"תיק תקשורת" מוקדשת הפעם כולה לערוץ 10, לרגל האפשרות שבקרוב יפסיק את שידוריו. המנחה עמנואל רוזן פותח את התוכנית בתחזית כי ערוץ 10 לא ייסגר. לאחר אות הפתיחה משמיעים את דעתם אורי רוזן, מנכ"ל חברת החדשות של ערוץ 10; אמנון לוי, עיתונאי המגיש תוכנית תחקירים בערוץ; ואמנון לורד, עיתונאי "מקור ראשון".

"זה נראה כרגע לא טוב", אומר אורי רוזן ומוסיף כי הוא מחכה ל"נס" מצדם של שר התקשורת או ראש הממשלה. לדבריו, בילה השבוע בכנסת יותר מאשר במשרדו. הערבוב שנוצר כך בין עיתונאים לפוליטיקאים, הוא טוען, בעייתי.

לדעת לוי, יחסם של הפוליטיקאים לערוץ 10 מפלה לרעה בכוונה תחילה. "מהשנים שהייתי בכנסת למדתי דבר אחד", אומר לוי, לשעבר כתב כנסת בעיתון "חדשות". "אל תקשיב למה שהם אומרים, תסתכל על מה שהם עושים". עוד מספר לוי על פיטורי העובדים בתוכנית שלו, שכבר יצאו אל הפועל, ומזכיר מכתב אישי שפירסם עורך התוכנית בעיתון "גלובס".

"מפת התקשורת לא מצטיירת לרבים בישראל כמגינת הדמוקרטיה דווקא", טוען מנגד לורד. לדבריו, הוא עצמו היה רוצה שהערוץ לא ייסגר, אך השיח סביב האפשרות שייסגר כאילו מדובר בפגיעה בדמוקרטיה הוא "ספין גרוע".

בהמשך התוכנית מצטרפים לשיחה מודי כידון, יו"ר האיגוד הישראלי לפרסום, ומנשה סמירה, מנכ"ל הרשות השנייה. סמירה מציע פתרון לדחיית החוב של ערוץ 10: החזרת הכסף באמצעות השקעתו בתוכן. כידון מציע פתרון משלו: המפרסמים יקנו מראש 10% מזמן הפרסום בערוץ, והערוץ יחזיר את הכסף לשיעורין במהלך השנה הבאה.

לדברי כידון, זה כשנה שלא הבנקים, אלא משרדי הפרסום הם שמממנים בפועל את ערוץ 10, באמצעות הקדמת תשלומים, וזאת במטרה למנוע מונופול של ערוץ 2 בשוק.

לסיום משתדל ב. מיכאל למצוא נקודת אור בסגירת ערוץ 10, ומציע הצעה לראש הממשלה.

התוכנית "תיק תקשורת" משודרת בערוץ 23 ובאתר הטלוויזיה החינוכית