המדור מציג סקירה קצרה של כותרות שלוש המהדורות המרכזיות של ערוצי החדשות: כאן 11, קשת 12 ורשת 13, ואת הכותרות עצמן. בנוסף, מוצגות כותרות ערוץ 14, המנצל את הנראות של פורמט חדשותי כדי להטמיע בשיח הציבורי חדשות כזב ותעמולה ממשלתית.
טרור פסיכולוגי: ראש הממשלה נתניהו פרסם סרטון תעמולה נוסף בכיכובו, הפעם ממנהרת הכותל, בו הצהיר: "אני מקווה, מקווה מאוד, שנוכל לבשר משהו בעניין הזה [שחרור חטופים] ואם לא נוכל היום, נבשר מחר. לא מוותרים". לאחר מכן הוציא הבהרה לפיה לא התכוון באמת "היום" או "מחר". מתישהו. אבל הוא על זה. אירוע הזוי זה תפס את הכותרת הראשית של חדשות 12 וחדשות 13.
בחדשות 12 מדווחים בכותרת על "ההודעה הדרמטית של ראש הממשלה נתניהו על המגעים לעסקת חטופים" ומצטטים את הקטע הרלוונטי מהסרטון. בחדשות 13 מדווחים בכותרת ללא מורא על ה"מבוכה בלשכת נתניהו".
מוריה אסרף מדווחת במהדורת חדשות 13 על התגובות הקשות שעורר הסרטון של נתניהו בקרב משפחות החטופים ועל המבוכה בלשכה, כשלפתע היא מוסיפה כי "בדקות האחרונות גורמים בלשכת ראש הממשלה אומרים לנו שאנחנו לא שמענו טוב את הדברים, שלא הבנו טוב את דברי נתניהו". "מה הכוונה?" שואל מגיש המהדורה אודי סגל ואסרף משיבה: "הומלץ לי ללמוד עברית ולהקשיב שוב לדברי ראש הממשלה".
מעבר לסגנון הפרחחי והשקרנות הקומפולסיבית, ראויה לציון העובדה שנתניהו מושיב אנשים לצפות במהדורות החדשות ולשלוח הערות לעיתונאים המדווחים על ראש הממשלה בזמן השידור. מעניין היכן היינו אם האנרגיות הלו היו מושקעות בקידום מדינת ישראל והציבור הישראלי במקום בתדמיתו של ראש הממשלה.
בהמשך המהדורה הביאו את תגובת עינב צנגאוקר לסרטון, אותו היא הגדירה כ"טרור פסיכולוגי של רה"מ נגד משפחות החטופים", על משקל הביטוי שלשכת נתניהו השתמשה בו בזמנו כלפי סרטוני החטופים ששיחרר ארגון הטרור חמאס, על מנת לנסות ולמנוע את שידורם בתקשורת הישראלית.
החטופים: בכאן 11 לא מדווחים בכותרות על הטרור הפסיכולוגי שנתניהו מפעיל על משפחות החטופים, אלא מקדישים את הכותרת הראשית לעדכון על המו"מ: "חמאס מסכימים למתווה וויטקוף. ישראל: זה לא המתווה, זו הצעה שכבר סירבנו לה. דיווח: טראמפ יכריז על עסקה והפסקת אש תוך כמה ימים". אכן כותרת שמסכמת את אירועי היום מבלי לומר עליהם דבר.
יום ירושלים: בערוץ 14 הכותרת הראשית מוקדשת לחגיגות יום ירושלים ומצעד הדגלים המסורתי. אין חטופים, אין מלחמה, אין ראש ממשלה שמערבב את אזרחיו ומשחק בהם - יש מצעד גזעני ואלים בו נפגעים מדי שנה פלסטינים, פעילי זכויות אדם ועיתונאים. חזון אחרית הימים של הערוץ הפונדמנטליסטי.
המון גינויים למופע השנאה והגזענות המחליא היום בירושלים. בהרבה מהגינויים האלו אנשים משתמשים במילים ״נרמול של שנאה״, שדיברתי עליהן לא מעט בספר ״אזהרת שוליים״. נראה לי שביום הזה, חשוב להתעכב על המשמעות של הרעיון הזה לרגע. מה ההבדל בין חברה שיש בה שוליים גזעניים וקיצוניים (ויש אצלנו… https://t.co/doTkI3G28R
— Eran Halperin (@eranh75_eran) May 26, 2025
בכאן 11 מדווחים על יום ירושלים מזווית מעט שונה, זו של המציאות: "עימותים סוערים בירושלים במהלך צעדת הדגלים", מדווחת הכותרת על רקע סרטון מהמצעד בו נראים צועדים חובשי כיפה שרים לתושבים הפלסטינים "שישרף לכם הכפר, שישרף לכם הכפר".
עזה: בחדשות 12 הקדישו שתי כותרות במהדורה למצב האזרחי ברצועת עזה. בראשונה דיווחו על תחילת חלוקת הסיוע ההומניטרי באמצעות חברות אמריקאיות בהתאם למנגנון החדש שמקדמת ישראל, בשנייה דיווחו על דברי יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד במליאת הכנסת שרמז כי מדובר בחברות קש וכי ישראל היא זו שמממנת את הסיוע.
גם בערוץ 14 שתי כותרות על הנעשה ברצועה. הראשונה על "לחימה עצימה ברצועה, יותר מ-200 מטרות ב-48 שעות. צה"ל בהודעת פינוי מאיימת לתושבים בח'אן יונס לקראת הרחבת התמרון", השניה חוגגת את היום הראשון של חלוקת הסיוע ההומניטרי במסלול עוקף חמאס.
ההפיכה המשטרית: בחדשות 12 מדווחים בכותרת כי "היועצת המשפטית לממשלה מזהירה בנאום נדיר משינוי שיטת המשטר בישראל", בכנס לשכת עורכי הדין באילת. "שיטת המשטר הישראלית משתנה לנגד עינינו בקצב מהיר, הפיכת השיקולים הפוליטיים לשיקולים המכריעים, תשנה את תמונת המדינה כדמוקרטיה".
בערוץ 14 הכותרת היא "הפוליטיקה של המשפט - הכנס של לשכת עורכי הדין שהפך לזירת עימות בין הרשויות", והדגש הוא על תגובת השר לוין לנאומי היועמ"שית ונשיא העליון יצחק עמית: "מה שנמצא תחת מתקפה פרועה הוא ריבונות העם". עימות בין הרשויות או בין הרשויות לעם? בערוץ 14 זה היינו הך כמובן.
בחדשות 13 חושפים כי שר הביטחון ישראל כ"ץ בדק בחודשים האחרונים את האפשרות להדיח את הפצ"רית, האלופה יפעת תומר-ירושלמי, עוד לפני שאסר עליה להשתתף בכנס לשכת עורכי הדין באילת. לאחר שהובהר לו שאין לו הסמכות לעשות זאת, "הוא נסוג מהרעיון". כנראה שהעובדה שבג"ץ התעורר וחסם את ההדחה הלא חוקית של ראש השב"כ ע"י נתניהו בכל זאת עשתה אפקט כלשהו.
החיים עצמם: בכאן 11 דנה ירקצי ממשיכה להגיש פרויקט מיוחד על יוקר המחיה, והפעם: העלות הלא סבירה של קפה ומאפה בישראל. בחדשות 12 חושפים עדויות של עובדים במשרד לשוויון חברתי של השרה מאי גולן שמחליטה לקצץ בתקציבים לקהילת הלהט"ב. בחדשות 13 מדווחים בכותרת כי "מערכת החינוך סוערת בעקבות מהפכת לימודי היהדות של השר קיש שחשפנו אמש במהדורה" ובערוץ 14 מדווחים בכותרת כי "הממשלה אישרה הכשרה של 22 יישובים ביו"ש".
חמאס - מסכימים למתווה וויטקוף. ישראל: זה לא המתווה, זו הצעה שכבר סירבנו לה. דיווח: טראמפ יכריז על עסקה והפסקת אש תוך כמה ימים.
עימותים סוערים בירושלים במהלך צעדת הדגלים, "שישרף לכם הכפר, שישרף לכם הכפר". בשעה זו רה"מ בטקס בגבעת התחמושת.
תרמית הבינה המלאכותית שגונבת מכולנו מיליונים - גל גדות מזמינה אותך להשקיע במטבע דיגיטלי?
אכלנו אותה - דנה ירקצי בפרויקט מיוחד והערב: למה קפה ומאפה יקרים כל כך?
סטירה נשיאותית - רעייתו של נשיא צרפת צולמה כשהיא סוטרת לו ביציאה מהמטוס.
ההודעה הדרמטית של ראש הממשלה נתניהו על המגעים לעסקת חטופים - "אני מקווה, מקווה מאוד, שנוכל לבשר משהו בעניין הזה. ואם לא נוכל היום, נבשר מחר. לא מוותרים". והלחץ של טראמפ להגיע להסכמות: "אני חושב שיכולות להיות לנו חדשות טובות עם חמאס בנושא עזה, אנחנו רוצים לראות אם אנחנו יכולים לעצור את זה, וישראל, אנחנו מדברים איתם".
פרסום ראשון - השיחה הטעונה של טראמפ ונתניהו בנוגע לגרעין האיראני - והקווים האדומים של הנשיא האמריקאי, ירון אברהם עם הפרטים.
ברצועת עזה החלו לחלק את הסיוע ההומניטרי - פרסום ראשון: במערכת הביטחון זיהו מי עומד מאחורי מעשי הביזה של המשאיות.
"האם מדינת ישראל היא זו שעומדת מאחורי שתי חברות קש שהוקמו כדי לארגן ולממן את הסיוע ההומניטרי בעזה?". לפיד רומז במליאה: ישראל מממנת את הסיוע. בלשכת רה"מ ושר האוצר מכחישים.
היועצת המשפטית לממשלה מזהירה בנאום נדיר משינוי שיטת המשטר בישראל - "שיטת המשטר הישראלית משתנה לנגד עינינו בקצב מהיר, הפיכת השיקולים הפוליטיים לשיקולים המכריעים, תשנה את תמונת המדינה כדמוקרטיה".
שוויון חברתי גרסת מאי גולן - עובדים מבפנים מעידים מדוע השרה מחליטה לקצץ בתקציבים לקהילת הלהט"ב.
מיוחד - תיעוד מבפנים של החינוך הממלכתי-חרדי שהכפיל את מספר התלמידים בתוך שנה. למה הרשויות נלחמות בהם?
הסטירה שמסעירה את העולם - מה בדיוק קרה בין נשיא צרפת מקרון לרעייתו בריז'יט על המטוס?
ההכרזה של נתניהו - ראש הממשלה הכריז על התקדמות צפויה היום או מחר בנוגע לשחרור חטופים, אבל בכירים בצוות המו"מ מבהירים: התפתחות תהיה רק אם חמאס יסכים לתנאים. מיד על הלחצים מוושינגטון והמבוכה בלשכת נתניהו.
כ"ץ וניסיון ההדחה - שר הביטחון ישראל כ"ץ בדק בחודשים האחרונים את האפשרות להדיח את הפצ"רית, עוד לפני שאסר עליה להשתתף בכנס לשכת עורכי הדין באילת. לאחר שהובהר לו משפטית שאינו יכול לעשות זאת, הוא נסוג מהרעיון.
מהפכת לימודי היהדות - מערכת החינוך סוערת בעקבות מהפכת לימודי היהדות של השר קיש שחשפנו אמש במהדורה. מיד כל התגובות של ההורים, המורים, המנהלים והרשויות.
החברות מתחילות לחזור? ענקית התעופה אייר פראנס הודיעה שמחר תחזור לנתב"ג, מיד בפרסום ראשון: חבילת ההטבות לדיילים ולדיילות שמסכימים לטוס לישראל.
25 שנים בדיוק אחרי נסיגת צה"ל מרצועת הביטחון - כתבנו בסיור בקו המוצבים החדש בדרום לבנון.
חיסול בלי קווים אדומים - תיעוד דרמטי של אלי סניור דקה אחר דקה כמו במבצע צבאי, כך נראה חיסול בלי גבולות של אופנוען בעולם התחתון.
ירושלים לובשת חג - רבבות הגיעו לחגוג 58 שנים לאיחוד העיר. תחת אבטחה כבד, ריקוד הדגלים המסורתי עבר בעיר העתיקה, בשעה זו המונים חוגגים בכותל.
לחימה עצימה ברצועה - יותר מ-200 מטרות ב-48 שעות. צה"ל בהודעת פינוי מאיימת לתושבים בח'אן יונס לקראת הרחבת התמרון. מיד על הערכת צה"ל לפיה נדרשים שמונה שבועות להשלמת המשימה.
פרסום ראשון - צה"ל לדרג המדיני: דורשים החלטה, האם ניתן למצות עסקה בשלב הזה עוד לפני התמרון העצים? מיד הפרטים.
לראשונה מתחילת המלחמה - מרכז חלוקת סיוע ראשון ברצועה, עוקף חמאס. כיצד צפוי לעבוד מנגנון החלוקה החדש?
הפוליטיקה של המשפט - הכנס של לשכת עורכי הדין שהפך לזירת עימות בין הרשויות. נשיא העליון בביקורת על שר המשפטים: "אין כל הצדקה לשיתוקה של הועדה ולשחיקה של המערכת", היועמש"ית במתקפה חזיתית נגד הממשלה: "בחסות המלחמה השינוי המשטרי הואץ מאוד". לוין בתגובה: מה שנמצא תחת מתקפה פרועה הוא ריבונות העם.
תחת מתקפה דיפלומטית - ברקע המבצע בעזה, איומים להטיל סנקציות על ישראל. קריאות בקואליציה הגרמנית להטיל אמברגו נשק על ישראל, האם המדינה האוהדת הפכה לעוינת?
מי אוכף את חוק אונר"א - למרות החוק, מתחם אונר"א בבירה לא בשליטת ישראל. המבנה נותר נטוש.
מעקב חדשות 14 - הממשלה אישרה הכשרה של 22 יישובים ביו"ש.
מצפצפים על החוק - רשת "אל מיאדין" משדרת בישראל למרות האיסור.
מחאת הצעירים באיראן - השפלה איראנית: כיסוי הראש של אנשי הדת מושלך. האם יש סיכוי לחידוש המחאה העממית נגד המשטר?




