המדור מציג סקירה קצרה של כותרות שלוש המהדורות המרכזיות של ערוצי החדשות: כאן 11, קשת 12 ורשת 13, ואת הכותרות עצמן. בנוסף, מוצגות כותרות ערוץ 14, המנצל את הנראות של פורמט חדשותי כדי להטמיע בשיח הציבורי חדשות כזב ותעמולה ממשלתית.

המלחמה בצפון: נמשכת כסדרה והכותרות כבר מזמן בשגרת מלחמה. כל מהדורות החדשות נפתחות בכותרת על אסון הכטב"ם (לא בערוץ 14), כל המהדורות מעניקות כותרת בולטת לדובר צה"ל (כתבנו התלווה לנציג של דובר צה"ל בלבנון). העורכים בחדשות 12 הם היחידים שלא מצרפים לקסטה של הדובר את הסופרלטיב "מיוחד" או "בלעדי". כל המהדורות מזכירות את הירי הבלתי פוסק על ערי ישראל שנהפך לשגרה מלבד בחדשות 12, שם מביאים טענות בכיר אוקראיני לפיהן ישראל התעלמה מהצעות לסיוע בהתמודדות עם איום הכטב"מים.

הסכם מדיני: המהדורות ממשיכות לשרת במסירות את ממשלת נתניהו ומצניעות את העיסוק בשאלה אם יש מטרה אסטרטגית למלחמה, מה יהיה ב"יום שאחרי" וכיצד הממשלה מתכוונת לתרגם את ההישגים הצבאיים למדיניים. יוצאת דופן היא מהדורת חדשות 12, שביומיים האחרונים מקדמת סיום של המלחמה בצפון בהסכם: שלשום היה זה שופר הצבא ניר דבורי ואתמול שופרו של נתניהו עמית סגל. אם מחברים זאת לכותרת המעקב של כאן 11 על הסקופ לפיו נתניהו הורה לצבא להפסיק לתקוף בביירות, ישנו סיכוי שאנו עדים להיפוך מגמה אצל יו"ר הליכוד (או לעוד ספין).

חטופים: גם בדרום יש מלחמה, וברצועת עזה יש חטופים, אבל לא בכותרות חדשות 12 וערוץ 14. בכאן 11 מדווחים בכותרת על פגישה מתוחה בין הרמטכ"ל למשפחות החיילים החטופים והמסקנה הקשה: אין משא ומתן על הפרק. בחדשות 13 מביאים את החלק השני בפרויקט המיוחד של ברוך קרא על הסתירה בין שתי מטרות המלחמה וההזדמנויות שהוחמצו לעסקת חטופים. בחדשות 12 כותרת לפרויקט תיעודי על ה-7.10 בכפר עזה.

איראן: בחדשות 11 ויתרו על הכותרת המסורתית לפיה ישראל ממשיכה להתכונן לתקיפה באיראן. תרגיל הטעייה לבכירי הממשל בטהרן שצופים בכאן 11?

בוגדים מבפנים: כל המהדורות מדווחות על הפרי האחרון של חשיפת מאמצי הריגול של איראן, המנסה לגייס ישראלים באמצעות פנייה ברשתות החברתיות. נעצרו תושב רמת-גן ובת-זוגו הצעירה שקיבלו כמה אלפי דולרים תמורת ריסוס גרפיטי והצתת מכוניות.

ממשלה קדושה: בחדשות 12 ממשיכים לעקוב אחרי החשיפה שלהם לפיה בטקס הזיכרון ל-7.10 (בתאריך העברי), בהפקת מירי רגב, נציג המשפחות השכולות מיום האסון לא יהיה מהמשפחות השכולות ביום האסון, על מנת למנוע אפשרות של ביקורת כלשהי על הממשלה.

פנטזיות באוצר: בחדשות 13 מדווחים בכותרת על רשימת משרדי הממשלה שייסגרו לפי תוכנית הקיצוצים של האוצר.

פח מיחזור: שתי הכותרות האחרונות במהדורה של ערוץ 14 ממוחזרות מהמהדורה הקודמת (אחת מהן עם הסופרלטיב "פרסום ראשון"). כותרת אחרת, על גל פרישות במשטרה, מדווחת על פרישה של ניצב אחד וטועה בשמו: זה אמיר כהן, לא אמיר לוי.

לוגו חדשות כאן 11

פיצוץ הכטב"ם בבסיס גולני - הובאו למנוחות שלושה מארבעת החיילים שנהרגו. מיד פרטים חדשים מתחקיר המחדל ומההתייעצויות אצל נתניהו על תגובה.

הירי לישראל לא פוסק - טילים שוגרו היום לחיפה, נתניה וגוש דן. חן ביאר בתיעוד מתוך המנהרה הארוכה ביותר של חיזבאללה שנחשפה בלבנון.

תיעוד בלעדי - כך נראה קרב פנים אל פנים מול מחבלי חיזבאללה ממצלמות הקסדה של הלוחמים.

פרטים חדשים לאחר חשיפת כאן חדשות - על ההוראה של הדרג המדיני לצה"ל לא לתקוף בביירות.

מרגלים בשירות איראן - בני הזוג מרמת גן שתכננו להתנקש בבכירים ישראלים.

בלעדי - הפגישה המתוחה בין משפחות החיילים החטופים לרמטכ"ל והמסר: אין משא ומתן על הפרק.

מיוחד - שנה אחרי שירין נפלה במוצב נחל עוז משפחתה חוזרת לביתם בבארי וקוברת אותה מחדש.

הנופש המדברי שפורח בצל המלחמה.

לוגו חדשות 12

אסון הכטב"ם - 4 הרוגים מחטיבת גולני. איך חמק ממערכות ההגנה האווירית? ניר דבורי על התקרית והבכיר האוקראיני שאומר: רצינו לשתף מהניסיון שלנו אבל בחרתם להתעלם.

גורם ביטחוני בכיר - אלו התנאים שבהם נסכים לסיים את המלחמה. מיד הפרטים.

ההכנות לתקיפה באיראן - ראש הממשלה מכנס הערב התייעצויות ביטחוניות.

סערת טקס הזיכרון והמשפחות השכולות שלא ינאמו - אחרי החשיפה כאן במהדורה - זעם אצל מי ששילם את המחיר הכבד מכל.

אורי איזק בתוך מנהרות חיזבאללה שמהן תכננו מחבלי רדואן לפשוט על הגליל.

חשד - איראן גייסה זוג מרמת גן כדי להתנקש בבכירים ישראלים.

ה"שעות האבודות" של כפר עזה - פרויקט מיוחד ב"מהדורה המרכזית". התיעודים ממצלמות האבטחה שטרם נראו, ההקלטות שטרם פורסמו והכוחות שעמדו בחוץ ולא נכנסו.

לוגו חדשות 13

אסון הכטב"ם - גילויים חדשים מהתחקיר: נעלם מהמכ"ם, בישראל חשבו שהתרסק.

חקירת האסון - צילומי הבסיס היו חשופים ברשת, אזרחים דיווחו למשטרה על הכטב"ם. חיל האוויר יתקוף את יחידת הכטב"מים של חיזבאללה.

סיפורי הנופלים - ארבעה חיילים מבא"ח גולני נהרגו מפגיעת הכטב"ם.

אש בלי הפסקה - חיזבאללה מרחיב את הטווח: 3 טילים כבדים לגוש דן. מסתמן: זה המפקד הצבאי החדש של חיזבאללה.

תיעוד מיוחד - אלון בן דוד במפקדה התת-קרקעית של כוח רדואן בלבנון.

בין ביירות לטהרן - הפסקת התקיפות בדאחייה, הערב התייעצות על תקיפה באיראן.

תיעוד בלעדי - מעצר בני הזוג שהתגייסו למודיעין האיראני: מי היה היעד?

פרסום ראשון - רשימת משרדי הממשלה שייסגרו לפי תוכנית הקיצוצים.

החלק השני בפרויקט - מלחמה אחת, מטרות סותרות: הדיונים - וההזדמנויות שהוחמצו.

לוגו ערוץ 14

כתבנו בתיעוד דרמטי מלב המנהרה של חיזבאללה.

פרטים חדשים על אסון הכטב"ם בבא"ח גולני.

פרטים על מחדל מיגון בבסיס צה"ל במרכז הארץ.

כיצד צפוי צה"ל להראות בשנת 2027?

כותרות:

תיעוד מיוחד - נועם אמיר בעומק מנהרת טרור אסטרטגית של חיזבאללה.

אסון הכטב"ם - 4 לוחמים נהרגו, עשרות נפצעו, 8 במצב קשה. לוחמי גולני שנהרגו מפיצוץ הכטב"ם מובאים למנוחות.

המטחים אינם פוסקים - עשרות שיגורים מהבוקר לגליל, לאיזור חיפה ולגוש דן.

כותשים את חיזבאללה - הרוגים ופצועים בטריפולי, בהם בכירים. כאוס והרס בלבנון.

פרסום ראשון - כיצד צפויה להראות התעצמות צה"ל בשנת 2027?

בסיסים חשופים - בסיס גדול בשרון בלי מיגון למרות איום הפגיעה מכטב"מים.

גל פרישות במשטרה - מפקד מחוז דרום ניצב אמיר לוי יודיע על פרישה.

פרסום ראשון - המחלוקת על קבורת גופת המחבל הרוצח וליד דקה.

תופסות פיקוד בעורף - הבעלים בסבבי מילואים, המשפחות בשגרת מלחמה.