המדינה מבקשת לדחות את הדיון בבקשת איריס אלוביץ', הנאשמת במתן שוחד, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה במשפט המו"לים, לביטול כתב האישום נגדה.

אלוביץ', בת-זוגו של בעל השליטה בבזק לשעבר שאול אלוביץ', היתה גורם מפתח בפרשת השחיתות שזכתה לכינוי "תיק 4000", שבה נאשם גם ראש הממשלה בנימין נתניהו בשוחד. בלב הפרשה יחסי תן-קח פסולים בין בני-הזוג אלוביץ', ששלטו באמצעות בזק באתר "וואלה", לבין ראש הממשלה נתניהו.

לפי כתב האישום שהוגש נגדם, בני-הזוג אלוביץ' העניקו לנתניהו, משפחתו ונציגיו, דריסת רגל במערכת החדשות של האתר. ראש הממשלה, בתמורה, פעל לקדם עבור עסקיו של אלוביץ' הטבות רגולטוריות בשווי מאות מיליוני שקלים.

מהראיות שנחשפו לאורך פרשת התביעה התברר כי לאיריס אלוביץ' היה חלק נכבד בשיגור הוראות העריכה של האתר אל מנכ"ל "וואלה" דאז אילן ישועה. היא היתה שותפה לשיחות טלפוניות שבהן הבהירה לישועה כיצד יש לסקר את ראש הממשלה, מקורביו ויריביו, וכן היתה שותפה לקבוצות ווטסאפ שבהן העבירה הוראות כאלה.

עורכי-דינה של איריס אלוביץ', ז'ק חן, שי אלון, נעה פירר ושניר כלימי, פנו בשבוע שעבר לבית-המשפט בבקשה לביטול כתב האישום נגדה מחמת אכיפה בררנית. לפי אלוביץ', "בהגשת כתב האישום וניהול המשפט נגדה, הפלתה המשיבה [הפרקליטות, א"פ] שלא כדין ובאופן משמעותי בינה לבין מר ישועה ובינה לבין הגב' נתניהו".

רה"מ בנימין נתניהו מגיע למשפטו הפלילי בביהמ"ש המחוזי בירושלים. מאחור משמאל: דובר הליכוד גיא לוי, 6.6.23 (צילום: חיים גולדברג)

רה"מ בנימין נתניהו מגיע למשפטו הפלילי בביהמ"ש המחוזי בירושלים, 6.6.23 (צילום: חיים גולדברג)

אתמול השיבה המדינה לבקשה, וטענה כי מדובר בניסיון להפוך החלטה מנומקת שכבר התקבלה בידי השופטים, לפני ארבעה חודשים בלבד, ולפיה טענות ההגנה מן הצדק של הנאשמים, כולל אלה של אלוביץ', יידונו בסופו של ההליך המשפטי. אם הבקשה תידון כעת, מתריעה הפרקליטות, הדבר עשוי להביא לעיכוב ההליך כולו.

לגופן של הטענות משיבה הפרקליטות, בקצרה, כי ישנם הבדלים מהותיים בין אלוביץ' לבין שרה נתניהו ואילן ישועה.

להבדיל מאיריס אלוביץ', כך קבע היועמ"ש דאז אביחי מנדלבליט, נגד שרה נתניהו לא היו די ראיות להוכיח שהיתה מודעת לכך שהמענה לדרישות שלה לשינויי הסיקור ב"וואלה" ניתן בעד פעולותיו של בנימין נתניהו מתוקף תפקידו הציבורי.

עוד מוסיפה המדינה, באמצעות עורכי-הדין יהודית תירוש, ניצן וולקן, יעל שחף וספיר יזרלביץ', כי קיים שוני משמעותי גם בין אלוביץ' לישועה, וזאת מתוקף "מעמדו ומיקומו במעגל העשייה הפלילית". לפי המדינה, ישועה אמנם "נטל חלק מרכזי בהעברת הדרישות אך לא היה צד להבנה בין הנאשמים ואף לא היה זה שיזם את הפעילות העבריינית".

67104-01-20