מעצרו של העיתונאי סעיד חסנין, בשל ראיון שהעניק לערוץ של ארגון הטרור חמאס, הוארך היום (4.3) בפעם השלישית, זאת לאחר שנחקרו במשטרה גם בני משפחתו והוא נחשד בנוסף לחשדות הקודמים גם בשיבוש מהלכי משפט.

חסנין, עורך בתחנת הרדיו א-נאס וכרוז קבוצת הכדורגל בני סכנין, נעצר לפני שבוע (25.2) בעקבות ראיון שהעניק לערוץ אל-אקצא של חמאס. בראיון אמר, כך לפי דיווח ב"הארץ", כי "ההתנגדות האסלאמית פעלה באנושיות מוחלטת בהתאם לחוק האסלאמי והוכיחה לעולם שחמאס שומר על כבוד האדם ומכבד את הנשים שנפלו בשבי ב-7 באוקטובר. חמאס הגן עליהן בהתאם לתורות הדת, החוק האסלאמי והמצפון הפלסטיני".

בנוסף אמר, כי החטוף עומר שם טוב נישק את ראשו של אחד המחבלים על הבמה בעזה "כדי להוכיח שהם נהגו בו באנושיות ומתוך כבוד אליהם". לטענת חסנין, "שם טוב מכבד אותם כבני אדם ומודה שהחטופות לא נפגעו. יש פה הבחנה מכריעה בין אלה שברבריים ואכזריים לבין אלה שפועלים באופן אנושי על פי תורתם, חוקיהם ועקרונותיהם הדתיים האיסלאמיים".

על אזרחי ישראל מהחברה הערבית שמתגייסים לצבא אמר: "ישנם חלשי נפש המצטרפים לשורות הצבא ומשרתים את צבא האויב. חמאס רצה להגיד לפלסטינים של 'פלסטין ההיסטורית' המכונים 'ערביי ישראל', שהם לא רוצים שיצטרפו לצבא האויב, צבא הכיבוש, והגיע הזמן לכל מי שהפך חלש נפש או רק חושב להצטרף לצבא הכיבוש לחשוב מיליון פעמים לאן הוא הולך, איך הוא מוכר את המצפון שלו, את המוסר שלו ואת הדת שלו בנתיב הבלתי מוסרי, הבלתי דתי והבלתי לאומי הזה".​

במשטרה החשידו את חסנין במגע עם סוכן חוץ, פרסום דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה טרור, הזדהות עם ארגון טרור והסתה לטרור וכן גילוי הזדהות עם ארגון טרור בפומבי. בעקבות המעצר חסנין פוטר מעבודתו ברדיו א-נאס והופסקה ההתקשרות עימו על-ידי קבוצת בני-סכנין.

שבוע אחרי מעצרו, ולאחר שתי הארכות מעצר קודמות, הובא היום המקרה של חסנין בפני השופט זיאד סאלח לבקשת הארכת מעצר שלישית. חסנין עצמו הצטרף לדיון באמצעות וידיאו מבית המעצר.

מאז הארכת המעצר הקודמת דחה בית המשפט המחוזי ערר שהגיש חסנין, באמצעות בא כוחו עו"ד עלאא מחאג'נה. במשטרה דרשו לקבל עוד שבעה ימי מעצר, כשהפעם הוסיפו לחשדות גם שיבוש מהלכי משפט.

נציג המשטרה, יוסי אלעופר, אישר בתשובה לעו"ד מחאג'נה כי חסנין אינו חשוד בהסתה למעט הדברים שאמר בראיון וכי הסוכן הזר עמו קיים מגע הוא המראיין שדיבר איתו בערוץ חמאס. "אותו אדם שראיין אותו מבחינתנו הוא טרוריסט, מבחינת החוק. כל אדם שעובד בערוץ הזה שנחשב כארגון טרור הוא טרוריסט", הצהיר אלעופר.

בתשובתו לשאלות עו"ד מחאג'נה הבהיר אלעופר כי החשד החדש בדבר שיבוש מהלכי משפט נובע מכך שחסנין "מחק בפלאפון שלו את כל מה שהיה לו בתאריכים הרלוונטיים ומסר שחיכה למשטרה שתבוא לעצור אותו. זאת אומרת שידע שייחקר ושיבש חקירה והעלים ראיות". לדבריו, כיוון שנדרשו לפנות ליועמ"שית לפני קבלת אישור לעצור את העיתונאי, חלפו יומיים משידור הראיון ועד המעצר, כשבזמן זה מחק חסנין את ההודעות.

עוד התברר מדברי אלעופר כי אתמול נחקרו גם בני משפחתו של חסנין.

"ביום ובלילה איש שמפעל חייו ספורט/כדורגל, נחטף על פי המשטרה לאיום בטחוני", סיכם עו"ד מחאג'נה את טיעוניו. "גל הסתה משתולל נגדו, מאות הודעות של איומים על חייו, שלומו וכבודו. ובין לילה נהפך מאישיות מוכרת בטלוויזיה הישראלית בענייני ספורט לנאשם בעבירות טרור. מאז יום שלישי החשוד סובל במעצר שהוא לא רגיל אליו ומעולם לא הוזמן לחקירה במשטרה. כל הטענות בדבר מסוכנות הן טענות מופרכות".

עוד הוסיף עורך-דינו של חסנין כי "החקירה אתמול של בני המשפחה הוכיחה באופן נחרץ כי המשטרה מחפשת להעניש את סעיד על דברים שאמר. אני מוכן להניח שהדברים שהוא אמר לא היו צריכים להיאמר ולא היה צריך לתת ראיון בתחנת אל אקצה, הוא מבין את הלקח הזה בשבעה ימים שישב במעצר ולא יחזור עליהם בעתיד ובוודאי אם יוטלו עליו תנאים מגבילים.

"בכל מקרה, התבטאויות קשות או מקוממות כל שיהיו הם נושא לכתב אישום. אם המשטרה סבורה שיש מקום להגיש כתב אישום שיגישו, יהיה משפט, יתן את הדין ואם יורשע, יתן את הדין על מה שאמר. אבל היום אחרי שבעה ימים לבקש עוד שבעה ימים על סמך השלמות שהן מטפטפות מהפרקליטות שבאות לתמוך בבקשה זה נראה לנו לא לפי דיני המעצרים, זה נועד לקיים שיקולי הרתעה וענישה".

השופט סאלח, אחרי שציין כי גם בית המשפט המחוזי פסק כי אכן קיים בסיס לחשדות ועילת מעצר, דחה את טענות עו"ד מחאג'נה וקיבל את בקשת המשטרה כמעט במלואה.

"עיון בחומר החקירה נראה כי קיים בסיס לא מבוטל לחשדות, כאשר אין חולקין כי
החשוד כאן נתן ראיון לערוץ אל אקצה, המשויך לחמאס, כאשר אותו ערוץ הוצא מחוץ לחוק במדינת ישראל וגם הוכרז כארגון טרור", כתב השופט. "כן חלק מדבריו של החשוד באותו ראיון שניתן ביום 22/2/25, ניתן להבין אותם גם כהזדהות עם ארגון טרור וגם לצערנו להסתה לטרור.

"[...] הנני סבור כי ככל שמדובר באדם שאינו מהישוב הרגיל, כי אם משמש כאיש ציבור, לרבות בקבוצות כדורגל, ולרבות בכלי תקשורת שונים, כאשר הנגישות שלו לציבור הרחב הינה מיידית ונפוצה, אזי פוטנציאל דבריו אשר ניתן לפרשם כהסתה לטרור, הם חמורים שבעתיים. אותו איש ציבור, אותו שדרן ספורט צריך להיזהר בדבריו, שמא יתפרשו על ידי אנשים, הדיוטות לצורך העניין, כדברי הסתה".

סכנת שיבוש החקירה, ציין השופט סאלח, טרם נעלמה ואילו עילת המסוכנות של חסנין "קיימת במלוא אונה, זאת לאור מהות העבירות ולאור מצב החירום אשר בו נמצאת המדינה, אשר עדיין נמצאת בעימות אלים עם אלה שבאים כדי לפגוע בה, או שדורשים את רעתה".

לפיכך אישר השופט את הארכת מעצרו של חסנין עד יום ראשון.

7515-03-25