יחסי המשטרה וכתבי הפלילים

בפתח התוכנית מעיר עמנואל רוזן על היחסים הכפולים בין המשטרה לבין כתבי הפלילים. כשהדבר נוח למשטרה - מידע אודות פרשיות פליליות נפרש באופן בוטה בתקשורת והעיתונאים זוכים לנגישות מלאה לחומרי החקירה; כשהדבר נוח למשטרה - החקירות מואפלות ופי העיתונאים נסתם. העיתונאים, מצידם, נוטים לשתף פעולה.

בהמשך משוחח רוזן עם גיא פלג, כתב חדשות ערוץ 2; הדס שטייף, כתבת גלי צה"ל, ועמי בן-דוד, עד לאחרונה כתב פלילים וכיום חלק ממערך הדוברות של משטרת ישראל.

האם התנהלות המשטרה עם פענוח רצח משפחת אושרנקו היתה חריגה? האם המשטרה משחררת ראיות וחומרי חקירה לתקשורת על מנת להשתלט על השיח הציבורי ולהפוך את העיתונאים למריונטות? האם, במקרים בהם המשטרה מעדיפה שלא ינברו בחקירותיה, העיתונות נכנעת בקלות רבה מדי לצווי איסור פרסום?

איך מסקרת התקשורת את המתנחלים?

עמנואל רוזן משוחח עם אמנון אברמוביץ', פרשן חדשות ערוץ 2, על סיקור מעצרו של יעקב (ג'ק) טייטל, ועל חשיפתו של אברמוביץ' בדבר היותו של אבישי רביב סוכן שב"כ.

האם הפרשנים בתקשורת מכלילים באופן בלתי הוגן, ומתייחסים למתנחלים כאל מקשה אחת? האם חשיפת רביב כסוכן של השב"כ שירתה את תומכי יגאל עמיר? האם התקשורת שמאלנית, כטענת הקלישאה? ולמה התכוון אברמוביץ' במאמר שפרסם ב"העין השביעית" כשטען כי העיתונאים הימניים בתקשורת הישראלית הם סוכני דעה ולא סוכני ידיעה?

פינתו של יאיר גרבוז

יאיר גרבוז מקדיש את פינתו למטפלים הטלוויזיוניים ותוכניותיהם, בעקבות חלום שחלם.