"ידיעות אחרונות" ישלם למעלה מ-300 אלף שקל ל-14 מעובדי הדפוס שלו, כך סוכם בסיום הליך גישור שניהלו העיתון והעובדים בפני המגשר עו"ד יצחק ברק.

לפני כשנתיים הגישו 14 עובדים, שהועסקו כאנשי אחזקה בבית-הדפוס של "ידיעות אחרונות", תביעה לבית-הדין האזורי לעבודה בתל-אביב–יפו. התביעה הופנתה נגד העיתון "ידיעות אחרונות" וחברת הדפוס שלו בדרישה לפיצוי בגין "שינוי חד-צדדי של תנאי העבודה ופגיעה בשכר".

העובדים, שהיו שייכים למחלקת הרוטציה ומאורגנים בוועד עובדי הדפוס תחת הסתדרות העובדים הכללית, טענו באמצעות עו"ד רותי בודוביץ-סגיר ועו"ד שרי אמרוסי-ישי כי על הנהלת העיתון ובית-הדפוס שלו לפצות אותם בגין שינוי סידור העבודה שעליו הוסכם עימם.

בשנת 2003, טענו העובדים, התפרסם סידור עבודה חדש שהיה מנוגד להסכם הקיבוצי עימם וביטל באופן חד-צדדי הטבות שהם היו זכאים להן. כך, למשל, בוטלה זכאותם של העובדים לשני ימי היעדרות בתשלום בכל סבב עבודה ובוטלה זכאותם לתשלום תעריף מיוחד בשיעור של 200% עבור 8.5 שעות בשבועות שבהן עבדו במשמרות מעורבות של לילה ויום.

בעקבות פנייה לבית-הדין הארצי לעבודה נפסק בשנת 2008 כי להנהלת העיתון לא היתה רשות לשנות באופן חד-צדדי את תנאי העבודה. על סמך זאת ביקשו העובדים לקבל פיצוי בגין השנים שבהן עבדו בניגוד לכאורה לסיכום עימם. לפי חישובי העובדים, הגיע להם פיצוי של קרוב ל-1.5 מיליון שקל.

עו"ד אריאל שמר, עו"ד אשר סלע ועו"ד ורד גרטל, באי-כוחו של "ידיעות אחרונות", טענו מנגד כי הפרשנות שהעניקו העובדים לפסק הדין של בית-הדין הארצי שגויה, כי תיאור התובעים את השינויים בסידור העבודה אינו מדויק וכי התובעים אינם זכאים לפיצוי כספי.

בחודש שעבר, כאמור, הגיעו הצדדים להסכם פשרה מחוץ לכותלי בית-הדין, בלי שכל צד יודה בטענות הצד האחר. 14 העובדים יקבלו פיצוי בסכומים שבין 17 אלף שקל ל-37 אלף שקל, ובסך-הכל יפצה העיתון את עובדיו ב-330 אלף שקל.