"יותר ויותר הופכת התקשורת הישראלית לפופוליסטית ולמתלהמת", אומר מנחה "תיק תקשורת" עמנואל רוזן בפתח התוכנית, על רקע פרסום נתונים שגויים על שיעור מעורבות זרים בפשיעה.

לאחר אות הפתיחה מארח רוזן את עיתונאי גלי-צה"ל אביב לביא ואת הפרשן הכלכלי של "הארץ" נחמיה שטרסלר לשיחה על סיקור התקשורת הישראלית את הזרים המגיעים מאפריקה לישראל.

"אני מצפה מהתקשורת [...] להביא אותנו אל השיח הזה עם עובדות מדויקות, בלי לאכול ספינים של פוליטיקאים דמגוגים ופופוליסטים, עם עבודה עיתונאית רצינית", אומר לביא ומציין כי התקשורת כלל אינה עוסקת בשאלה מדוע האפריקאים עוזבים את מדינתם ומגיעים לישראל.

שטרסלר טוען כי חטאה של התקשורת בכך שלא טיפלה כראוי בסיפור כניסת האפריקאים לישראל בתחילת הדרך, לפני כמה שנים. "אז התקשורת קראה לכולם פליטים. היא לא בדקה, היא לא שאלה", הוא אומר.

לדברי שטרסלר, מדינת ישראל בדקה גם בדקה את זכאות האפריקאים למעמד של פליטים, והחליטה כי רק 2% מהם אכן עונים על הדרישות. לביא טוען מנגד כי שטרסלר מפמפם ספין וממציא מציאות. לדבריו, המדינה נמנעת מבדיקת בקשות המקלט של האפריקאים.

"התקשורת עוצמת עיניים מהדבר המרכזי", מוסיף שטרסלר, "מי שעובד כאן ומקבל עבודה זה על חשבון הצווארון הכחול, על חשבון עובדי הכפיים, על חשבון המעמד הנמוך". לדבריו, הוא עצמו רואה כיצד במזנונים בדרום העיר, סביב בניין מערכת "הארץ", התחלפו עובדים ישראלים בזרים.

בהמשך התוכנית משוחח רוזן על סיקור רצח גדי ויכמן בבאר-שבע עם כתבת הפלילים של גלי-צה"ל הדס שטייף, כתב התחנה בדרום רמי שני וכתב "העין השביעית" איתמר ב"ז, שפירסם באתר זה מידע על פרטים שהושמטו או הוצנעו על-ידי העיתונות.

"מתברר שהבחור הזה הוא עבריין מורשע בעבירות של אלימות וסמים קשים", אומר ב"ז. "[...] אבל מה שיותר חשוב זה שבסוף התברר שהוא בכלל פתח בקטטה הזאת שהביאה למותו".

בתשובה לשאלה מדוע לא דיווח על המידע, מסביר שני כי "השאלה כאן היא האם זה באמת מעם העניין להכניס את העבר שלו לתוך האירוע עצמו". לדבריו, לא היה מקום לפרסם את הפרטים על עברו הפלילי של הנרצח משום שהם אינם קשורים ישירות לאירוע שבו נרצח.

שטייף חולקת על דעתו של שני, ואומרת כי לו ידעה על עברו של הנרצח, היתה מפרסמת את הפרטים. "זאת אינפורמציה ואינפורמציה חשובה", היא מסבירה, "והיא גם מתחברת להתנהלות שהביאה לרצח". לדעתה, אופי הסיקור של המקרה תרם להחלטת הפרקליטות להאשים את החשוד ברצח ולא בהריגה.

"אני רוצה להדגיש שהביקורת שלי היא לא על אנשים כמו רמי, הרפורטרים, שהביאו את האמת לשעתה", מציין ב"ז. "זה יותר על העורכים, על בעלי הטורים, על כתבי המגזין שאחרי זה התחילו לחפור בחיים של אותו גדי ויכמן ולא הביאו את הדברים האלה והסתירו למעשה את הסיפור האמיתי".

לסיום טוען ב. מיכאל כי הגזענות וההסתה בתקשורת הישראלית אינן מסודרות דיין, ומגיש הצעות לשיפור.

התוכנית "תיק תקשורת" משודרת בערוץ 23 ובאתר הטלוויזיה החינוכית