באתר "ישראל היום" שוב פרסמו סקר אפרטהייד, סקר דעת קהל שפונה למדגם מייצג של יהודים בלבד אף שהשאלות רלוונטיות ליהודים וערבים כאחד. אם לא די בכך, באתר הטעו את הגולשים כשהתייחסו לממצאי הסקר כאילו הם מייצגים את עמדת "הישראלים" כולם.

במסגרת מיזם בין שני חלקים בשם "סקר האוהדים הגדול" פרסם העיתונאי עדי רובינשטיין ממצאי סקר דעת קהל על העדפות "אוהדי הכדורגל בישראל".

"הסקר הוא המקיף ביותר שנערך בישראל מאז תחילת המאה ה-21, ונועד להביא תמונה עדכנית, עצמאית ומעמיקה על מצב הכדורגל הישראלי", נכתב בפתח הפרסומים. הסקר כלל בין היתר שאלות על זהות קבוצת הכדורגל האהודה והשנואה, אלימות במשחקים וקיום משחקי כדורגל בשבת. חלק מהשאלות נגעו ספציפית לחברה הערבית בישראל, כגון שאלה על חשיפה לקריאות גזעניות במגרשים והשאלה "האם יש לך בעיה ששחקן מוסלמי ישחק בקבוצתך?".

ממצאי הסקר הוצגו תוך הדגשת הבדלים בין אוהדים לאוהדות, בין אוהדים חילונים לחרדים ובין "אוהדי כורסה" לאוהדים שרופים שמקפידים להגיע למגרש - אך ללא כל התייחסות לאזרחי ישראל הערבים.

למרות שלא רק אזרחי ישראל היהודים צופים בכדורגל, אוהדים קבוצות ובעלי דעה על השתתפות שחקנים מוסלמים בקבוצתם, בתחתית הפרסומים הובהר כי הסקר נערך בקרב "מדגם ארצי מייצג של 400 אוהדי קבוצות ישראליות, בגילאי 18+ מהמגזר היהודי". כלומר, ללא ערבים.

אם לא די בכך, הובהר עוד כי "בנוסף, בוצעו עיבויים בקרב חרדים ואוהדי הפועל באר שבע, לצורך הבטחת גודל מדגם מספק לניתוח סטטיסטי בסגמנטים אלו".

במילים אחרות, עורכי הסקר יצאו מגדרם והשקיעו משאבים נוספים כדי לדאוג לייצוג הולם של חרדים ואוהדי הפועל באר שבע, אך הותירו את אזרחי ישראל הערבים, למשל - אוהדי קבוצת בני סכנין, בחוץ.

סקרי אפרטהייד, כלומר סקרים שמפלים קבוצת אוכלוסייה ללא הצדקה עניינית, אסורים לפי תקנון האתיקה של מועצת העיתונות. החריג היחיד טמון במקרים חריגים שבהם הנושא הנסקר אינו רלוונטי לאוכלוסייה המודרת (סקר דעת קהל שכולו מוקדש לחגי תשרי, לדוגמה, אינו מחויב לכלול נוצרים ומוסלמים).

שתי ערכאות בבית-הדין לאתיקה של המועצה קבעו כי סקרי אפרטהייד הם נוהג פסול ובעל השלכות מסוכנות. "כללי האתיקה משמיעים בקול גדול שחופש העיתונות אינו החופש לפרסם דברים המדירים קבוצה מסוימת, ובפרט לא קהילה, עדה או מיעוט", פסק בית-הדין לאתיקה. "[...] כאשר הסקר רלבנטי לכלל הציבור, יש לערוך אותו בקרב כלל הציבור".

אמנם השאלה בדבר משחקים בשבת פחות רלוונטית לאוכלוסייה לא יהודית, אולם ניתן היה בהחלט להפנות רק אותה למדגם מייצג של יהודים, ואת יתר שאלות הסקר להפנות למדגם מייצג של כלל אזרחי מדינת ישראל, כמצופה מכלי תקשורת במדינה דמוקרטית.

לא זו אף זו, ב"ישראל היום" גם הטעו את הקוראים כשדיווחו פעם אחר פעם על סמך ממצאי הסקר כי הם מייצגים את עמדת "אוהדי הכדורגל בישראל", ולא את עמדת אוהדי הכדורגל היהודים בישראל.

בית-הדין לאתיקה של מועצת העיתונות אסר במפורש גם ניסוח כותרות מטעות, שמהן ניתן להסיק כי ממצאי סקר שנערך בקרב יהודים בלבד מייצגים את עמדת כלל הציבור. לפי בית-הדין לאתיקה, "הצגתה בכותרת של עמדת 'הישראלים', 'תושבי ישראל' או ה'ציבור', כאשר הלכה למעשה מדובר בעמדת מדגם ה'יהודים' – פשוט מטעה. לא היה כל קושי לומר במפורש בכותרת כי מדובר בעמדת ה'יהודים'. לא היה כל צורך להאריך את הכותרת על מנת לדייק, מכאן, שהרושם המטעה העולה מן הכותרת – אין מקורו בניסיון לתמצת את העיקר".​

ב"ישראל היום" סירבו להגיב.