקב ברדוגו משרי הליכוד שטוענים שסחט אותם – ומה קרה כשלא נענה? pic.twitter.com/lDLxEOCvrL
— עובדה (@Uvda_tweet) May 8, 2025
בשבוע שעבר (8.5) פרסם ספי עובדיה ב"עובדה" כי כבר לפני שלוש שנים ברדוגו פנה לזוהר, כשהיה יו"ר עמית של הליכוד העולמי, כדי שיעזור לו לדחוף את המועמדות של אחיינו, אלעד ברדוגו, לתפקיד היועץ המשפטי של קק"ל. לפני כחצי שנה פנה ברדוגו שוב לזוהר, שכיהן כבר כשר התרבות והספורט, בניסיון לקדם חברת הפקות גדולה לעבודה עם המשרד.
יומיים לפני כן (6.5) פרסם ירון אברהם בחדשות 12 כי ברדוגו דרש מהשר קרעי לפעול נגד הערוץ הימני i24news, על מנת שלא יתחרה בערוץ 14, ונגד מיזם FreeTv של קשת, וכי הביע עניין בתפקיד יו"ר מועצת תאגיד השידור. מהשר לוין, דיווח אברהם, דרש ברדוגו שיקדם שורת מינויים במשרד המשפטים.