ארגון העיתונאים וּועד עיתונאי חברת i24News שבו ופנו היום (24.7) לבית-הדין האזורי לעבודה בבקשה שייאלץ את הנהלת החברה למסור להם נתונים הדרושים להם במסגרת המשא-ומתן על הסכם קיבוצי, ובדרישה כי יורה להנהלת החברה ולהפסיק לפגוע בהתארגנות העובדים.

בתחילת החודש פנה הארגון בבקשות דומות, אולם במהלך דיון שנערך לפני כשבועיים בפני השופטת דגית ויסמן בבית-הדין האזורי לעבודה בתל-אביב–יפו הגיעו הצדדים להסכמות שנראה היה כי ייתרו את המשך ההליך המשפטי. כעת טוענים בארגון העיתונאים כי הנהלת i24News מפרה את התחייבויותיה כלפיהם וכלפי בית-הדין, וממשיכה להערים קשיים על התארגנות העובדים.

לפי הבקשה שהגישו הארגון והוועד לבית-הדין, באמצעות באי-כוחם עורכי-הדין ד"ר מורן סבוראי ואמיר בשה, הנהלת i24News ממשיכה לסרב להודיע באופן רשמי מה מספר העיתונאים המועסקים בה, ואף מסרבת לחזור בה מהטענה כי ארגון העיתונאים אינו הארגון היציג בחברה.

במהלך הדיון שנערך בזמנו בפני השופטת ויסמן הודיעה עו"ד סבוראי כי אף שהיא מלווה עשרות התארגנויות ראשוניות, היא טרם נתקלה בהתנהלות כמו זו של הנהלת ערוץ i24News, אשר גם לאחר שנה וחצי של משא-ומתן עדיין לא העבירה לנציגי העובדים נתונים בסיסיים על מקום העבודה. "אנחנו צריכים לקבל נתונים כדי לעבוד", הבהירה עו"ד סבוראי. "איך אפשר לעבוד על הסכם קיבוצי כשאין לנו נתונים? בדרך כלל זה הדבר הראשון שעושים".

השופטת ויסמן הדגישה בפני באי-כוח הארגון כי בהנהלת החברה נכונים לשבת למשא-ומתן חרף העיכוב בהתקדמותו. "אני מכירה הרבה מאוד משאים-ומתנים בהתארגנויות ראשוניות", אמר בתגובה עו"ד סבוראי. "מה שמתנהל כרגע זה לא משא-ומתן, אלא ניסיון לעשות צחוק מאיתנו. אנחנו לא מוכנים להמשיך לנהל משא-ומתן בקצב האלגנטי שמתאים להם".

עו"ד רפי הולין, בא-כוחה של הנהלת i24News, טען בפני השופטת ויסמן כי העיכוב בהעברת הנתונים נבע מהיותה של החברה חלק מתאגיד אלטיס, שמושבו בצרפת. "כדי להוציא מסמכים או נתונים צריך לעבור אישורים על אישורים", הסביר. "יש קצרים בתקשורת, לפעמים בינינו לבין עצמנו, ולוקח זמן לשכנע. אנחנו עצמנו נגררים ולא גוררים".

לאחר דין ודברים ממושך והפסקה להתייעצות הגיעו הצדדים להסכמות. עו"ד הולין הודיע כי אין מניעה שרשימת המסמכים שהתבקשה תועבר לארגון בתוך ימים ספורים, ושבהמשך ייקבעו ישיבות להשלמת המשא-ומתן. בדיון סוכם כי הנהלת החברה תעביר לארגון את הנתונים שביקשה עד 20 ביולי, אך לטענת הארגון דבר זה לא נעשה.

"התנהלות החברה, הימנעות ממתן מלוא התשובות לשאלות שהתבקשו ובעיקר בנושא מספר העיתונאים בשורותיה, ועמדתה המאוחרת והפסולה בעניין היציגות, ועוד לאחר שהועברו אליה טפסי הצטרפות נוספים למעלה מן הדרוש במרוצת השבוע, מהווה המשך של פגיעה בהתארגנות והתנהלות מחוסרת תום לב", נכתב בבקשת הארגון לבית-הדין.

בהנהלת i24News העבירו לארגון העיתונאים נתונים, אולם באופן חלקי. בין היתר נמסר מהנהלת החברה כי יש בה 40 פרילנסרים; כי כל העובדים, מלבד ההנהלה והמטה, מועסקים במתכונת של משמרות; וכי כל העובדים זקוקים לאישור ההנהלה כדי לעבוד במקום אחר במקביל. בנוסף הועברה טבלת שכר מינימום ומקסימום במגוון תפקידים בחברה.

טבלת שכר מינימום ומקסימום לעובדי i24News כפי שהועברה על-ידי הנהלת החברה לארגון העיתונאים

טבלת שכר מינימום ומקסימום לעובדי i24News כפי שהועברה על-ידי הנהלת החברה לארגון העיתונאים

נוסף לדרישה לקבלת מלוא הנתונים שנדרשו, ארגון העיתונאים מבקש מבית-הדין להכריע בנושא היציגות. לטענת הארגון, הטענה כאילו הוא אינו ארגון העובדים היציג בחברה לא רק שאינה נכונה, אלא נועדה למשוך גם היא את הזמן ולגרור את המשא-ומתן עוד ועוד.

כמו כן מבקש הארגון להכריע בטענתו כי הנהלת החברה פוגעת בהתארגנות העובדים. בין היתר נטען כבר בדיון הקודם כי עובד בכיר בחברה נצפה עומד באולפני הערוץ ומתעד במצלמה את חבר הוועד דניאל רוט בעת שהחתים עובדים על טפסי הצטרפות. בבקשה שהגיש לבית-הדין נטען כי מאז הדיון שנערך הלכו ותכפו התבטאויות של בכירי החברה בגנות ההתארגנות, ורמיזות כי מי שיישאר בהתארגנות יבולע לו. המצב הגיע לכדי כך, נטען, "שעובדים מסוימים יצרו קשר עם הארגון בבקשה להבין מה המצב לאשורו, ואף מספר מצומצם של עובדים ביקש לבטל חברותו".

11484-07-17

* * *

להורדת הקובץ (PDF, 1010KB)