בפתח התוכנית מציין המנחה עמנואל רוזן כי רכישת "מעריב" על-ידי נוחי דנקנר היא לדעתו הידיעה המשמחת והאופטימית של השבוע.

לאחר אות הפתיחה משוחח רוזן על יחס התקשורת לנשיא לשעבר משה קצב עם פרשן "חדשות 10" ברוך קרא ועם מגיש "הכל דיבורים" ברשת ב' ירון דקל, לאור הביקורת שמתחו שופטי קצב על כלי התקשורת בישראל.

"משה קצב הוא לא הסיפור כאן", אומר דקל, ומסביר כי כאשר כלי התקשורת מחבלים בעבודה השיפוטית, הם יוצרים בעיה ופוגעים באמון הציבור בתקשורת.

"אני מזהה פה איזשהו טרנד שהוא קצת שטחי בעיני", אומר קרא, וטוען כי שופט אינו יכול לקבוע כי הדלפה מסוימת היא מגמתית. לדבריו, התקשורת היא תחום שהשופטים "לא ממש מבינים", ועל כן הביקורת על התקשורת עשויה להיות מוגזמת. ירון דקל טוען כי הסוב-יודיצה נעלמה בשל התחרות בין כלי התקשורת. "לא", אומר קרא.

בהמשך הדיון עולה היחס שהעניקו כלי התקשורת בישראל לפרשות הפליליות של חיים רמון ואהוד אולמרט. רוזן טוען כי הכתבים לענייני משפט חורצים דין לפני בית-המשפט, ואילו קרא משיב לו: "אתה לא יכול למנוע מעיתונאי לעשות את עבודתו".

עוד בתוכנית, שיחה על יחס שירות הביטחון הכללי לעיתונאים הזרים בישראל בהשתתפות איילת פריש, יועצת התקשורת של נשיא המדינה, שלמה הרנוי, לשעבר ראש היחידה לאבטחת אישים בשב"כ, וג'ו פדרמן, יו"ר איגוד העיתונאים הזרים בישראל והעורך הראשי של סוכנות AP בירושלים.

"בוודאי שיש פה פספוס הסברתי", אומרת פריש למראה תמונות של כתבים זרים נוטשים את תצוגת כלי הנשק שנתפסו על הספינה ויקטוריה, בשל הבידוק הבטחוני הקפדני. "אין ספק שהטיפול יכול היה להיות אחר לחלוטין".

"אני מקבל תלונות כאלה כל הזמן", אומר פדרמן ומבקש להחליף את הליך הבידוק הנוכחי. "משפילים אנשים", הוא אומר, "כמעט כל שבוע אני מקבל עוד תלונה".

"תקשורת היא לא יריב בעיני המאבטחים", אומר הרנוי, אך מציין כי "תקשורת יכולה להיות פלטפורמה [...] לפיגועי טרור באישים מאובטחים". לכן, לדבריו, הבידוק צריך להיות קפדני. לדבריו, יש בעיה לפטור מבידוק כתבים זרים מפני שאינם ישראלים.

הרנוי מוסיף ומגלה כי בתקופתו כראש היחידה לאבטחת אישים "ניסו להחדיר טרוריסטים בכיסוי של עיתונאים או סטודנטים לתקשורת, בכיסוי של נושאי תעודות לע"מ". פדרמן טוען כי מעולם לא שמע על מקרה כזה ומבקש שהרנוי יציין שמות. הרנוי מסרב ואומר: "את המידע הזה ברור שלא אפרסם".

לסיום מבקש ב. מיכאל להשתתף בצערה של התקשורת על כך שככל הנראה לא תתרחש שואה גרעינית ביפן.

התוכנית "תיק תקשורת" משודרת בערוץ 23 ובאתר הטלוויזיה החינוכית