חברת ערוץ 9 בע"מ, המפעילה את ערוץ הטלוויזיה הישראלי בשפה הרוסית, תפצה את בוריס זילברמן, במאי שהועסק בערוץ ופוטר. זאת, בשל פגמים שנפלו בהליך השימוע לפני פיטוריו. כך פסקה באחרונה השופטת קרן כהן מבית-הדין האזורי לעבודה בתל-אביב–יפו.

זילברמן, שעבד בערוץ 9 במשך כ-11 שנה, פוטר לפני כשנה וחצי, זמן לא רב אחרי שחברת טלאליאנס מדיה גרופ ישראל בע"מ השתלטה על ערוץ 9 והחלה במהלך נרחב של ארגון מחדש. לטענת זילברמן, הוא פוטר מחמת גילו (נולד ב-1950) ומחלה קשה שבה לקה. עוד טען כי בשימוע שנערך לו נפלו פגמים מהותיים. באמצעות עו"ד אורנה שמריהו דרש פיצויים בסך כ-150 אלף שקל. בערוץ דחו את טענותיו, וזאת באמצעות עו"ד ירון גונן. לטענתם, זילברמן פוטר משיקולים ענייניים בלבד והשימוע נערך לו כראוי.

השופטת כהן פסקה כי הערוץ הצליח להוכיח שזילברמן לא פוטר מחמת גילו או מחלתו, אלא בין היתר מחמת תהליך הארגון מחדש הנרחב שנעשה בערוץ, שכלל עשרות מקרים אחרים של פיטורים וגיוסי כוח אדם ושינוי מהותי בלוח השידורים. השופטת אף השתכנעה כי נעשה מאמץ למצוא לזילברמן תפקיד חלופי בערוץ, שיתאים לתוכנית הפעולה החדשה.

עם זאת, השופטת כהן קיבלה כמה מטענות זילברמן בכל הנוגע לשימוע שנערך לו טרם פיטוריו. מכתב ההזמנה לשימוע, כך צוין בפסק הדין, היה לקוני ונקב בסיבה "שינויים ארגוניים וקיצוצים בתקן". בהמשך פסק הדין נכתב כי זילברמן "ביקש לפני השימוע לקבל מסמכים או פרטים בנוגע לאותם שינויים ארגוניים מכיוון שידע שהנתבעת קולטת עובדים נוספים בתקופה זו", אולם "הנתבעת סירבה להמציא לו מסמכים כלשהם, ולמצער לספק לו מידע בנוגע לשינויים הארגוניים המבוצעים על מנת שיוכל להיערך כראוי לשימוע". השופטת כהן מציינת בפסק דינה כי לא נערך פרוטוקול שימוע כמתחייב, וכי ההחלטה על פיטורי זילברמן היתה לקונית אף היא, בלא נימוקים לפיטוריו והתייחסות לטענות שטען בשימוע.

בשל פגמים אלה נפסק כי על ערוץ 9 לפצות את זילברמן ב-18 אלף שקל, לא כולל הוצאות ושכר טרחת עורך-דין בסך 6,500 שקל.

45566-02-14