* "ידיעות אחרונות" פירסם השבוע ידיעה שהתלוננה על התרחשותה של פרשה בעלת חשיבות ציבורית, המוסתרת מידיעתו של הציבור בארץ. העיתון השכיל את קוראיו שאם יקישו בגוגל את צירוף המלים Israeli journalist gag ("חסימת פיות בעיתונות הישראלית"), יגיעו לשורה של קישורים לאתרים שבהם הפרשה העלומה מוצגת בפירוט רב.

* מי שהקיש את מלות הקוד הגיע, למשל, לעיתון "אינדיפנדנט" הבריטי, שבו עלילת הסיפור נפרשת במלואה.

* מי שהגיע לדיווח ב"אינדיפנדנט" מצא בו קישור לסוכנות הידיעות JTA (Jewish Telegraphic Agency), שעליה הסתמכה, במידה רבה, הכתבה בעיתון הבריטי.

(צילום: thirtyfeetscrew, רישיון cc)

(צילום: thirtyfeetscrew, רישיון cc)

* מי שהגיע לדיווח באתר JTA הגיע לקישור לבלוג שהיה הראשון (לטענתו) שחשף את הפרשה בארצות-הברית.

* מי שהגיע לבלוג יכול היה למצוא בתוכו הפניות לחומרי הגלם שמהם הורכב הסיפור.

* מי שהגיע לחומרי הגלם הגיע לדיווח עיתונאי על הפרשה שפורסם בזמנו בסמכות וברשות.

* מי שהגיע לדיווח העיתונאי על הפרשה התוודע להתנהלות בעייתית לכאורה של בעלי תפקידים רמי מעלה שביקשו לשמור על מעשיהם בסוד.

* מישהו מבין אלה שהתוודעו להתנהלות הבעייתית לכאורה של בעלי התפקידים רמי המעלה דאג לפרסם אותה ברבים, אבל ביקש לשמור על זהותו בסוד.

* מאז היו בפרשה התפתחויות הנשמרות בסוד.

* התקשורת הישראלית יודעת על הפרשה, אבל נמנעת מלדווח עליה, אף שהתקשורת העולמית מדווחת עליה בהרחבה, והרשת, גם העברית, גדושה בפרטים עליה.

* בצר לה, מסתפקת התקשורת הישראלית בדיווחים עמומים על התרחשותה של פרשה בעלת חשיבות ציבורית הנשמרת בסוד, ובקובלנה שדי בחיפוש שטחי בגוגל, כמו למשל באמצעות הקשת צירוף המלים Israeli journalist gag, כדי להתוודע אליה במלואה.