יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, חויב לפצות את עד המדינה ניר חפץ ב-60 אלף שקלים לא כולל הוצאות משפט, זאת בשל הפרת פרטיותו. הפסיקה באה על רקע קמפיין מתמשך של הטרדת עדים במשפטו הפלילי של רה"מ נתניהו, שהניב מספר אישומים פליליים של תומכיו.
חפץ, שהיה עורך בכיר ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך נעשה לדוברו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושל משפחת נתניהו, הפך לעד מדינה בהליך הפלילי שבו נאשם נתניהו בשוחד, מרמה והפרת אמונים. לפי התביעה של חפץ נגד יאיר נתניהו, אחרי שהסכים להעיד נגד ראש הממשלה נתניהו החל בנו יאיר "מכוון את חיציו" כלפיו, כולל "פרסומים פוגעניים רבים כנגדו".
לפני שהפך לעד מדינה הפגישה המשטרה את חפץ מחוץ לחדר החקירות עם אשה שבשל צו איסור פרסום מוגדרת כ"מקורבת" לחפץ. לפי הצו, חל איסור מוחלט על פרסום כל פרט שעלול לזהותה או כל פרט שנוגע לטיב ומהות הקרבה של חפץ אליה. נתניהו הבן פרסם חמישה פרסומים שבהם מידע על מהות הקשר בין השניים.
בספטמבר 2019 הגיב נתניהו הבן לציוץ בטוויטר מאת פעיל הליכוד משה איפרגן, שהתייחס לפרסום מאת איש התקשורת אלי ציפורי. התגובה של נתניהו הבן כללה התייחסות לטיב הקשר בין חפץ למקורבת. בשלב זה טרם הוציא ביהמ"ש לבקשת חפץ צו איסור פרסום על הפרטים.
כחודשיים מאוחר יותר, כאשר כבר הוטל צו איסור פרסום על הפרטים, ריטווט נתניהו הבן ציוץ של איש התקשורת החרדי יענקי פרבר, תוך שהוא מוסיף גם כאן מידע מפורש על טיב הקשר בין המקורבת לחפץ. באותו היום צייץ נתניהו הבן מחדש ציוץ נפרד, מאת פעיל הליכוד נחי זאבי, שגם בו המידע האסור בפרסום. באותם הימים פרסם מחדש ציוץ מאת פעיל הליכוד טל אור טסונה שכולל את הפרט האסור וכן ציוץ מאת העיתונאי יואב יצחק, שכלל אף הוא את הפרט.
"מטרתם הברורה של הפרסומים הזדוניים דלעיל, היתה לבזות את התובע ולהשפילו, תוך פגיעה קשה וחמורה בפרטיותו", טען חפץ באמצעות עורכי הדין אילן סופר ורון אביב, ודרש פיצוי בסך חצי מיליון שקלים. לדברי החפץ, הפרסומים של יאיר נתניהו באו במסגרת מאמציו "לכרסם באמינות עדותו", וכדי "להטרידו ולהדיחו מעדות האמת שמסר לרשויות האכיפה".
נתניהו הבן טען להגנתו כי מדובר בתביעת השתקה בגין פרסומים שכלל לא פגעו בפרטיותו של חפץ. בראשון הוא לא מוזכר, בשני לא נכלל דבר מעבר להדהוד פרסום קיים ואילו שלושת האחרים הם אך ציוצים מחדש. נתניהו הבן יוצג תחילה בידי עו"ד אורי שנהר, ממשרד חדד, רוט, שנהר ושות' שבו אחד השותפים המייסדים הוא עו"ד עמית חדד, סנגורו של נתניהו האב, במשפט בו הוא נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. בהמשך התחלף שנהר בעו"ד חור אוריאל ניזרי, המייצג בין השאר את שרה נתניהו, אמו של יאיר נתניהו.
השופט נועם רף קיבל את התביעה, חמש שנים לאחר שהוגשה.
"עסקינן בפגיעה קשה בפרטיותו ובצנעת הפרט של התובע", פסק השופט רף לגבי הפרסום הראשון של נתניהו הבן. "הנתבע לא שכנע שהייתה קיימת לו חובה מוסרית או חברתית לפרסם את המידע לגבי התובע. באיזון הזכויות שבין הצדדים זכותו של התובע לפרטיות גוברת על טענת הגנה זו של הנתבע. הערך הנפגע בפרטיותו של התובע והחדירה לליבת חייו האישיים חשוב יותר מהמטרה המונחת ביסוד הפגיעה והאינטרס הציבורי שיכול ויהיה בפרסום".
אשר ליתר הפרסומים, שהופיעו אחרי שכבר יצא צו האוסר על פרסום הפרטים, קבע השופט רף כי נתניהו הבן הפר את הצו. "פרסום מחדש של 'ציוצים' אינו שולל את עצם הפרתו של צו איסור הפרסום ומעשהו של אחר, אין בו כדי לשלול את הפרת הצו מבחינתו של הנתבע בביצוע הפרסומים", ציין.
לאור זאת חייב השופט רף את נתניהו הבן לפצות את חפץ. כיוון שהפרסומים חזרו על פרטים שפורסמו בידי אחרים, העמיד את הפיצוי על 60 אלף שקלים בלבד. בנוסף הטיל על נתניהו הבן תשלום הוצאות בסך 15 אלף שקלים.
12612-01-20