הדס קליין, עדת מפתח בתיקים הפליליים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, הגישה עוד שתי תביעות דיבה נגד אזרחים שפרסמו השמצות כנגדה. הפעם התביעות הוגשו נגד שתי נשים שצייצו מחדש ציוץ דיבתי שפורסם בחשבון אנונימי, ולפיו קליין ניהלה רומן מחוץ לנישואים ומשכה כספים באופן לא מוסבר בסך של למעלה מ-2 מיליון שקלים מחשבונו של המיליארדר ארנון מילצ'ן.
קליין, העוזרת האישית של המיליארדרים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר, העידה ב-2022 במשך מספר שבועות מטעם התביעה בהליך הפלילי נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמואשם בין היתר בקבלת טובות הנאה בסך מאות אלפי שקלים ממילצ'ן ופאקר.
בעדותה סיפרה קליין על זרם קבוע של טובות הנאה מזוג המיליארדרים לנתניהו, אשתו ובניו יאיר ואבנר. הסיגרים, השמפניות והתכשיטים בעלות של מאות אלפי שקלים שנכללו בכתב האישום, ועוד טובות הנאה רבות אחרות. קליין העידה גם על ניסיונות ההסתרה של טובות ההנאה.
בעקבות עדותה סבלה קליין ממסע השמצה אישי נגדה מצד תומכי נתניהו, ובתגובה הגישה סדרה של תביעות דיבה. לאחרונה ניתן פסק-דין ראשון בסדרת תביעות הדיבה, ובו חויבה הצייצנית רעיה מיכאלי לפצות את קליין ב-90 אלף שקלים. במקביל הגישה פרקליטות המדינה סדרה של כתבי אישום נגד אזרחים באשמת הטרדת עד. כתבי אישום אלה טרם הוכרעו.
שתי התביעות הנוכחיות הוגשו נגד שרית מאירוב ואורלי הררי, אשר מחשבון הטוויטר שלהן עולה כי הן תומכות נלהבות בראש הממשלה נתניהו. התביעה הוגשה בגין פרסום מחדש של ציוץ אשר פורסם במקור על ידי חשבון אנונימי העונה לשם "חדשות אמת החלופי X".
בחשבון זה פורסם בספטמבר 2022 ציוץ ולפיו: "המניע המרכזי לנקמתה של הדס קליין בשרה נתניהו, הוא למעשה ששרה חשפה למילצ'ן ולמשטרה שלהדס קליין יש רומן עם הנהג יונתן חסון. הצמד הזה (קליין וחסון) ביצעו משיכות כספים לא מוסברות של מעל ל-2 מיליון ש"ח בתקופות שמילצ'ן לא בארץ, והם המשיכו 'לבלות יחד' גם אחרי שזה נחשף, בוילה הנטושה [...] של פאקר בקיסריה, במשך שנים וייתכן שמאז ועד היום. מצ"ב המסמך המוכיח את זה מחקירתה במשטרה".
לפרסום של "חדשות אמת החלופי X" צורף מסמך עם קטעים מחקירתה של קליין שבהם היא מאשרת כי ידוע לה ששרה נתניהו אמרה למילצ'ן שהיא מנהלת רומן עם הנהג חסון ומגיבה לכך בלעג וביטול.
הציוץ של "חדשות אמת החלופי X" צויץ מחדש על ידי למעלה מ-300 חשבונות טוויטר, בין היתר אלה של מאירוב והררי.
"למען הסר ספק, מדובר בעלילת דם מוחלטת, על שני ראשיה", טוענת קליין בתביעות שהגישה, באמצעות עו"ד ליעד ורצהיזר, ביחס לטענות כי ניהלה רומן ומשכה כספים ממילצ'ן באופן לא מוסבר. לפיכך היא דורשת פיצוי בסך כ-82 אלף שקלים ממאירוב.
מהררי דורשת קליין פיצוי בסך כ-247 אלף שקלים, וזאת משום שלאחר ששלחה אליה מכתב התראה צייצה הררי ציוצים נוספים בהם כינתה אותה בין היתר "כלבה" ו"פח זבל" והציעה "לקנות לה בונזו".
טרם הוגשו כתבי הגנה.
23163-10-24
23342-10-24



