אוריה גולן, בנו של יו"ר הדמוקרטים אלוף במיל' יאיר גולן, הגיש תביעת דיבה בסך חצי מיליון שקלים נגד שלושה צייצנים שהפיצו כאילו קרא לרצח פעילי ימין התומכים בראש הממשלה בנימין נתניהו: יהושע רודניק, אלון בר-אלי ויצחק חדאד.

גולן הבן נגרר בעל כורחו למאבקי מכונת הרעל במתנגדי ראש הממשלה בשל זהותו של אביו, מהבולטים והבוטים במנהיגי האופוזיציה, שבעצמו מנהל מספר תביעות דיבה נגד מי שהפיצו עליו תיאוריות קשר שקריות.

לפני כחודש פרסם "המוקד", ערוץ הפצה בווטסאפ וברשתות החברתיות, מה שנחזה להיות צילום מסך של פרסום מאת גולן הבן. בפרסום נראות כוונות של רובה צלפים על ראשם של פעילי הימין מרדכי דוד, רועי סטאר והדר מוכתר, לצד הכיתוב "גם הדמוקרטיה זקוקה ליגאל עמיר".

לפי התביעה, הבעלים של "המוקד", יהושע רודניק, פרסם את הפרסום השקרי בחשבון הטלגרם של "המוקד".

הצייצן תומך נתניהו אלון בר-אלי, שכבר נתבע בשלל הליכים בשל פרסומיו על מתנגדי ראש הממשלה, פרסם את צילום המסך בתוספת המילים: "הבן של יאיר גולן מוכן עם כונת על הרובה עם צלב לחיסול פעילי ימין ...! ב השראת הנאונאצי אהוד ברק" [כך במקור].

הציוץ מושא התביעה של אלון בר-אלי (צילום מסך)

הציוץ מושא התביעה של אלון בר-אלי (צילום מסך)

גם יצחק חדאד, תומך נתניהו שמפעיל את חשבון הטוויטר libale22, הפיץ את תצלום המסך שנחזה לפרסום כביכול של גולן הבן. כמו בר-אלי, גם חדאד הוא מפיץ בולט של השמצות שקריות ותעמולה ארסית, ואף נתבע בשל כך בעבר.

"התובע מעולם לא יצר, לא כתב ולא פרסם, את הצילום שהופץ כאילו בשמו ולא אמר את האמירה החמורה שנאמרה כאילו בשמו", מבהיר כתב התביעה שהגיש גולן הבן, באמצעות עורכי הדין יוסי עבאדי ואורי ציטיאטי. "הצילום אינו עיוות של פרסום קיים אלא בדיה מוחלטת שאינה קשורה למעשה או אמירה של התובע".

לפי כתב התביעה, שלושת הנתבעים פעלו "בכוונה זדונית לפגוע בתובע ובשמו הטוב, כחלק ממכונת רעל פוליטית המבקשת לפגוע ביאיר גולן דרך פגיעה בבנו".

גולן הבן טוען עוד כי הנתבעים "משרתים מכונת תעמולה פוליטית, שפועלת במכוון, באגרסיביות, באופן מתמשך וקטטוני, להכפיש בשקרים דרך פגיעה אישית בתובע, את שמו של יאיר גולן, ואינה בוחלת בשקרים בוטים ובהשמצות מרושעות וחסרות שחר, כדי להשתיק את יאיר גולן ולהרתיע אותו מהבעת עמדותיו".

טרם הוגשו כתבי הגנה.

10272-02-26