שלוש תביעות דיבה שהגיש ח"כ בני גנץ, יו"ר המחנה-הממלכתי, בסך כולל של כ-800 אלף שקלים הסתיימו בתוך שבועות ספורים בהסכמי פשרה במסגרתם נסוג גנץ כמעט מכל דרישות הפיצוי שלו.
הנתבעים, תומכי נתניהו שהכפישו את גנץ בעלילות שקריות, אמנם הסכימו להתנצל, להכחיש את שפרסמו ואפילו להצהיר שפעלו ממניעים פוליטיים, אך רק במקרה אחד נקבע בהסכם הפשרה פיצוי כספי, וגם הוא עמד על סכום של 17.5 אלף שקלים בלבד. בנוסף, מי שחתמה עם גנץ על הסכם הפשרה שבו התחייבה לפצותו, לא מילאה את חובתה למחוק את הפרסומים הדיבתיים ולפרסם פומבית את התנצלותה.
כמו כל מי שנתפס כיריב של ראש הממשלה בנימין נתניהו, גם יו"ר המחנה הממלכתי גנץ ספג בשנים האחרונות מבול של השמצות וגידופים, כולל תיאוריות קשר שקריות בדבר קשריו לכאורה עם אויבי ישראל במטרה לגרוף כסף לעצמו ו/או להפיל מהשלטון את נתניהו. לפני כחודשיים החליט גנץ להילחם במגדפים בזירה המשפטית והגיש באמצעות עו"ד ערן מרינברג ארבע תביעות דיבה נגד מי שפרסמו עליו לשון הרע ותיאוריות קשר שקריות.
תביעה בסך 162 אלף שקלים, שעודנה מתנהלת, הגיש גנץ נגד גבי ארונוב בגין פרסום אחד שנפתח במילים: "מזימת הבגידה הגדולה: האמריקאים, גנץ, היועמשית והרצי. אלה הקושרים. המזימה של הקושרים הייתה לאפשר אירוע חטיפה המוני כדי להפיל את נתניהו ולהכריז על הקמת מדינה פלסטינית. נשמע הזוי? אולי, אבל זו הייתה התוכנית והיא כמעט קרתה".
תביעה שנייה, גם היא בסך 162 אלף שקלים, הוגשה נגד אמיתי בן שלמה שפרסם מחדש בפייסבוק את הפוסט של ארונוב בדבר תיאוריית הקשר השקרית. במקרה זה הגיע גנץ לפשרה עם בן שלמה, אותו ייצג עו"ד אושרי קולני.
לפי הפשרה, בן שלמה התחייב למחוק את הפרסום שהפיץ ולפרסם התנצלות:
אני מבקש ליידע את הציבור, כי בעבר שיתפתי קונספירציה שיקרית וזדונית בשם 'מזימת הבגידה הגדולה' אודות חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ, ברצוני לציין ולהדגיש כי הפרסום מופרך מיסודו ואין בינו לבית המציאות אין דבר וחצי דבר וכולו שקר ודמיון שנועד לפגוע בשמו הטוב של חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ מתוך מניעים פוליטיים.אני מבקש להתנצל מעומק הלב בפני חה"כ ורא"ל (בדימוס) בני גנץ על הפגיעה בשמו הטוב ועוגמת הנפש שנגרמה מהפרסום.
הנני מודה לחה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ, על הסכמתו לפנים משורת הדין ומתוך התחשבות במצבי האישי לוותר על פיצוי כספי בגין הפרסום".
תביעה שלישית, בדרישה לפיצוי בסך 250 אלף שקלים, הגיש גנץ נגד עובדיה שמואל, הפועל ברשתות החברתיות תחת השם Shmual Bg.
שמואל נתבע בגין ארבעה פרסומים. בראשון כתב בין היתר: "בני גנץ המימד החמישי קיבלו כ-250 מיליון $. גנץ עיסקאות נשק סודי ביותר ללא אישור משרד הביטחון ב 74 מיליון $ לקטאר שותפי החמאס והאירנים אויבי ישראל". בפרסום השני כתב בין היתר "השכיר חרב הפושט רגל 250 מיליון במימד החמישי
בני גנץ קשר קשרים עם האויבים, האשם לכ 100 אלף נפגעים בשואה ב'".
בפרסום השלישי כתב בין היתר: "אדולף אהוד וגנץ שכירי החרב יועצים ומוכרים נשק סודי לקבוצת קטר [...] צריך להיכנס איתם למו"מ למאסר עולם או יותר גרוע". ואילו בפרסום הרביעי כתב בין היתר כי גנץ "'יחקר על ריגול למען קטאר ישפט ל 18 מאסרי עולם".
עוד לפני שהוגש כתב הגנה הגיעו הצדדים לפשרה ולפיה שמואל התחייב למחוק את הפרסומים ולפרסם התנצלות לפיה פעל להשמיץ את גנץ ממניעים פוליטיים:
אני מבקש ליידע את הציבור, כי בעבר פרסמתי פרסומים שיקרים וזדוניים אודות חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ, ובהם ייחסתי לו בין היתר כתוצאה ממעורבותו בחברת המימד החמישי שוד של מדינת ישראל במיליארדים, שייכות לארגון פשע, מכירת נשק סודי לאויב, מכירת נשק ללא אישור משרד הביטחון, היותו שכיר חרב ויועץ לקטאר וכן קשירת קשר עם אויבי ישראל ריגול ותמיכה בטרור (להלן: "הפרסומים").ברצוני להדגיש ולציין כי כל הפרסומים הללו מופרכים מיסודם אין בינם למציאות דבר וחצי דבר וכולם שקר שנועד לפגוע בשמו הטוב של חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ מתוך מניעים פוליטיים.
אני מבקש להתנצל מעומק הלב בפני חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ על הפגיעה בשמו הטוב ועוגמת הנפש שנגרמה לו מהפרסום.
הנני מודה לחה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ, על הסכמתו לפנים משורת הדין ומתוך התחשבות במצבי האישי לוותר על פיצוי כספי בגין הפרסום.
שמואל עובדיה"
את התביעה בסכום הגבוה ביותר, 400 אלף שקלים, הגיש גנץ נגד רבקה שניידרמן, שפעילה ברשתות החברתיות תחת השם ציפי שניידי, וזאת בגין ארבעה פרסומים, שכללו תיאוריות קשר שקריות בדבר שורה של פוליטיקאים שנחשבים ליריבי ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בפרסום ראשון כתבה: "גנץ השמלץ גנב כספים לשיפוץ הבית שלו‼️ והמיימד החמישי⁉️ הוא גם חתם עם יגעלון על הצוללות. איפה הכסף⁉️ המחרבנט לא גנב למדינה את השיפוצים בטירה שלו⁉️ הלפידיוט המעופף לא גונב⁉️ ועוד הרשימה ארוכה".
בשני כתבה שניידרמן: "גנץ השמלץ ובוגי יגעלון חתמו על הצוללות, שלשלו הכספים לכיסם.. ללא ידיעת מר נתניהו.. בסוף שני המוקיונים מאשימים אותו.. מה עם שמן⁉️ ומה עם המיימד החמישי⁉️ מה תגידו⁉️". בפרסום השלישי כתבה: "גנץ השמלץ האנ0 הפדופיל, מעצבן את כולם..".
בפרסום הרביעי, שבינתיים נמחק, כתבה שניידרמן טקסט ארוך, שבו שוב כינתה את גנץ "אנס", טענה כי העביר את סודות המדינה לאויב והוסיפה פרטים נוספים מתיאוריות קשר שקריות נטולות כל בסיס. פרסום זה נמחק לאחר שקיבלה מכתב התראה, לו השיבה שניידרמן "מתנצלת שבגעתי בשמו 'הטוב' של מר גנץ" [כך במקור].
גם במקרה זה עוד בטרם הוגש כתב הגנה הגיעו הצדדים לפשרה, כשאת שניידרמן מייצג עו"ד עומרי בן נתן. לפי הפשרה, שניידרמן תמחק בתוך 24 שעות את הפרסומים שבגינם נתבעה, תתחייב שלא לפרסם אותם מחדש ותפיץ את ההתנצלות הבאה:
אני מבקשת ליידע את הציבור, כי בעבר פרסמתי פרסומים שיקרים וזדוניים אודות חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ, ובהם ייחסתי לו בין היתר הקרבת חיילים בקרב, הוצאות כספיים על שיפוץ ביתו ,"שלשול" כספים מעסקת הצוללות, וכן העברת סודות למדינת אויב וקבלת כספים שלא כדין כתוצאה ממעורבותו בחברת המימד (להלן: "הפרסומים").ברצוני להדגיש ולציין כי כל הפרסומים הללו מופרכים מיסודם אין בינם למציאות דבר וחצי דבר וכולם שקר שנועד לפגוע בשמו הטוב של חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ מתוך מניעים פוליטיים.
אני מבקשת להתנצל מעומק הלב בפני חה"כ ורא"ל (במיל) בני גנץ על הפגיעה בשמו הטוב ועוגמת הנפש שנגרמה לו מהפרסום.
רבקה שניידרמן"
מלבד זאת התחייבה שניידרמן לשלם לגנץ 17.5 אלף שקלים.
"יודגש כי הפיצוי כאמור נקבע לפנים משורת הדין אך ורק מתוך התחשבות במצבה האישי של הנתבעת", צוין בהסכם הפשרה.
כמו יתר הנתבעים שהגיעו לפשרה עם גנץ, גם שניידרמן התחייבה לשלם לו 70 אלף שקלים אם לא תמחק את הפרסומים שהתחייבה או תפרסם פרסום דומה.
בניגוד לשמואל ובן שלמה, ולמרות שחלפו כבר כשבועיים מאז קיבל הסכם הפשרה עם שניידרמן תוקף של פסק דין, הציוצים בגינם נתבעה שניידרמן טרם נמחקו ובחשבון הטוויטר שלה לא מופיעה ההתנצלות שהתחייבה לפרסם.
2339-02-25
3145-02-25
3285-02-25
