הקרן החדשה לישראל מממשת את האיום ותובעת 75 אלף שקל מעיתון "ישראל היום" בגין פרסום לשון הרע (גילוי נאות: "העין השביעית" זוכה לתמיכת הקרן החדשה לישראל).

לטענת הקרן, שמיוצגת בתביעה על-ידי עו"ד ישי שנידור, ב"ישראל היום" פורסמו שלושה פרסומים "שקריים, מסיתים ודיבתיים" נגדה, וזאת אף שטרם פרסומם ידעו בעיתון כי המידע אינו נכון. במוקד הפרסומים עומדת הטענה כי הקרן החדשה לישראל "תמכה בחגיגת אירוע פרידה" של ח"כ באסל גטאס לפני כניסתו לכלא בגין הברחת מכשירי סלולר לאסירים פלסטינים.

בתחילת חודש יולי פורסמה ב"ישראל היום" ידיעה מאת יאיר אלטמן תחת הכותרת "'מופע הפרידה' של גטאס – בתמיכת הקרן החדשה לישראל". בידיעה נטען כי "הקרן החדשה לישראל סייעה לפרסם את 'כנס הפרידה' מחבר-הכנסת לשעבר באסל גטאס". למחרת פורסמה בעיתון ידיעה עוקבת תחת הכותרת "רגב נגד הקרן החדשה: 'סייעה להאדרת מחבלים'". בידיעה זו, אף היא מאת אלטמן, חזרה הטענה כי "הקרן החדשה סייעה לפרסם את אירוע הפרידה של ח"כ לשעבר באסל גטאס טרם כניסתו לכלא".

שער "ישראל היום", 9.7.2017 (פרט)

כחודש לאחר מכן פרסם אלטמן ידיעה נוספת, הפעם על פגישה בין השרה מירי רגב ליועץ המשפטי לממשלה לצורך דיון על יישום "חוק הנכבה". בין היתר הוזכר בידיעה כי "הפגישה נערכה לבקשת השרה רגב בעקבות הפרסום ב'ישראל היום' אודות אירוע הפרידה שנערך לח"כ לשעבר באסל גטאס בתיאטרון יפו, שפרסומו מומן בסיועה של הקרן החדשה לישראל".

הקרן מדגישה בתביעתה כי לא היה לה כל קשר לגטאס, ובוודאי שלא תמכה באירוע שנערך לו. למעשה, בקרן טוענים שכלל לא ידעו על קיומו של האירוע וכי היא פרסמה וקידמה אירוע אחר. לפי הקרן, לאתר שבו היא שותפה ("50 סוף") ואשר מרכז מידע על אירועים שנערכים לציון 50 שנה לכיבוש הוגשה הצעה לפרסום אירוע לכבוד השקת הספר "50 מושגים, עדויות וייצוגים של כיבוש" בעריכת ישי מנוחין. האירוע הוצע לפרסום באתר ללא כל אזכור לח"כ גטאס, ולאחר שמפעילי האתר בחנו את המידע החליטו כי יש מקום לפרסמו.

האירוע שפרסמה הקרן נערך בתיאטרון יפו בתחילת חודש יוני, ובמסגרתו, ללא ידיעה מוקדמת של הקרן, נשא דברים גם ח"כ גטאס. כחודש לאחר מכן, בכפר ראמה, נערך האירוע שכונה ב"ישראל היום" "חגיגת הפרידה" מגטאס.

יאיר אלטמן (צילום מסך)

יאיר אלטמן (צילום מסך)

לטענת הקרן, "הנתבעים, בכוונת מכוון ובאופן זדוני, הציגו את האירוע נשוא הפרסומים (המופע בתיאטרון יפו שפורסם על-ידי התובעת) כאילו מדובר באירוע הפרידה מגטאס שנערך חודש לאחר מכן בכפר ראמה, וכללו בפרסומים תמונה של גטאס מאירוע הפרידה האמיתי שלו תוך כיתוב שקרי שמדובר בתמונה מה'כנס' שנערך ביפו ושאותו 'פרסמה' התובעת. זהו פרסום שקרי שנעשה על-ידי התובעת בניגוד לכל אמת מידה של עבודה עיתונאית סבירה, כדי להכפיש את שמה של התובעת תוך שהעיתון מייחס לה מעשה שלא רק שלא עשתה, אלא שכלל לא התקיים!".

"התובעת מחזיקה במדיניות סבלנית במיוחד בכל הנוגע להגשת תביעות לשון הרע בגין פרסומים אודותיה", נטען בתביעה, "ולפיכך פנתה לנתבעים לאחר הפרסום הראשון והשני וביקשה תיקון והתנצלות (וזאת בלבד), והתחייבה כי בכך תראה סוף לעניין. הנתבעים לא רק שלא נענו לפנייה, ולא רק שלא תיקנו בדבר את הפרסומים כפי שמפורסמים בארכיון המקוון של העיתון (פרסומים הנגישים בכל חיפוש רלבנטי ב'גוגל'), אלא חזרו וביצעו פרסום שלישי, החוזר על הדברים העובדתיים השקריים".

בנוסף לפיצוי מבקשת הקרן מבית-המשפט לחייב את "ישראל היום" להסיר את הפרסומים השקריים מאתר האינטרנט ולפרסם תיקון.

טרם הוגש כתב הגנה.

29154-09-17