אנשי הדקה

gv080210_1

פחות מחודש לאחר רעידת האדמה בהאיטי, ורוב העיתונאים שהגיעו למדינה בריצה המשיכו הלאה בדרכם. ג'ונתן כץ, שליח AP להאיטי, דווקא היה שם לפני האסון, ומה אתם יודעים, הוא עדיין שם. השבוע הוא סיפר ל"NPR" על הנעשה במדינה ביום שאחרי נטישת התקשורת.

בכי רע

gv080210_2

ממשלת סרי-לנקה, שזה עתה נבחרה מחדש, החליטה לנצל את האירוע המשמח כדי לסגור חשבון עם התקשורת. בתפריט: סגירת אתרי אינטרנט, גירוש עיתונאים זרים, איומים, אלימות, מעצרים, ועיתונאי אחד (בינתיים) שנעדר.

בדרך למטה

gv080210_3

גם בקירגיזסטן העניינים לא משהו. עיתונאי שנהג למתוח ביקורת על הממשלה הושלך מקומה שישית של בניין כאשר ידיו ורגליו קשורות. הוא מת כעבור ימים אחדים. מאז 2006, למעלה משישים עיתונאים סבלו מאיומים ו/או תקיפות הקשורים לעבודתם.

האסטרטג

gv080210_4

בשבוע שעבר סיפרנו לכם על התנגדותו הנחרצת של אלן רוסברידג'ר, עורך ה"גרדיאן", לגביית תשלום עבור תוכני העיתון שלו ברשת. השבוע נספר לכם מה רופרט מרדוק, שכזכור אוחז בדעה הפוכה מרוסברידג'ר, אמר כששמע את הדברים. זה הולך ככה: "בולשיט". סגור ציטוט.

הכיבוש משחית

gv080210_5

ואם כבר מרדוק, הרי שהצלחתו המופרעת של הסרט המדובר "אווטאר" (שהופק על-ידי אולפני פוקס שבבעלותו, ושעד עתה הניב לחברה רווחים של למעלה ממיליארד וחצי דולר) צפויה לסייע לו במאמציו להביס את ה"ניו-יורק טיימס".

ימי הביניים

gv080210_6

האם עיתונים ומגזינים בארצות-הברית יתחילו לחלק אייפאד חינם למנויים החדשים שלהם? לא ברור עדיין. אבל כבר יש מי שחושב שמדובר ברעיון מצוין.

הלכו לחפש

gv080210_7

בשנת 2000 עמדו ההכנסות של לוחות המודעות בעיתוני ארצות-הברית על 19.6 מיליארד דולר. עשר שנים אחר-כך, הסכום עומד על שישה מיליארד. פיחות של 70%. באסה.

אקט פטריוטי

gv080210_8

חוקים חדשים באתיופיה, שמוגדרים כחוקי "אנטי טרור", מאפשרים לרשויות להכריח עיתונאים לחשוף את מקורותיהם.

צוויץ צוויץ, קראק קראק

gv080210_9

ג'ורג' פאקר מה"ניו-יורקר" הסעיר את הבלוגוספירה השבוע כשהשווה את טוויטר לקראק.

עסקי הרכילות

gv080210_10

ג'אניס מין, העורכת לשעבר של "יו.אס ויקלי", מגזין הרכילות המוביל בארצות-הברית, חושפת קצת מהנעשה מאחורי הקלעים בעיתון שבו עבדה ומספרת איך זה להשתכר בחודש יותר ממה שבעלך משתכר בשנה.

פוריטנים צעירים

gv080210_11

משום מה, השער הזה של "ספורטס אילוסטרייטד" הצליח לגרום ללא מעט אנשים בארצות-הברית לצעוק "געוואלד". לא לגמרי ברור למה.

השועל בלול התרנגולות

gv080210_12

אחרי היעדרות של שש שנים, שב ג'ון סטיוארט והתארח בתוכניתו של ביל או'ריילי. כפי שתוכלו לראות בעצמכם, בהחלט היה משעשע. ובכל זאת, ה"ניו-יורק טיימס" שואל: מדוע אנשי פוקס היו צריכים שמישהו ינצל את הבמה שהם מספקים כדי ללכלך עליהם בצורה כל-כך רהוטה ומשכנעת? ואילו כאן תוכלו לחזות בדרכים שבהן האנשים הטובים בפוקס השתמשו בנפלאות העריכה והצנזורה כדי לאזן את הכוחות בין סטיוארט למארח שלו.