המדור מציג סקירה קצרה של כותרות שלוש המהדורות המרכזיות של ערוצי החדשות: כאן 11, קשת 12 ורשת 13, ואת הכותרות עצמן. בנוסף, מוצגות כותרות ערוץ 14, המנצל את הנראות של פורמט חדשותי כדי להטמיע בשיח הציבורי חדשות כזב ותעמולה ממשלתית.
הכותרת הראשית: הכותרת הראשית של מהדורות החדשות עוסקת באישור הצפוי של הקבינט להרחבת המלחמה בעזה וגיוס עשרות אלפי לוחמי מילואים - והמחאה על הפקרת החטופים המשתמעת מההחלטה. בכותרות ערוץ 14 יש מלחמה, אבל לא מחאה ולא הפקרה.
המלחמה הנצחית: יותר משנה וחצי אחרי תחילת המלחמה, אחרי שנתניהו כבר הודה בפה מלא כי אינו מעוניין לחתום על עסקה שתביא לשחרור כל החטופים (ותעתע בעם ישראל במשך כל התקופה), אחרי שמנטרת "הניצחון המוחלט" התבררה כשקר מוחלט, אפילו מהדורות החדשות הפטריוטיות והחששניות שלנו מעזות למסגר את המלחמה המתגברת כהפקרה של החטופים הישראלים ברצועה. מי יודע, אולי אחרי עוד כמה שנים של מלחמה, יימצא העורך שיעז לפקפק בעצם נחיצותה.
בכותרת של כאן 11 על הרחבת הלחימה מדווחים גם על הפגנת אלפים בכיכר החטופים ועל דברי עינב צנגאוקר: "נתניהו מתכוון שוב לזמן אנשי מילואים לסבב נוסף, שכל מה שיצא ממנו זה מות החטופים". כותרת נוספת מוקדשת לאמהות החיילים החטופים: "אמרו לנו בהתחלה להיות בשקט, לא לדבר, להוריד פרופיל. דווקא בגלל שהם חיילים, הם הכי חשופים כרגע ודווקא אותם משאירים מאחור".
אגב, הכותרת הראשית של כאן 11 מקשרת בין הקיפאון במו"מ להחזרת החטופים לבין היערכות ישראל להרחבת התמרון בעזה, אבל מתבלבלת בסדר הדברים. הסדר הנכון: בגלל שישראל מעדיפה מלחמה על החזרת החטופים, מרחיבים את התמרון במקום לחתום על עסקה.
בחדשות 12 מוסיפים לכותרת על הרחבת הלחימה ציטוט של "משפחות החטופים": "למרות שידוע לכולם שהלחץ הצבאי הורג חטופים, אתמול דווחנו שנתניהו מתכוון שוב לזמן אנשי מילואים לסבב נוסף שכל מה שיצא ממנו זה מות החטופים". נזכיר לעורך המהדורה כי לא רק משפחות החטופים מתנגדות להרחבת הלחימה והפקרת החטופים, אלא רוב הציבור הישראלי (גם לפי הסקרים המתפרסמים במהדורה שלך).
עוד בחדשות 12: כותרת לדיווח על "מכתב המילואימניקים לרמטכ"ל וליועמ"שית: בטלו את הליכי ההדחה נגד מי שקראו לשחרור החטופים, גם במחיר הפסקת המלחמה". אמנם זהו רק דיווח על קריאה שלא להדיח מצה"ל את מי שמעז למחות נגד המלחמה ורק משום שהיא מפקירה את החטופים ולא משום שמדובר במלחמת שולל פוליטית - אבל גם זו התקדמות.
בחדשות 13 מקדימים את הכותרת על עצרות לשחרור החטופים ברחבי הארץ לכותרת על הרחבת הלחימה. מהדורת 13 היא גם היחידה המשדרת את המסר "קרבות קשים", המאותת על הרוגים ששמם טרם הותר לפרסום - ומחברת אותו לכותרת על הכוונה להעצים את הלחימה. צל של רמז של ביקורת?
כל המהדורות מדווחות בכותרותיהן על אות חיים ששיחרר ארגון הטרור חמאס מהחטוף מקסים הרקין, אחד מ-59 אזרחי ואזרחיות ישראל המוחזקים בעזה.
ובינתיים, המלחמה ממשיכה להשתולל גם בחזיתות האחרות: השיגורים מתימן מגיעים לכותרות חדשות 12 ("מאות אלפים רצו למקלטים") ו-13 ("בגלל התקיפות האמריקאיות". רגע, ולמה האמריקאים התקיפו?). התקיפות הישראליות בסוריה מגיעות לכותרות שלושת המהדורות. בסך הכל, כמו שאמרה הצדיקה אורית סטרוק, תקופה של נס.
מוסר: בכל המהדורות מדווחים על הסיוע האווירי שישראל העבירה לדרוזים בסוריה. רק בערוץ 14 מדווחים גם על התקפת משט הסיוע לעזה במלטה, שהצופים לא יתבלבלו חס וחלילה ויחשבו שהערוץ מקדם ערכים הומניים.
מחיר המלחמה: פרויקט המלחמה הנצחית של ממשלת נתניהו גובה לא רק חיים, הוא גם עולה כסף. קיצוץ בתקציב החינוך מוביל לשביתה סמלית של חלק מהמורים. האם במהדורות החדשות יתגייסו לצד מי שאחראים על הנכס החשוב ביותר שלנו, דור העתיד, הילדים, ויזעקו את זעקתם? הצחקתם אותנו.
בכאן 11 מאשימים את עובדי ההוראה בפגיעה בהורי ישראל ("כל מה שקורה במדינה הזאת, גיוסים והמילואים, תמיד נופל עלינו, על הגב שלנו, של ההורים"), בחדשות 12 כותרת לקונית מעדות ה-144 ("מיד המדריך המלא"), בחדשות 13 המורים "מאיימים" עלינו ובערוץ 14 פשוט מביאים את שר החינוך לדבר במהדורה.
הדיקטטור הגדול: כותרות מהדורות החדשות בישראל כמעט ולא עוסקות בהתרחשויות המטורפות בארה"ב, הפעלתנות המרסקת של הנשיא דונלד טראמפ, הרס השירותים הפדרליים, המלחמה במערכת המשפט, אוסף הליצנים המופרעים שמינה לתפקידים הבכירים ביותר ועוד ועוד.
אתמול באופן נדיר הוקדשה לכך כותרת בחדשות 13, שרק מדגישה את הניתוק של עורכי החדשות בישראל: "מה עובר על טראמפ? מצעד צבאי ליום ההולדת והתמונה בבגדי האפיפיור". בוקר טוב חדשות 13. מה באמת עובר על טראמפ? הרי רק אתמול הוא היה מנהיג שקול ונבון ולא אנס, שקרן ופושט רגל סדרתי.
הדחת מייק וולץ: כל המהדורות מקדישות כותרת לדיווח של ה"וושינגטון פוסט" לפיו טראמפ הדיח את וולץ מתפקידו כיועץ לביטחון לאומי כיוון שוולץ קיים שיחות חשאיות עם רה"מ נתניהו בעניין תקיפה באיראן. בערוץ 14 כמובן לא.
ברקע הקיפאון במשא ומתן - הקבינט יאשר מחר את הרחבת התמרון בעזה. גם הערב אלפים בהפגנה בכיכר החטופים. עינב צנגאוקר: "נתניהו מתכוון שוב לזמן אנשי מילואים לסבב נוסף, שכל מה שיצא ממנו זה מות החטופים". אחרי 575 חמאס פרסם אות חיים נוסף מהחטוף מקסים הרקין.
גם הלילה צה"ל תקף בסוריה - באופן חריג הועבר לדרוזים סיוע מוסק מישראל, מיד רועי קייס עם עדויות מלב הקרבות בסוריה.
דיווח בארה"ב - הדחת היועץ הלאומי של טראמפ והקשר לנתניהו.
קרב חייהן - "אמרו לנו בהתחלה להיות בשקט, לא לדבר, להוריד פרופיל" המאבק של אמהות החיילים החטופים הנמצאים בחיים להשבתם הביתה. "דווקא בגלל שהם חיילים, הם הכי חשופים כרגע ודווקא אותם משאירים מאחור".
המחאה מתרחבת - מחר יום הלימודים יפתח ב-11:00, מחאה על הקיצוץ בשכר עובדי ההוראה, "כל מה שקורה במדינה הזאת, גיוסים והמילואים, תמיד נופל עלינו, על הגב שלנו, של ההורים". מיד - איום המורים: נחריף את העיצומים, "קשה, בסופו של דבר משפחות לא מצליחות להתקיים".
תיעוד האימה מסין - רובוט מאבד שליטה.
ישראל נערכת להרחבה משמעותית של הלחימה - עשרות אלפי מילואימניקים צפויים לקבל צווי 8 כבר בימים הקרובים. מחר הקבינט יאשר את תוכניות התקיפה בעזה.
חמאס פרסם סרטון של החטוף מקסים הרקין - משפחות החטופים נגד הרחבת הלחימה: "למרות שידוע לכולם שהלחץ הצבאי הורג חטופים, אתמול דווחנו שנתניהו מתכוון שוב לזמן אנשי מילואים לסבב נוסף שכל מה שיצא ממנו זה מות החטופים".
פרסום ראשון - מכתב המילואימניקים לרמטכ"ל וליועמ"שית: בטלו את הליכי ההדחה נגד מי שקראו לשחרור החטופים, גם במחיר הפסקת המלחמה.
תקיפות ישראליות בסוריה - ישראל העבירה לדרוזים חבילות סיוע, אזרחים סורים פונו הלילה לישראל לקבלת טיפול רפואי.
זעם בבית הלבן על היועץ לביטחון לאומי שפוטר - הוושינגטון פוסט חושף: מייק הולץ הודח בגלל ששוחח בחשאי עם נתניהו על תקיפה באיראן.
לקראת השביתה הגדולה במערכת החינוך מחר - מיד המדריך המלא: היכן הלימודים יחלו בשעה 11:00 ומי צפוי לשבות לגמרי?
ארבעה שיגורים מתימן בסוף השבוע - מאות אלפים רצו למקלטים.
מייה שם נחשפת - שורדת השבי היא המתלוננת נגד המאמן המוכר: "אני החלטתי לספר את האמת, ובאתי לספר את הסיפור כמו שהוא". בראיון בלעדי לאדוה דדון היא מספרת על החשד שקיבלה סם אונס שגרם לה לאובדן זיכרון וטשטוש. "הלכתי למשטרה מסיבה אחת, רציתי לדעת מה קרה בזמן שנמחק לי הזיכרון, אבל אני יודעת שהגוף שלי עבר משהו". וגם מדברת על המצב הנפשי הקשה שנכנסה אליו בעקבות המקרה: "בשבי, במנהרות של החמאס, בלי יד, הייתה לי תקווה. ופתאום אני באפלה".
אחרי נתק ארוך - הנשיא הארי קורא לפיוס עם משפחת המלוכה ורוצה לחזור לארמון.
עצרות לשחרור החטופים ברחבי הארץ - אות חיים מהחטוף מקסים הרקין, חודש לאחר הסרטון הקודם, חמאס מפרסם סרטון נוסף שבו החטוף מוצג פצוע וחבוש.
קרבות קשים ברצועה - בצה"ל ובקבינט מתכוננים לקראת הרחבת התמרון בעזה.
המעורבות הישראלית בעימות הסורי - ישראל העבירה סיוע אווירי לדרוזים בסוריה, במהלך סוף השבוע צה"ל תקף מספר מוקדים באזור העיר חמה.
הח'ותים מגבירים את התקיפות - ארבעה טילים שוגרו מתימן לעבר ישראל בימים האחרונים למרות התקיפות האמריקאיות.
דיווח - טראמפ פיטר את היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ בגלל שקיים שיחות על תקיפה באיראן עם נתניהו.
השריפה ביום הזיכרון - ברשות לכבאות והצלה אין ראש אגף מבצעים, ממלא מקום ראש אגף המבצעים שהה בחו"ל למרות ההתראות המובהקות. מיד אלי סניור עם הפרטים.
שביתה בבתי הספר וגני הילדים - הלימודים יתחילו מחר ב-11:00, המורים מאיימים לבטל את כל יום הלימודים.
היחפן עם הגיטרה מקיבוץ בארי - דניאל וייס שכבש את המדינה עם המוזיקה, מדבר על הוריו שנרצחו ב-7.10, סיבוב ההופעות עם שלמה ארצי וההופעה באושוויץ עם שורדת השבי אגם ברגר.
מה עובר על טראמפ? מצעד צבאי ליום ההולדת והתמונה בבגדי האפיפיור.
עדיין לא קיץ - מחר גשם וסכנת שטפונות בדרום, חשש לחסימות כבישים.
חמאס משחרר סרטון נוסף של החטוף מקסים הרקין.
הרחבת הלחימה בעזה, גיוס המילואים ושיחות המו"מ.
התקיפות הישראליות בסוריה ומשט הסיוע לעזה שהופצץ במלטה.
יהיו איתנו גם השרים איתמר בן גביר ויואב קיש. השר קיש ידבר על השביתה המתוכננת מחר.




