היועצת המשפטית לממשלה מתבקשת לפתוח בחקירה פלילית, או לכל הפחות בבדיקה מקדימה, נגד השופט בדימוס משה דרורי, בחשד לעבירות זיוף ו/או הפרת אמונים. כך כותב היום (6.10) עו"ד שחר בן-מאיר בפנייה ליועמ"שית, עו"ד גלי בהרב מיארה.
עו"ד בן-מאיר מבסס את פנייתו על מכתב ששלחו המשנים ליועצת המשפטית לממשלה, עורכי הדין גיל לימון ומאיר לוין, ליועצת המשפטית של משרד התקשורת, ובו שפכו אור על הליך בחירה לקוי ולא תקין של מועמדים לוועדת האיתור של תאגיד השידור הישראלי, ועדה שבראשותה עומד השופט בדימוס דרורי.
בין השאר, חשפו המשנים ליועמ"שית כי דרורי העניק למועמד בו בחר, אלעד מלכא, ניקוד במספר קטגוריות של ניסיון תעסוקתי, זאת בניגוד לקורות החיים של מלכא שהיו כמובן ידועים לדרורי.
דרורי סירב להתייחס לטענות המשנים כמו גם לפניית "העין השביעית", בין היתר בטענה כי מועמדותו של מלכא נפסלה ממילא (בשל זיקתו הפוליטית, שגם היא היתה ידועה מראש), ורק מסר באופן כללי כי "הדברים אינם נכונים", כי פעל כדין וכי אין לייעוץ המשפטי לממשלה סמכות לערער על שיקול דעתו.
אם העובדות המתוארות על ידי המשנים ליועמ"שית במכתבם הינן נכונות, כותב עו"ד בן-מאיר, "אזי מדובר לכאורה במעשים חמורים ביותר שביצע כב' השופט (בדימוס) דרורי".
"אין המדובר כאן בהענקת ניקוד 'סובייקטיבי' של שיקול דעת, שאפשר לטעון כנגדו או בעדו, אלא מדובר על פני הדברים ממש בזיוף מסמך ציבורי על ידי שופט בדימוס", ממשיך עו"ד בן-מאיר, "שכן הניקוד שהוענק מתבסס על קורות החיים שמסר המועמד. ואם המועמד מסר כי אין לו כל ניסיון בתקשורת כתובה, או ביצירה טלוויזיונית, קולנועית או מוסיקלית, או בכל שאר הסעיפים שנזכרו לעיל [במכתבם של המשנים ליועמ"שית], וכב' השופט (בדימוס) דרורי העניק לו על אף זאת ניקוד על דברים שאין להעניק עליהם כל ניקוד, אזי מדובר ביצירת מסמך כוזב חד משמעית, והכל מתוך מטרה פסולה.
"לא ניתן לעבור על דברים אלו לסדר היום, במיוחד נוכח שמדובר בשופט בדימוס אשר ממלא עוד תפקידים ציבוריים משמעותיים ובהם במיוחד יו"ר של [ועדת הרוגלות]. כאשר אדם במעמדו הרם של כב' השופט (בדימוס) דרורי מייצר מסמך ציבורי אשר הדברים שנכתבו בו אינם אמת על פני הדברים, מדובר במעשה חמור ביותר אשר ישנו חשד כי עולה לכדי עבירה פלילית".
עו"ד בן-מאיר מזכיר גם כי דרורי סירב למסור הסברים להתנהלותו, "התנהגות אשר היא כשלעצמה מטילה צל כבד של חשד".
באם לא תיפתח חקירה או בדיקה, מסכם עו"ד בן-מאיר, יעתור לבג"ץ.
הטייה פוליטית
כפי שפורסם אתמול (5.10) ב"עין השביעית", ב-26.9 חשפו המשנים ליועמ"שית לימון ולוין פרטים חמורים הקשורים להליך הבחירה של חברי ועדת האיתור על ידי דרורי, שמהם עולה כי ההליך נגוע בהטייה פוליטית, נעשה באופן לא תקין וייתכן כי אף נגוע ברמייה ממש.
ועדת האיתור היא גוף המפתח בקביעת מינויים בכירים בשידור הציבורי של מדינת ישראל, שהוקם על מנת למנוע השפעה פוליטית על תאגיד השידור. בוועדת האיתור נקבעים המינויים הבכירים בתאגיד השידור, ובנובמבר הקרוב היא אמורה לבחור מחליף ליו"ר התאגיד גיל עומר עם סיום הקדנציה שלו.
שר התקשורת שלמה קרעי הצהיר כבר עם כניסתו לתפקיד כי הוא מעוניין לסגור את השידור הציבורי במדינת ישראל או לפחות לחסל את העצמאות העיתונאית של התאגיד. אחרי שנכשל בניסיונותיו להעביר חקיקה ברוח זו, החל לנסות לפעול למטרה זו על-ידי שליטה בוועדת האיתור.
החוק מכוחו פועל תאגיד השידור נחקק על-ידי ממשלת הליכוד ויש-עתיד ב-2014 ונועד לנתק את ההשפעה הפוליטית מהשידור הציבורי, זאת כלקח מההסתאבות וההשחתה שגרמה ההתערבות הפוליטית הבלתי פוסקת ברשות השידור.
לשם כך הוקם מנגנון שבראשו ועדת איתור בת שלושה חברים, שמחליפה את הדרג הפוליטי כמי שבוחרת את חברי מועצת התאגיד. בראש הוועדה עומד שופט מחוזי או עליון בדימוס, שנבחר על-ידי שר התקשורת. מינוי זה, של יו"ר ועדת האיתור, הוא היחיד בו יש דריסת רגל לדרג הפוליטי. זו החוליה דרכה מנסה קרעי לשבור את המנגנון שקבע החוק על מנת להבטיח את העצמאות העיתונאית והניהולית בתאגיד השידור.
עם מינויו של השופט בדימוס דרורי על-ידי קרעי, נדרש דרורי לבחור את החבר השלישי בוועדת האיתור. כאמור, ועדת האיתור אמורה לנתק את השפעת הזרם הפוליטי מהשידור הציבורי. סעיף 30 בחוק השידור הציבורי קובע כי "לא ימונה לחבר ועדת האיתור ולא יכהן בה מי שיש לו זיקה אישית או עסקית לשר משרי הממשלה, מי שעוסק בפעילות פוליטית או בפעילות מפלגתית או מי שעסק בפעילות פוליטית או בפעילות מפלגתית בחמש השנים שקדמו למועד הצגת המועמדות".
למרות זאת, שני המינויים של דרורי, זה של מלכא שנפסל וזה של חנן עמיאור שטרם נפסל, הם פוליטיים בעליל. מלכא הוא חבר מפלגת הליכוד לשעבר, מקורבו של השר קרעי ומי שקרעי רצה למנות למנכ"ל משרד התקשורת (מינוי שנפסל בשל העדר ניסיון ניהולי של מלכא, שבמקום זאת כיהן כמשנה למנכ"ל במשך תקופה). לאחר פסילת מלכא מינה דרורי את פעיל הימין עמיאור, העוסק בין היתר בכתיבת נאומים לשרי הליכוד, כפי שנחשף ב"עין השביעית" כבר ב-2017. כיום הוא עובד ככותב הנאומים של השרה מירי רגב.
בשל זיקתו הפוליטית של עמיאור ובשל האופן הלא תקין והלא שקוף בו התנהל הליך הבחירה, דורשים בייעוץ המשפטי לממשלה לפסול את מינוי עמיאור כשם שנפסל המינוי של מלכא, ולקיים את הליך הבחירה מחדש, כדין.